Reklama

Reklama

Tiché místo: První den

  • USA A Quiet Place: Day One (více)
Trailer 14

Obsahy(1)

Sam (držitelka Oscara Lupita Nyong'o) původně vyrazila do New Yorku na jednodenní výlet. Protože někteří lidé mají nehoráznou smůlu, vybrala si den, kdy přiletěli. Obřímu hmyzu podobní mimozemšťané okamžitě začali dávat lidem najevo, že je jen otázkou času, kdy přestanou být pány tvorstva. Ti, kterým se podaří přežít první vlnu útoků, zjišťují, že jedinou ochranou proti vetřelcům je zůstat naprosto potichu. To se snadno řekne, ale těžko realizuje, obzvlášť v nejhlučnějším městě na Zemi. New York se rázem mění v obří past, ze které se všichni snaží co nejrychleji a nejtišeji uniknout. Sam prchá společně s Ericem (Joseph Quinn), cizím chlapem, na něhož náhodou narazila ve snaze někam se schovat. Ve dvou se to sice lépe táhne, na druhou stranu ale exponenciálně vzrůstá hrozba, že vám unikne nějaké slovo, do něčeho vrazíte, něčím zachrastíte… A oni čekají. (Cinemart)

(více)

Recenze (57)

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Nějaká hlubokomyslná analýza toho, kam se UNIVERSUM A Quiet Place od prvního filmu posunulo, jaký je to kalkul a jak spousta věcí nepůsobí realisticky, je zbytečný prázdný tlachání. Ocenit naopak zaslouží málo lekaček, hodně CrownViktorek (když jsme u tý absence realističnosti), Eddie ze Stranger Things a nepřiznaný Flerken. Šedesátiprocentní řemeslo. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

No sláva! Ty tam jsou odporné, toxicky neprogresivní časy, kdy blahodárné, přelidnění redukující kosmické entity pronásledovaly výhradně zkostnatělou, konzervativně bigotní rodinku a její bíle maskulinní pohůnky, z nichž ani jeden člen nesplňoval moderní asimilační závěry XV. Sjezdu levotočivých kokotporátů a agresivních bolševických ziskovek, tudíž se tam trestuhodně neobjevil jediný transpohlavník, homoseksualista, hexadecimální ONONA či jiný deviant, a rovněž pigmentové složení celého ansámblu hrubě neodpovídalo jednoznačné kvótové doktríně Sdružených barev Benettonu a BLM, ať už do filmu fuckticky patří, či nikoliv. Jiskřička naděje je však nyní vykřesána, soudruzi, a emzákům s netopýřím sluchem konečně zcela po právu a korektně zachutnali i negři! Ovšem zde je to rasofilně lhostejné, snímek nemá přídomek ani historický ani společenský a Lupita jím tiše cupitá se svým smirkovým papírem rozpraskaným spodním pyskem důstojně a přesvědčivě. Ale! Pepkovi Krasoňovi zjevně došly tiché vyfikundace, které dělaly místo místem a kterých by se s trochou invence a fantazie daly lehce navymýšlet další qanta, tudíž po předchozích vcelku umírněných rodinných hovnotách nyní vsadil na patetický a močopudný „příběh“ v pozadí, který se ovšem nekompromisně vecpal do popředí, a do té prdele tak tematicky poslal celý spektákl. A to se v akčních hororech rozhodně nedělá, nene! Výsledkem je kýčovitá fentanylová náplast na scénáristické bolesti a poměrně nudná stominutová cesta za obětavou eutanázií bývalé těžce uzurpované a diskriminované kenžské otrokyně ku prospěchu privilegovaného bílého šovinisty. Což jako progresivní filmový kritik a korektní uživatel prostě musím nekompromisně odsoudit a pevně doufám, že před následujícím Dnem dva spolkne konzervativní kudlanka Pepek Krasoň hodně hořkého Ježíše a konečně se dočkáme také pořádné nebinární pohlavní rozmanitosti a znatelně zvýšených teplot! ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Nejsem bůhvíjaký fanda téhle série a jakási snaha dělat z ní žánrové zjevení mi přijde trochu směšná. Jakoby se o to pokoušeli lidé, kteří v životě viděli tak čtyři horory. Koncept „hlavně potichu a do ničeho nekopejte, jinak nás sežerou“ se vyčerpal někdy v půlce prvního dílu a dvojka byla OK hlavně díky hercům, ale celkově mám pocit, že od konce titulků jedničky tahle série přesluhuje. A ten pocit mám i tentokrát. První den totiž minimálně formálně nikam nic neposouvá. Lekačky a hororové scény jsou postavené na těch samých nápadech jako vždycky, ale protože ty nápady už dávno známe (ne že by byly zrovna geniální), reálně to není děsivé vůbec. Prostě člověk ví, co se v té a té scéně stane a že po minutě opatrného našlapování a šeptání někdo do něčeho strčí a bubáci někoho sežerou.  Pusťte si MZ Live, ve kterém řešíme i Tiché místo 2.        Body navíc se ale nebudou rozdávat ani za novinky. Oceňuji snahu zkusit zasadit do okoukaného světa neokoukané hrdiny a ústřední duo je herecky hodně schopné, jen bohužel kombinace hororu a dojímavého melodramatického příběhu, příliš nefunguje. Ty hrdiny neznáme. Jsou nám jedno a nezáleží na tom, co se s nimi stane. Ať už to bude cokoliv. No a to, co se s nimi stane, je nakonec podáno tak melodramaticky, až to působí směšně. Zbytečný film nepřinášející nic do série, která už prošvihla moment, kdy mohla důstojně skončit. Nebo se posunout někam dál. Někam hodně dál, protože tohle přešlapování nikam nevede. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Sorry jako, ale tohle je docela slabota. První 2 díly jsou výborné adrenalinové a nervydrásající jízdy, ale to, co fungovalo tam zde nefunguje vůbec. Změna režiséra je hodně cítit, cítit je také změna hlavních hrdinů přece jen Krasinki,Blunt a Murphy je herecky jinde než Lupita a Quinn, který je ňouma. Vizuálně je to sice pořád super, monstra jsou opět výborné, ale vůbec tu nefunguje ta nepříjemná atmosféra přechodu z ticha do extrémní hlasitosti a jumpscare snad jen jeden ?? tak to je low. Není tu žádná vyloženě memorable scéna, jak porod z jedničky či medvědí past z dvojky, tak trochu jsem doufal, že půjde o globálnější a epičtější pojetí onoho světa a ono je to zas jen melo drama o dvou lidech!! kteří vlastně ani nemluví jen na sebe víc jak půl filmu blbě čumí. Příběh žádný, dialogy taky téměř žádné, chybí mi tu ty zajímavý pravidla, které se řešily minule, tu prostě není nic. Když nejsou na scéně zrovna monstra ( a fakt moc často nejsou), tak je to docela unylá zívačka, kde někde ke konci jsem si říkal, že by už mohl být dávno konec a to má film prosím jen 90 minut. Co mě taky naštvalo, že tu pořádně nikdo nezařve, z těch monster snad už vůbec nikdo, nedojde tu na žádný pořádný vzájemný střet/souboj. Všichni jen blbě utíkají. MEH a že ta kočka ani jednou nemňoukne a nezavaří, jsem taky nepochopil proč. Slabší průměr. Po delší době odcházím z kina s pocitem, že ty prachy za to nestály. 3 hvězdy fakt jen k úctě k sérii a že moc těchle monster áčkových věcí nevzniká,ale pocitově jsem rozhodně spíš na dvou. 5/10. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Nepatrím medzi skalných fanúšikov tejto série, ale predsa len uznávam, že svoje kvality má, prvý diel sa mi aj dosť páčil a priniesol toho dostatok zaujímavého, nielen prácu so zvukom, ale aj samotné monštrá. Ale na toto pokračovanie som sa veľmi tešil, mám veľmi rád tieto apokalyptické úvody, kedy dôjde k prvému stretu s novou hrozbou, všetka tá panika, skaza, obrovské straty a nasadenie armády, pričom o tomto mal byť celý film, no tvorcovia to nečakane celé zahodili a pokazili. Takýto úvod trvá len chvíľu a je okamžite strihnutý a pokračuje v komornom duchu predchádzajúcich filmov, len v mestskom prostredí. Skutočne ešte aj ten katastrofický úvod predchádzajúceho dielu bol v tomto omnoho kvalitnejšie zvládnutý, čo ma teda ani nenapadlo. V celom filme je jedna davová scéna, vzhľadom na výber miesta minimum obetí, v takomto meste by boli celé ulice posiate telami, tu vôbec nič a ani o armádu tu vôbec nie je. V celom filme nepadne ani jediný výstrel. Takže čo sa týka potenciálu témy, obrovské sklamanie. Ale aby som len nekritizoval, pozerať sa na to dá, hlavná hrdinka si ma získala, bol to zaujímavý výber takéhoto typu postavy a až na pár momentov to vôbec nenudí. Ale tých akčne hororových scén záujmú tak dve, tri, viac určite nie. Film sa nanešťastie nemôže oprieť ani o postavy, ako som spomínal, hlavná hrdinka ma bavila, ale okrem nej už záujme len Djimon Hounson, ktorý má len pár minút. A Joseph Quinn nestojí za nič. To bola zle napísaná postava. A technicky je to štandard tejto série, takže formálne stránky sú v poriadku a dokonca aj tá melodramatická rovina celom funguje, ale čakal som lepšiu hororovú atmosféru. Takže nie je to zlý film, prakticky na rovnakej úrovni ako dvojka, ale ja som sa tešil na veľkolepý začiatok konca a ten som vôbec nedostal, nechápem, prečo to tvorcovia takto zahodili. Takto ma to znovu už neláka. 60% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Netuším, koho napadlo udělat z parádního hororového světa psychologické drama, ale evidentně to vůbec nefunguje. Tam, kde to asi chtělo být smutné a dojemné, je to jen hloupé a legrační, a postavy se vzhledem k agresivnímu prostředí opět chovají jako po lobotomii. Tohle patří do laciných lekačkových filmů, ne do jednoho z nejoriginálnějších hororových univerz století. Tři s odřenýma ušima. [Kino MAT] ()

Big_Boss 

všechny recenze uživatele

Řemeslně krásně natočený film, který se v mých očích ale řadí i mezi největší zklamání roku. Ani současně nejpopulárnější herci Hollywoodu nezachrání skutečnost, že film nejenom, že nepřináší do tohoto světa nic nového, ale existence tohoto filmu ničí zážitek těch prvních dvou snímků - pokud se rozhodnete tuhle sérii sledovat v chronologickém pořadí. Tam kde například Furiosa rozšiřovala lore Pustiny a zefektivnila následné sledování Fury Road, tak Day One parazituje na svých kvalitně povedenějších předchůdcích. V čem je výjimečné, když z prvního filmu zjistíme, že obyvatelé musí být potichu, aby přežili? V čem je výjimečné, když z druhého dílu zjistíme, že vetřelci neumějí plavat? Tohle všechno nám Day One lacině řekne hned v prvních minutách po jejich příletu na Zemi. Bylo mi jasné, že nedostaneme všechny odpovědi jako třeba původ vetřelců z nebes nebo jejich hlavní motiv, ale doufal jsem aspoň v něco. Třeba jejich zvyky, metody reprodukce nebo nové nebezpečné druhy. Tady jsme nedostali zhola nic. Když už, tak jsme aspoň mohli dostat nějaký globálnější pohled na celou invazi a nahlédnout na celou situaci z pohledu armády, ale opět jako přes kopírák,  jsme dostali pohled na malou skupinu lidí, kteří se chtějí dostat z bodu A do bodu B. Nic víc. Day One je tak ve skutečnosti jenom roztahanější flashback z druhého dílu, který ale nemá tak charismatické postavy, na kterých by vám záleželo. Opravdu jsem si ten film chtěl zamilovat jako ty předchozí, ale z kina jsem odcházel s pocitem promarněné šance. Pokud chcete vidět kvalitní prequel, podívejte se raději na Furiosu a pokud chcete originální horor, podívejte se raději na The Watchers. Oba zmíněné filmy v kinech pohořely a zrovna ty si zasloužily lepší divácké přijetí. 5/10 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Fajn komorná dráma, ktorú držia dvaja dobrí herci, sympatický kocúr a zasadenie do mestského prostredia. Ďalšia story z rovnakého vesmíru, ktoré nevysvetluje čo, ako, ani prečo, iba sa proste odohráva v day one. Na mňa to fungovalo. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

První Tiché místo bylo čerstvým a svěžím závanem na poli hororového žánru, Část II byla solidním pokračováním a od prequelové trojky jsem očekával nějaká vysvětlení a úvod do problematiky světa ponořeného do ticha - nicméně moje očekávání se v tomto případě úplně nesetkala s tvůrčími úmysly. Dramatická sociální rovina by mohla v podstatě fungovat jako samostatný film, jelikož to ve spojení s mimozemskou invazí působí místy nekompatibilně. První den má dost slibný úvod a intro s nezvanými hosty, nicméně poté spolu začnou (ne vždy umně) koexistovat ony dvě příběhové roviny - skoro jako by divák sledoval (nepřiznaný) mashup dvou filmů. Jsem zvědavý, jakým směrem se tvůrci vydají po Prvním dni - vydají-li se tedy vůbec. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Nebudu lhát, když napíšu, že jsem trochu zklamán. Potenciál prvnotního dne oné velké invaze je totiž opět nevyužit. Chápu, že nejde udělat naprostý masakr atd. Ale štve mě, že začátek invaze má 15 minut a pak opět vidím to, co jsem viděl už 2x a rozhodně lépe zpracované. Kde je nějaký souboj s armádou? Kde je ten velký chaos? Pokud tohle mělo být ono, tak jsem si klidně mohl znovu pustit flashback z druhého dílu a vyšlo by to nastejno. Příběh je spíš takové melodrama, který mi tady moc neseděl, ale bohudík by odehraný dvěmi skvělými herci. Ti se snaží, ale bohužel zde není moc prostoru ani šance na nějaké velké herecké výkony. Ale abych jen nehanil, tak musím uznat, že stále fungují scény s nějakou akční sekvenci, útěkem nebo když nějakým místem proběhne stovky potvor. V kině určitě potěší dva solidní jumpscary, které se dají sice očekávat, ale jsou solidně zpracované. Ve výsledku jsem tak spíše naštvaný, že jsem se nedočkal něčeho navíc, většího bodycountu nebo chaosu. Když nikdo neutíká, je to docela nuda a příběh hlavních postav není tak záživný jako o rodině z předchozích dvou filmů. Čistý průměr, který utopil potenciál v sázce na jistotu, která se ale tentokrát už nemusí vyplatit. ()

Jokolo 

všechny recenze uživatele

Už u pokračování prvního Tichého místa, které se aspoň mohlo opřít o Cilliana a Djimona, jsem měl dojem, že nápaditý koncept se již dost vyčerpal. První Tiché místo bylo fajn zjevení, ale dělat z něj revoluční horor, který může odstartovat několikadílnou sérii, mi přijde zbytečné. Evidentně si to ale nemyslí u Paramountu, kde zavětřili, že za pár peněz mohou získat hodně peněz. Škoda, že je jim jedno, že plížení už je nezábavné až běda. Tiché místo: Den první bohužel vyčpělost tématu dost potvrzuje.  Apokalyptická atmosféra je fajn a úvodní část filmu načrtává lákavé linky, které zavání spíše festivalovým dramatem než blockbusterem o konci světa z New Yorku. I úvodní akční sekvence jsou povedené. Film se pak ale obrací v tichou nudu, když se zásadně nedaří kombinovat tklivé drama a film, kde příšery žerou lidi. Scény, které by měly být jímavé, tak působí spíš jako vychtěný bizárek, který je občas proložen akční sekvencí. Kombinace dramatu a řežby se těžce nepovedla.  Akce je navíc stále stejná - hrdinové jsou potichu, omylem do něčeho vrazí, tak utíkají. Sice to vypadá pěkně, do série to ale nepřináší absolutně nic nového. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Značně nesourodý přírůstek do tohoto zjevně již zcela vyčerpaného univerza, jehož snaha přinést neokoukaný náhled na invazi monster selhává někde zhruba v polovině stopáže. Tak nějak takto bych v jedné větě popsal snímek A Quite Place, tentokráte s přídomkem Day One, který na mě osobně fungoval do již dříve avizované poloviny. Když se totiž pohybujeme v New Yorku doslova pár vteřin po oné invazi, snímek nepostrádá tempo, osudovost a epickou atmosféru, což je o řádný kus umocněno velkým plátnem spolu s ozvučením Dolby Atmos. V tomto bodě se tedy jedná o skvěle odsýpající podívanou, na níž jsem nenašel jediný kaz. Bohužel, zhruba v polovině se to celé najednou "přepne" do již otřepaného tichého našlapování po zpustlém městě, což už ke konci druhého snímku začalo být nepříjemně repetitivní. V tu chvíli se z celého projektu stane smutně vykořeněná záležitost, jejíž načrtnutý potenciál i díky zajímavým postavám sliboval mnohem lepší celkový zážitek. Je to vážně veliká škoda, jelikož ona infarktová první polovina aspiruje na jednu z atmosféricky nejpůsobivějších vůbec. (Viděno v kině CineStar IGY České Budějovice) ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Do tretice to isté. Čo mne osobne neprekáža, pretože som fanúšik tejto série a ten koncept "musíme byť potichu" na mňa stále funguje, akurát Day One sa už možno až príliš opakuje a napriek veľkým prísľubom ide vo všetkom tak na pol plynu. Samotný "Day One" je pomerne nevyužitý a zo začiatku invázie tu vidíme minimum a film sa rýchlo presúva skôr do režimu komornejšej drámy ako predošlé filmy. Má však zaujímavý nápad s umierajúcou hlavnou hrdinku - skvelá Lupita Nyong'o (to nie je spoiler, keďže divák sa to dozvie v prvej sekunde filmu), ale ten prakticky rozpracováva úplne očakávaným smerom - v úvode ho načrtne, až sa dopracuje k absolútne predvídateľnému melodramatickému vyústeniu, ktoré vie každý odhadnúť asi po minúte filmu. Medzitým ponúkne v rámci série pár štandardných naháňačiek s monštrami, u ktorých sa variuje do nekonečna ten istý koncept - niekam ideme, do niečo zakopneme, zaútočia mimozemšťania - ale fakticky neprináša ani minimum ničohé nového, iného. Osobne mi to síce nevadí, ale tam kde John Krasiniski dokázal v predošlých dvoch filmoch ešte tažiť s neopozeraného námetu, tu Michael Sarnoski ponúka doslovné more of the absolutely same. Očakávania tu boli rozhodne vyššie. Vo výsledku tak typický prírastok do Quiet Place konceptu, ktorý nerobí nič zle, ale zároveň je najslabším dielom a ďalší (vraj finálny) počin by už skutočne potreboval robiť čokoľvek aspoň trochu inak. CELKOVO: 6/10 ()

William_ 

všechny recenze uživatele

7/10. Tohle rozhodně není špatný film! To musím na začátek zmínit když vidím, jakou bídu tu od všech dostává. Film neobsahuje žádné laciné lekačky, ale hned několik působivých a originálních scén, kdy jsem se opravdu lekl a napětí se dalo krájet. Třeba ta scéna v zatopeném metru byla skvělá. Postavy nejsou vytvořené aby získávali oscary za scénář, ale jejich chování mi nepřišlo jakkoliv hloupé. Celkově mi stísněné prostřední New Yorku sedlo více, než to otevřené v prvních dvou předešlých filmech a určitě se nejedná o trapný pokus, jak z této značky vydojit co nejvíce peněz. Určitě se nejedná o nejlepší snímek roku, ale že by si zasloužil špatná hodnocení? To tedy ne, protože je na tom vidět, že film se dostal dobré péče. Film je kvalitní, ví co chce divákovi ukázat a za mě se mu to i daří. Takže si to úplně v klidu (nejlépe na nějakém tichém místě) dejte, a na čísla filmu se nekoukejte. PS: Pro milovníky koček film doporučuji ještě více. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Pre mňa asi najlepší diel celej série. Sarnoski sa nesnaží ani tak o ľakačky a akciu, ako o atmosféru, drámu, viac emócií ako by človek čakal a sem tam nejaké napätie. Svet sa rozpadá a pár ľudí sa snaží pochopiť novo nastolené pravidlá a tak nejako sa lúčiť s tým čo už zjavne končí. Dosť dobre natočené/nasnímané, ohudbené, zahrané - Lupita Nyong'o je po Cillianovi Murphym ďalšia castingová trefa do čierneho. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nebyl fanda této série a upřímně na tom nechápu to proč ty díly jsou tak vysoko hodnocené a zde to platí stejně. Ženská co má rakovinu jde s terapeutickou kočkou na loutkové vystoupení jen kvůli tomu, že jí ošetřovatel slíbil pizzu a cestou zpět jich napadnou monstra z předchozích dílů. Pomůže jí černoušek (jak jinak v tomhle dílu je tam v přeživších hodně černoušků asi kvóty) , kterého pak opustí a jde si na tu pizzu jen kvůli tomu, že tam s otcem dříve chodila. Po cestě narazí na chlápka co tam studuje  a všichni jdou na tu pizzu a pak k záchrannému bodu. Některé scény jsou dobré některé opět sračky (v prvním díle bylo mimino  co nebrečí tady máme kočku co nemňouká a opět pokračujeme v trendu, že se schováme na místě kde je velký hluk  a oni na to neútočí v jedničce to bylo místo u splavu tady máme fontánu jedno monstrum si dokonce udělá místo nad vodou , i když ví, že pokud tam spadne  chcípne) . Potěšil konec a to , že  ta kočka přežila. S dalším vývojem série nevím může to navazovat na tohle  a rozvíjet to nebo navázat na druhý  díl a rozvíjet to dále. 60 procent ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Je to hezky natočené a herecky super. Ale ono je to vlastně ve výsledku zbytečný film. Po předchozích dílech by člověk čekal více příklon k akci a nebo k nějakému bližšímu prozkoumání daných monster. Ano oceňuji, že každý díl nám prozradí jednu novou informaci (první díl nás seznámil, že jsou slepí a reagují na zvuky a že díky tečící vodě/dešti vás neslyší, ve druhém dílu jsme se dozvěděli, že neumějí plavat). V tomto novém dílu jsme se také něco nového dozvěděli. Ale jinak je to slabší odvar oproti prvním dvou dílům. Atmosféru to umí pořád vyvolat skvěle a jakmile jsou monstra na scéně fungují pořád výborně. CGI je dobře zpracovaný jako v každém dílu a zvukově je to opět dobře zpracovaný. Oceňuji emoce v závěru a motivaci hlavní dvojice. Líbilo se mi to. Je to ve výsledku promarněná šance a raději měl John Krasinski natočit regulérní třetí díl (na který by mělo pořád dojít), takhle se jedná o sice fajn film, ale když si divák uvědomí, že existují ty dva předchozí díly, tak tento prohrává na plné čáře. Kdyby tohle byl první díl série je to mnohem lepší a divák by to vnímal líp. Škoda. P.S. Tu kočku chci :-D. 5,5/10 ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Zbytočný spin-off. Stále nie zlý film, ale recyklovať chytľavý nápad sa nedá do nekonečna. Scenár nedrží pokope, prvá polovica ponúka ukážku priameho dopadu neznámej invázie na húf ľudí vo veľkomeste, vidieť poničený New Yourk vždy poteší ale intro z dvojky nám to vykreslilo dostatočne, toto nemá žiadnu pridanú hodnotu. Polovica druhá tápe na mieste a príde mi akoby tvorcovia ani poriadne nevedeli kam sa chcú pohnúť. Ešte sa to aj trestuhodne ťahá do melodramatickeho finále. Stále sú tu napínavé momenty, vsetko je pekne natočené, kino dodáva zážitok zo zvuku (hlavne dolby atmos), atmosféra je občas parádna a nemôžem povedať že som sa vyslovene nudil. Len som čakal niečo vybočujuce a nie len variáciu na prvé dva filmy s inými postavami. Možno je chyba v tom ako som si nastavil očakávania. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Filmu bych udělil nálepku „dalo se sledovat“. Děj se od ostatních snímků ze série liší v tom, že nesledujeme cestu za spasením, ale za dožitím. Zbytek nicméně krášlila klasická klišé, kde jsem každou další scénou očekával, jaký předmět se zrovna rozhodne podlehnout gravitaci a tím zavařit pokus o nepřivolání hordy vražedných stvůr. O nich bych se popravdě rád dozvěděl víc, jako odkud se skutečně vzali, jakou mají motivaci a jak obecně v neznámém prostředí přežívají (tady jsme aspoň zjistili, jak ty potvory hnízdí a stavují se). Snad příští díly na něco z toho začnou aktivně odpovídat. Co mě překvapilo, jak velkou roli zde měla kočka, která se stala velice důležitou součástí celého děje. Bohužel nejsem kočkofil, takže ani tím si mě film úplně nezískal. Vlastně ani nevím, co k tomu víc napsat - těšil jsem se, z (prázdného) kina odcházel s vlažnými pocity a málem film zapomněl ohodnotit, tak rychle se mi vykouřil z hlavy. Dvojka u mě stále vede, tento pokus o prequel naštěstí ani přesto nedopadl tragicky a hodnotím ho o chlup lépe, než druhý Bird Box. ()

Související novinky

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

25.06.2024

Drazí ČSFĎáci, s velkou radostí vás tento rok opět zveme na Filmový víkend ČSFD, který se dočká již 13. ročníku. Náš vlastní malý filmový svátek se bude konat od pátku 2. srpna do nedělního rána 4.… (více)

Hugh Jackman a smrt Robina Hooda?

Hugh Jackman a smrt Robina Hooda?

06.05.2024

Vzniklo už dost filmů o Robinu Hoodovi? Jak se zdá, tak ne. Tento by mohl však poměrně vybočovat z řady. Chystaný snímek The Death of Robin Hood by se totiž měl vracet ke známé legendě o králi… (více)

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama