Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Horor

Recenze (59)

plakát

Manželé Stodolovi (2023) 

Pokud se zajímáte o kriminální případy z našich končin, určitě Vám tento povedený páreček neunikl. Nejedná se o vůbec špatný film, ale očekával jsem od toho mnohem více. Ale to je samozřejmě můj problém. Rozumím tomu, že se musela zachovat "filmovost" a upuštění od dokumentárního převyprávění. Budiž. To, že Jarda nebyl zrovna raketový inženýr, to víme a ve filmu je to také dost vidět. Mimo jiné byl také asi největší podpantoflák u nás. A těžko říct, zdali by udělal, to co udělal, kdyby nepotkal Danu. (Trochu to zní jako úchylná telenovela co?) Ale tím ho samozřejmě nehájím. To, že Dana byla a pořád je neskutečná svině, to je bezpochyby. Ale film ji dle mého skromného názoru vykresluje až trochu moc na krev. Doslova. Stejně tak Jarda. Ten je zase tak trochu až moc mučednická postavička. Cením výběr herců, protože to byla opravdu trefa do černého, jak po vzhledové stránce, tak po té herecké. Více prostoru má Lucie Žáčková, která ty svině umí hrát až tak moc dobře, až se bojím toho, jaká je asi v reálném životě (HAHAHA). Z hlediska žánru se jedná o dost psycho film, než krimi. Což filmu přidává na sklíčenosti a evokaci nepříjemna. Ale myslel jsem, že se z toho vykřeše o něco víc, než jsem dostal. No nic. Nechám pocity ještě uzrát a uvidíme, jestli jsem se s hodnocením neunáhlil.

plakát

Bod obnovy (2023) 

Velké očekávání před, velké nadšení po. Jsou za tím vidět hromady práce a kdybych po prvním shlédnutí traileru neviděl známé české tváře, vůbec bych neřekl, že se jedná o film z našich končin. Drobné nedokonalosti v příběhu se samozřejmě najdou. Ale to vynahrazuje vizuál a nápadivost. Myslím si, že máme být na co hrdí. Třeba přidám další hvězdu po dalším shlédnutí.

plakát

Volha (2023) (seriál) 

Vím, že to má plnit účel. Ale tak dlouho mě nesralo toliko postav najednou, jako tady. A na trůně Standa Pekárek. Prostě jen příběh o hulvátským kreténovi, který se po "švejkovsku" protlouká životem za prachama, ženskýma a volhou. Určitě zdařile vykreslená podoba dalších oportunistických kriplů tehdejší doby. Nuže, jedna svazácká hvězda za Jeřábka. Druhá rudohvězda za Hádka. A třetí se srpem a kladivem, za dobrý oldschool feel....No kdo jinej to má? Takže slabě třesu Voe.

plakát

Válka policajtů (2024) 

No do perkele. Řiťhnus ve filmu. A co ten plakát? Vypadá jak poutač na cikánskou rap diskotéku s  Ektorem v čele a Čalamanga lakešfakas bandem.” Ale VOALA! Tohle jsem opravdu nečekal. Obavy vyčpěly dřív, než uběhla první čtvrthodina. Šedá špína typická pro naši a krajinu našich bratov. Má to koule a těch 151 minut uteklo jak Usain. Dost mi tu přismrdávěla inspirace z francouzské Války policajtů..což není vůbec na škodu. Oba poldové mi byli sympatičtí, avšak u jednoho si sympatie musíme prokoukat. U některých scén jsem se i poměrně dost nasmál. Viz scéna s dynamitem, nebo hláška s lahví v prdeli. No nic, tohle se mi vážně Kurva líbilo! A jsem zvědav, jestli se dočkáme pokračování. Našlápnuto by to na to bylo, ale i s tímto koncem bych byl spokojen.

plakát

Vůle (2023) 

Jenom si tak v nudě říkáte, co si asi tak pustíte. A bez usilovnějšího přemýšlení zapnete první věc, co vám přijde pod ruku. A nečekaně, se Vám před očima promítá nenápadně vyhlížející ale potenciálem nabitý počin. Hlavní postava si jen tak vlaje ve větru děje a od první chvíle, mi moc nevoněla. O to víc sympatičtější mi přišel parťák hlavního protagonisty. Byl jaksi…lidštější. Ale když to vezmu kolem a kolem, a po prodlení několika hodin, tak vlastně i Wilfried byl dost uvěřitelný charakter. Těžko se to posuzuje, když jsme neměli Díky Bohu tu čest, tuto dobu zažít. Ale přeci jen, se u některých věcí pozastavíte a říkáte si, že byste se zachovali diametrálně odlišně, než to co provádí Wil. V tom vlastně i tkví skryté poselství. Jak bychom se asi tak zachovali? Hmmm? Inu, po celou dobu jste sevřeni tísní, beznadějí, vztekem a i trochou naděje. A film Vám nasazuje brouk do hlavy, který Vám hlodá a hlodá a klade další brouky. A právě film, který mě po shlédnutí nechá ponořeného v myšlenkách, velice cením a právě o to víc, když působí tak komorně a nenápadně.

plakát

Stínohra (2022) 

Herecký koncert. Je to minimalistické, ale stručně to sdělí to co má. Po celou dobu sledování jsem se cítil nepříjemně jak z prostředí, hnusného počasí tak celkové beznaděje, kterou na mě dokonale přenesl hlavní představitel Milan Ondrík, který je dle mého skromného názoru, charismatem a talentem překypující persóna. Pokud ve mně film vyvolá pocity, které odezní až cca po třech dnech, tak je to přesně ten film, který za to stojí!

plakát

Barbar (2022) 

Pozor minispoiler: První polovina je atmosférické labůžo. Nevíte co se bude dít a co vlastně máte od filmu čekat. Doprovází vás paranoia a říkáte si, co se asi tak může zvrtnout. Až do okamžiku, kdy přijde wtf moment, střih a najednou zase nevíte, co se vlastně děje. Bavilo mě prolnutí menšího foreshadowingu pro vykreslení celkového příběhu. Pak přijde ta druhá půlka filmu, kdy už mi bylo vlastně u prdele, jak se to bude dál vyvíjet. Hlavně aby ta jedna z nejprotivnějších postav, už konečně dostala, co si zaslouží. To jsem dostal a tím pro mě film skončil. Cením nápad, ale určitě se z toho dalo vyždímat daleko více. Sklepmistr Josef Fritzl by to ale určitě ocenil.

plakát

Devátá brána (1999) 

Pokud máte úchylku pro knihy, mystiku a Johnnyho Deppa, tak jste na správném místě. Zábavná, tajuplná a dobrodružná podívaná s příjemným soundtrackem, osobitou režií Romana Polanského a ďáblem ve vedlejší roli. Za mě jasná volba na vyplnění volného času a zpříjemnění večera s vínkem v ruce.

plakát

Ještěr (2023) 

Velice slušná kriminálka, která svým pozvolným tempem dokresluje příběhovou pavučinu. I přes svou délku film nepolevuje v temném tempu a cením občasné vtípky ve formě (Dramatická hudba s pohledem na soustředěný pohled detektiva, hledícího do monitoru…střih…detektiv zkoumá kohoutek do kuchyně). Jinak Benicio nebude hrát v ničem špatně, takže on je jasná záruka!

plakát

The Deep House (2021) 

Oceňuji nápad na oprášení duchařského tématu. Napětí a klaustrofobická atmosféra je poměrně slušná. Ale stejně tak se pořád jedná o jednohubku, která neurazí, ani nijak nenadchne.