Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Speciální zásahová jednotka Navy Seals byla vyslána na záchranu posádky amerického letounu zajaté blízkovýchodními teroristy. Během akce zjistila, že nepřítel vlastní střely Stinger - vysoce technicky vyspělé a nebezpečné zbraně. Velitel zásahové jednotky poručík Curran dává přednost zanechání zbraní na místě před jejich zničením. To ovšem znamená, že teroristé mají v rukou dokonalou zbraň. Rakety tedy musejí být nalezeny a zničeny, nebude to ovšem snadné... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Možná, že díky mému malému očekávání jsem mile překvapen a nebojím se dát 4*, na kterých má největší podíl herecký výkon Charlieho Sheena a Michaela Biehna. Námořní pěchota je béčkový počin, u kterého se musí leccos brát s nadsázkou, ovšem nemyslím si, že by si tento snímek chtěl hrát na něco víc, o čemž svědčí i řada vtipných hlášek a momentů. Zaujalo mě i ztvárnění akčních sekvencí, které v mnoha ohledech působí realističtěji a daleko lépe než u jiných filmů stejného žánru, v němž hrají známější akční herci. Za zmínku stojí také soundtrack, který kromě typické hudby pro 80. léta přináší i několik povedených písní. Námořní pěchota je zkrátka zdařilou oddechovkou. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Skákat z letadla, který je v pořádku, je blbost. Ale pro sedmičlennou jednotku Námořní pěchoty není ani tohle problém. Typický akční film z konce 90.let, který sází na béčkovou zábavu. Škoda jen, že zde ta akční porce je střídána s mnohdy nudnými politickými částmi, které k tomu bohužel patřit asi musí. Ale i přesto se na to dívá vcelku slušně, už nejenom kvůli slušné hudbě, ale také díky slušnému hereckému osazenstvu. Slušný akční film z konce 90.let, který může konkurovat známějším kouskům z té doby. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Čtyři roky po první DELTA FORCE a ve stejném roce jako její dvojka vzniklo tohle nepříliš akční ani vtipné béčko, které navíc ani není takovou mytizující oslavou jednotek SEALS, jak byste čekali. Akce je málo a není nic moc, ujde jen ta závěrečná honička mercedesu a obrněného transportéru, příběh je rovněž o ničem. Hodně tomu dává Charlie Sheen, zato můj oblíbenec Michael Biehn je tu dost nevýrazný a Billa Paxtona si moc neužijeme. Všichni tři už navíc natočili mnohem lepší akční filmy, Biehn a Paxton byli za (vesmírné) mariňáky už ve VETŘELCÍCH a Sheen natočil ve stejném roce jako NAVY SEALS podstatně lepšího ZELENÁČE s Eastwoodem. Zbytečný akčňák poplatný 80. letům, ale postrádající jejich zábavnost. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Klasický akční béčko devadesátejch let, kdy ještě nebylo nutný z každýho snímku o mariňácích dělat delší náborovej spot a patetický svědectví o chrabrosti příslušníků americký armády. Akce je docela slušná, zasloužila by však víc prostoru. Když se totiž zrovna nikde nestřílí, příběh docela nudí a ničemu nepomáhá ani delší stopáž. Proti případný nudě ale aspoň částečně pomáhá obsazení Charlieho Sheena. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taky Expendables 0 s hercami, ktori su za zenitom este viac ako Sly a jeho parta. Skoda, ze po dejovej stranke to je strasne naivne a postavy su znova namachrovane jak v Top Gune. Asi to bolo v tej dobe v mode, ale mne to proste nesedi. Naviac skoda, ze okrem Biehna a Sheena tu nikto nema väcsi priestor aj ked je v obsadeni niekolko dalsich znamych ksichtov, tak su len do poctu. K tomu naivnemu stylu je tu zase v kontraste R-kova akcia. Sice jej tu nie je vela a az na finale pôsobi dost nezazivne, ale finale je fakt dost slusne a prakticky len kvôli nemu by som odporucil tuto naivnu propagandu aspon raz vidiet. 5/10. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (13)

  • Dennis Haysbert, ktorý stvárnil príslušníka SEALs, si neskôr zahral aj šéfa pozemného ekvivalentu SEALs, a to jednotky Delta Force v seriáli The Unit (2006). (beso74)
  • Rexer (Rick Rossovich) má pri golfe na sebe oblečené tričko s potlačou Martini Ranch. Bill Paxton (Dane) bol v 80-tych rokoch členom tejto rockovej skupiny. (beso74)
  • Je velmi nepravděpodobné, aby byl novinářce umožněn přístup na základnu Navy SEALs. (Sealteam6)

Reklama

Reklama