Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drahé kameny jako nástroj k ovládnutí světa – to je případ hodný Jamese Bonda. Sean Connery v britském akčním filmu. Britský tajný agent James Bond konečně zabije svého úhlavního nepřítele, zločince mezinárodního formátu Blofelda. Šéf tajné služby M poté přeřadí Bonda na zdánlivě obyčejný případ pašování diamantů, které se těží v jižní Africe. Agent 007 odletí do Amsterdamu, kde se vydává za pašeráka Petera Frankse. Naváže kontakt s další pašeračkou, krásnou Tiffany Caseovou, od které má převzít obzvlášť velkou zásilku vzácných kamenů a dopravit ji do Spojených států. Zatím netuší, že všichni členové pašerácké sítě, kteří v poslední době přišli do kontaktu s diamanty, zemřeli rukou dvou zvrhlých zabijáků Kidda a Winta. Že diamanty putují do výzkumného střediska amerického milionáře Willarda Whytea, kde jsou použity k výrobě mimořádně výkonného laserového děla. A že pod Whyteovou identitou se skrývá sám Blofeld, jenž Bondův nedávný útok přežil... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (396)

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že Sean Connery (ehm pardon Sir Sean Connery) mi v tehle bondovce přijde šíleně starej. Prostě u něj začla krize středního věku a v některých scénách je to hodně vidět. Triky (některé) jsou k smíchu, ponorka+ výbuch je toho tím nejlepším důkazem. Ještě bych mohl mít pár připomínek, ale na ty kašle chlupy kočka. No dobře, dám 4*, ale je to o inteligenci Paris Hilton. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Conneryho šarm a pár skvělých hlášek jsou tentokrát tak překvapivě málo, že jsem se musel dlouho tlačit i k té třetí hvězdě. Skutečně velmi slabá Bondovka, nejslabší s Connerym. Mrzí mě, že Hamilton nedorovnal skvělého Goldfingera. S tímhle slabým dějem to ale utáhnout nešlo. Po chvíli jsem vlastně ani nevěděl, čeho chce Bond docílit.Neustále někam chodí, najednou se okolo něj lidé ohánějí dozimetry, pak zase točí přistání na Měsíci. Je to zmatené. A takhle zlikvidovat budovaný styl Blofelda - pche! A nevím, jestli ti dva side-kickové měli být vtipní, cool nebo snad děsiví, ale nejsou nic z toho. PS: Bondova exkurse s Blofeldovým komentářem po evil centrále je moc i na Bondovku. To snad nemysleli vážně! ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Agent 007 na svém americkém turné asi hodně papal hamburgery, neboť se jeví mírně opluskaný a vůbec celkově působí unaveným dojmem přepracovaného geroje. Přidejte si nenápaditý scénář, těžkopádné akční sekvence a duo kašparů Wint a Kidd s vizáží dělníků chotěbuzské ocelárny a bez nějakého dlouhého pátrání se dostanete k důkazu, že diamanty jsou sice možná věčné, ovšem aura Conneryho jako nejlepšího Bonda nikoliv.. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Poněkud špatně pospojovaná splácanina, kterou ovšem důstojně drží nad vodou dva Blofeldové (jejich podobnost s postavou Handersona z Žiješ jenom dvakrát je neúmyslná a čistě náhodná:), diamatová megazbraň a především panové Kid a Wint, dva nejvtipnější zabijáci filmové historie...promiň Quentine;) ()

Lima 

všechny recenze uživatele

007__č.7__Divná bondovka se slabým scenářem a režijně celkem nezvládnutá, ovšem s intetresantními postavami (styloví zabijáci Wint a Kidd) Některé momenty zajímavé (Bond v rakvi, honička s lunochodem, aut. honička v Las Vegas), ale bohužel celkem nezáživný příběh. A propos Bond - nikdy bych nevěřil, že je možné za čtyři roky tak zestárnout. Sean se nám trochu zakulatil, už nepřipomínal toho sexy atleta, jako v začátcích, ale spíše takového strécu ve středním věku. ()

Galerie (162)

Zajímavosti (42)

  • Vila, ve které Bond (Sean Connery) zápasí s dvěma akrobatkami, je tzv. Elrod House postavený roku 1968 v kalifornském Palm Springs. Dům figuruje v mnoha knihách o architektuře a dodnes vypadá tak jako ve filmu. (Zazie)
  • Titulní píseň nazpívala Shirley Bassey, která už nazpívala píseň k filmu Goldfinger a později ještě k filmu Moonraker. (Colonist)

Reklama

Reklama