Reklama

Reklama

Čtvrtý a podle mnohých také nejlepší díl slavné hororové série. Ke zdařilému pokračování nejvíce přispěli herec Cryspin Glover a tvůrce speciálních efektů Tom Savini (Dawn of the Dead). (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kdo z uživatelů, kteří koukají na mé komentáře čekali, že mě opustí touha sjet všechny díly Pátků, tak jim musím vzkázat, že hodlám své slovo dodržet:) Takže se podíváme společně co nám přinesla Čtverka. Hned na úvod se dostavuje známá rekapitulace. Na režisérské stoličce se pevně uvelebuje tvůrce božských béček Chucka Norrise a jde se na věc. Bruce Mahleh známý z Policejní akademie to schytá jako první z celkových 13 padlých. Pak příjde na řadu sestřička, tlustá stopařka a pak už jde na řadu mládež. Opět sympaťáci, jenže v nesprávný čas na nesprávném místě. U holek rozhodně bylo na co koukat a tak je jich dvojnásobná škoda, jenže vysvětlete to někdo Jasonovi. Na závěr to Jason schytá od malého Tommyho. Jelikož mám za sebou již 4 díly, tak mě nezbývá než porovnat tuhle sérii trošku s Vřískotem a upřímně, to srovnání by vyznělo mnohem lépe pro Cravenovu sérii. Tady přecejen napětí není nikterak mnoho a většinou po velice krátké chvíli končí oběť s mačetou v hlavě. 65% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Tohle je ještě slušně dívatelný díl, ale kolovrátek už se roztočil dokola. Jason Voorhees nikdy nebude mým oblíbencem. Otázkou je, jestli z čím dál víc plesnivějšího a červama prolezlejšího xichtu se zastaralou maskou a mačetou jde vůbec něco víc vytřískat, když už natočili 9x to stejný, a ani to desáté, omlazané scifi nestálo za nic. Je opravdu smutné, když ho po deseti pokusech musel pumpnout až Freddy, což považuju za lepší biják než všechny samostatné P13. Vrchol série podle mýho přichází se třetím dílem. ()

Reklama

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Ešte že sa natočili ďalšie diely a nebol tento s pod titulom "Posledná Kapitola" posledný. Pretože od záverečného dielu, ktorým tento asi mal byt by som očakával nejaký poriadny koniec a lepší dej než je zvykom, teda Jason je spať a vraždí :) Štvorka je len ďalší obyčajný ničím výnimočný diel o Jasonovi. Potešil ma záverečný masaker v podaný toho malého zasrana :) a celovo je to slušný diel nakoľko po ňom sa natočilo ešte pár ďalších častí. Pre mňa veľkým záporom bolo zobrazenie samotného Jasona. Akože keď naháňal hl. hrdinu hore schodmi a zase dolu schodmi... proste trapas. Inak hodnotenie 6,5 čiže medzi 3 a 4 *. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Tady to vypadá, že se víc nadává uživateli POMO:). No já se nechci moc zapojovat, ale já ho taky moc nechápu. Má víc určitě rozumu, než Golfista, ale nevím, proč pořád sleduje horory, když ho to očividně nebaví a jenom tu kazí jejich procenta. Tak a co se tohoto pátku týče, tak podle mě je to nejhorší díl z prvních čtyř. Není na tom nic špatného, ale není to už taková zábava a ani známí herci jako Crispin Glover nebo Judie Aronson to nezachranují. Jason by se měl zase začít víc snažit a opět vymýšlet originální vraždy. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

SPOILER-Tenhle díl je asi zatím nejlepší co jsem viděl,hlavně teda díky konci. Začátek je naprosto stejný jako u předešlých dílů,tedy přimomeneme si legendu o Jasonovi z dvojky a promítnou se nám tu záběry ze vše třech dílů. Pak přichází na scénu Jason ,ktereho vezou na patologiie jenže jak už to bývá Jason vstane z mrtvých a masakruje už ve špitálu. Pak se vrací k jezeru ,kde si pronajmou mladí barák ,vedle nich žije rodina bez otce. Jason to bere sistematicky cestou domů si to rozdá s tlustou stopařkou. Pak bere jednoho mladýho za druhým k tomu si dá i mámu vedle s rodiny a jakého si lovce (bratr náký oběti z předešlých dílů) dohromady tu máme 13 vražd.(jestli jsem dobře počítal) Pak se sápe po sestře a jejím malém bratrovi ,který si oholí hlavu,(vypadá jak Jason) a nejdřív strčí Jasonovi mačetu do oka a pak ho brutálně rozseká. Opět tu máme přeživší holku a k tomu malého kluka. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (27)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 52. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Film bol zakázaný vo Švédsku. (Paldiny)

Reklama

Reklama