Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blíží se Halloween a děti po celé Americe touží po maskách neustále inzerovaných v televizi. Nedají svým rodičům pokoj, dokud jim vytouženou hračku neobstarají. Masky však nejsou tak nevinnými hračkami, jak se na první pohled jeví. Ve skutečnosti jde o smrtonosná zařízení, která vymyslel Conal, šílený irský výrobce hraček, znechucený hrubou komercionalizací dávného keltského mýtu. Jeho zvráceným cílem je obnovit pravý smysl Halloweenu a vrátit jej do počáteční formy, kdy byl svátkem čarodějnic. Místo znovuzrození keltského mýtu se však záměr mění v krutý žert démonického mstitele pošlapaných tradic, kdy se "hříchy" konzumní společnosti obrátí proti nim samým. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (287)

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Jako samostatný snímek je i tak pod úrovní. Jde poznat režie,Wallace je totiž přítel Carpentera a tak buď se ho snažil napodobit a nebo mu do toho Carpenter kecal. Každopádně nudné,scénař s roboty nic moc,nápad s vraždícími maskami,taky nic moc. No jedno se musí nechat. Stacy Nelkin má pěkný tělo. Ale furt tomu davam za 5. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Že by to bol až taký trash, ako som čakal, to sa nedá povedať. Na začiatku by som atmosféru potemnelej nemocnice a jej okolia nevedel moc odlíšiť od tej z dvojky. Je ale fakt, že pár scén bolo strašne odfláknutých, až smiešnych. Napríklad hneď prvá vražda. Alebo zblíženie dvoch hlavných postáv. Ale záver s telefónom a obrazovkou bol v pohode. Aj Carpenterova hudba, prirodzene, aj keď mimo filmu by som ju asi nepočúval. Bola totiž správne neurotická. K 21%nému hodnoteniu by som povedal len toľko, že fanúšikovia Mikea a Laurie boli sklamaní, že tu nevideli Mikea a Laurie. Myslím si, že keby sa z názvu vypustil "Halloween", bolo by tu omnoho vyššie hodnotenie. Ja sám by som si zaspeakoval, že for me takých 49%. ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Halloween bez Haddonfieldu, Myerse a jeho svědomí Loomise nemohl fungovat - a taky nefungoval. Vnímat tento film jako následníka H2, je to na odpad - jako samostatný film s jiným názvem by to bylo na slabší tři, je to vesměs blbina. Průměrem se dostaneme k dvěma hvězdám, když přičteme ještě několik bonbonků (o nichž dále). - Tolik k hodnocení. Film fungovat nemohl, když místo slasherové legendy divák dostal naservírovanej thriller jen jemně řízlej hororem. Hlavní hrdina, který jako kdyby z oka vypadl Tomu Selleckovi, hrál velice toporně a představení nezachránil, o hereckých výkonech ostatních se ani nedá mluvit, nejlíp se nakonec předvedli jen mlčenliví "muži v černém", protože jim scénář přikazoval nic nehrát. Problém spočívá i v hlavním padouchovi, keltskej rádobyčaroděj není ani děsivej, ani hrůzostrašnej...ale trapnej. Přesto tam pár zajímavých nápadů opravdu bylo, ať už odporně vlezlá reklama, promyšlenej závěr v továrně i potom na benzince, smrt (a někdy opravdová chuťovka) nesympatických postav... Zajímavé také je, že zatímco v H1 postavy koukají na klasickou The Thing a v H2 na Night of the Living Dead, tady běží v televizi upoutávky na první Carpenterův Halloween. Na tyto televizní bonbonky pak tvůrci navázali až v H6. Přesto šlo o suverénně nejslabší Halloween - do doby, než se objevil Zombie. ()

mzss1 odpad!

všechny recenze uživatele

(0%) No to snad ne. Nechci tu působit jako ovce, nemyslel jsem si, že kvůli špatnému hodnocení dám odpad, ale nic jiného si to prostě tahle ultra sračka nezasloužila. Nehledě na to, že to má s Halloweenskou sérií společný jen název a hudbu. Takže když si odmyslíme smutnou skutečnost, že tu nemáme Myerse a ani žádnou spojitost okolo něj, tak i jako horor to působí nulově + veškeré filmové aspekty okolo toho. V mnoha scénách to působí až směšně. Efekty ? Hrůza a děs. Očarované vraždící androidi? xD Hlavně to bylo příšerně nudné a zhruba ½ filmu se skoro nic nedělo, jak to mělo pomalé tempo a ani hlavní herec za moc nestál. A k tomu ta debilní Halloweenská reklama co se zde snad 100x objevovala. Konec hlášení! ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Na Halloweene III je najkrajší ten WTF moment. Celý film pôsobí ako nezaká paranoidná fantázia z 50. rokov, ktorá sa z neznámych dôvodov zatúlala a zrealizovala v rokoch 80-tych. Ako nejaký súdržný dramatický celok je to až dojímavo tristné, ako nejaký sled jednotlivých, viac či menej podarených (alebo zbabraných) obrazov, podfarebených skvelým soundtrackom Johna Carpentera, ktorý improvizuje na motívy pôvodnej halloweenskej témy je to veľmi solídny film. Tiež sa to dá chápať ako úplne uletená dekonštrukcia pôvodnej myšlienky Halloweenu. je škoda to odsúdiť a prehliadnuť. Halloween III sám ponúka viaceré zaujímavé kľúče a cesty, ako ho sledovať. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (33)

  • Po předchozí údajné smrti Michaela Myerse měl John Carpenter v plánu každý rok natočit film vztahující se k událostem, které se odehrály na Halloween. Poté, co tento díl po finanční stránce neuspěl, rozhodli se filmaři Michaela vzkřísit. (HellFire)
  • Tekutina, ktorá tečie robotom z úst, je pomarančový džús. (8HitBoy)
  • Melodie z filmu je použita v intru úvodní písničky Starlight na LP "Walls of Jericho" speedmetalové kapely Helloween. (MortUARY)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno