Reklama

Reklama

John Garrity (Gerard Butler) s manželkou Allison (Morena Baccarin) a malým synem Nathanem se vydávají na nebezpečnou cestu, aby našli útočiště, před obrovskou kometou rychle se blížící k Zemi. Uprostřed děsivých zpráv o tom, že města po celém světě jsou ničena úlomky komety, naši protagonisté bojují s rostoucí panikou a bezprávím, které je obklopuje. Budeme svědky zběsilého útěku do bezpečí. Podaří se jim najít poslední úkryt před globální apokalypsou a najít nový bezpečný domov? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 7

Recenze (405)

honajz 

všechny recenze uživatele

Na naši planetu dopadají úlomky komety a jedna rodinka dostane exkluzivní vstup do jednoho z úkrytů. Proč zrovna ona, to netušíme, proč ostatní ne, také netušíme, asi by bylo málo stavbařů. Ale světě div se, ačkoliv je rodinka považována za exkluzivní, nikdo z těch, kteří tuto rodinku v seznamech takto vedou, netuší, že synek bere léky na cukrovku či co, a takoví se do úkrytů neberou, ne ne ne. A tak se nejdřív hledají, pak se najdou a hledají nový úkryt, nu a hádejte, jak to dopadne? Trikových efektů je na konci asi půl minuta plus během děje jednou dopadají kusy komety na silnici (aby pak celou dobu už žádné kusy komety na silnici nedopadaly a hrdinná rodinka mohla dosáhnout cíle - dokonce nepadají, ani když letí vrtulníkem). Happy konec je pak povýšen na druhou všemi těmi hlášeními radiostanic a ptáčky létajícími svobodně ve vzduchu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nějaký ten čas jsem si říkal, jak se mi Gerard Butler vytratil z obecně dobré filmařiny. Před lety se objevil jak úkaz, udělal pár pěkných kousků a teď nějak si ho vybavím akorát tak v různých katastrofických nesmyslech. Greenland: Poslední úkryt je ostatně taky katastrofický kousek, ale k jeho štěstí se nejedná úplně o nesmysl. Měl jsem u něj dokonce pocit, jak když jsem tenkrát poprvé viděl Drtivý dopad. Od začátku neskutečně civilní kousek, postupem času se proměňující a ukazující psyché různých lidí, kteří se s dopadem komety snaží vyrovnat po svém. Ke konci se to připomíná se zemí výroby, ale to vlastně nevadí. Jiné jsem to ani nečekal. Naopak jsem byl rád po dlouhé za katastrofický kousek, který není úplně blbý. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Nečekaná kvalita (a to mě přitom Ric Roman Waugh příjemně překvapil už nejednou). Spielbergova Válka světů bez emzáků a se znatelně nižším rozpočtem (což ale vůbec nevadí). První polovina pomalu za 5/5 - náramně intenzivní katastroficko-thrillerová jízda, která napětí a emoce těží ze zápletky a scén postavených na lidských konfliktech (jsou tu i velké trikové scény, ale na nich to vůbec nestojí). S blížícím se koncem je to (bohužel) čím dál tím víc hollywoodštější a průhlednější (byť stále celkově nadprůměrné), což je přeci jen škoda, protože zaděláno bylo na víc. I tak ale moc dobré. 75% ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Mně se tyto katastrofické filmy líbí, pokud jsou dobře natočené. A Greenland je výborně natočen. Film táhne Gerard Butler, který mě snad ještě v žádném filmu nezklamal. Líbila se mi dějová linka, jak postupně se blížící vyhlazení lidstava, tak sázka na emoční stránku, kdy nám film říká, že ze všeho nejdůležitější je rodina. V některých momentech jsem zadržoval slzu. Co se týče negativ, tak mě snad jen napadají scény, kdy John Garrity bojoval vzadu v autě se spolucestujícími, kdy byla noc a vše bylo ve tmě, nebylo toho moc vidět. Ale jinak výborný katastrofický film. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vztahové drama místo velkolepé destrukce matičky Země v přímém přenosu? Ale proč ne. Dobře, jsou zde klišé - rozbitá rodina, překážky na útěku, zapomenuté léky....jenže to k těmhle filmům tak trochu patří. Ty nesundané náramky mi vadily, ale zase by bez nich nebyly patřičné zápletky, což chápu. Napínavý příběh má několik velmi dobrých scén. Zmatek na letišti, stopování se synem, cesta dodávkou....uf. A katastrofických efektů není sice mnoho, ale těch pár přesně sedí. Nejlepší je asi meteoritický déšť. Za mě spokojenost. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • Okrem viacerých miest v USA pracovali filmári aj na Islande (zábery Grónska sú v skutočnosti Island). (MikaelSVK)

Související novinky

Greenland: Poslední úkryt se dočká pokračování

Greenland: Poslední úkryt se dočká pokračování

15.06.2021

Loňský katastrofický spektákl Greenland: Poslední úkryt měl kvůli zhoršující se pandemické situaci jen málokdo šanci nakonec vidět v kinech, ale nyní se zdá, že thriller o rodině hledající úkryt před… (více)

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Reklama

Reklama