Reklama

Reklama

Princezna

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve filmu Princezna se krásná, mladá a odhodlaná královská dcera odmítne provdat za krutého sociopata, s nímž je zasnoubená. Unesou ji a zavřou v odlehlé věži otcova hradu. Její zhrzený, pomstychtivý nápadník se chystá zmocnit trůnu, a tak musí princezna ochránit svou rodinu a zachránit království, ať to stojí, co to stojí. (Disney+)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (178)

castor 

všechny recenze uživatele

Po úvodní půlhodince jsem doufal, že Joey King buď někde mezi těmi patry zabloudí, spadne do moře nebo jí někdo setne tu její otravnou hlavu. Jenže ona se musí probít hordou žoldáků a dostat se z věže dolů, aby osvobodila svou královskou rodinu, kterou zajal hošan, kterého ona odmítla vzít si za muže. A udělat z něj krále. Naše princezna tu a tam vydechne, někde proklouzne nebo podleze, aby seřezala další vojáky. Jenže se to celé zatraceně rychle zajídá. Jediné, co bych ocenil, že akce je poměrně přehledná a celkově to má místy i nadhled, ale jinak je to furt na jedno brdo (absence lepšího choreografa je cítit). Z hlavní hrdinky nevelkého vzrůstu rozhodně nečiší obavy, že právě ona by měla být pro protivníky takovým těžkým soustem. Ti jí to nicméně zoufale průhledně usnadňují, je to banda imbecilů, kteří čekají, až je bude moci skopat nebo rovnou podříznout. Ani příchod Veronicy Ngo to moc nezměnil. Nikdo tu naštěstí nepředstírá, že měl vyšší ambice, ale když si vzpomenu třeba na oba Zátahy Garetha Evanse, kdy se hlavní hrdina musí probít nasupenou přesilou, tak mám stále mrazení v zádech. Tady se k němu ani nepřiblížíme. Instantní, bez vtipu, na jedno podívání. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Juj, to zas bylo jednou pokoukáníčko. Já mám ženy rád, a proto si myslím, že by se měly proti natáčení podobných filmů ostře postavit. Což o to, u nás to ještě jde, u našich soudů nezasedá porota, ale jak to dopadne třeba ve Státech? Jak by mohla nějaká žena přesvědčit porotu o tom, že ji nějaký muž znásilnil, nebo domácky týral, když bude na základě podobných snímků vědecky dokázáno, že padesátikilová žena dokáže udeřit muže dvojnásobné váhy tak tvrdě, že dotyčný přejde do rotace kolem horizontální osy? Ale k filmu samému. Příběh byl až zoufale jednoduchý a připomínal mi starší videohry, v nichž hráč sestupoval patro za patrem do (většinou) nějakého sklepení, zabíjel tlupy nepřátel a ve finále musel porazit zvlášť nepříjemného bosse, aby vyhrál a mohl se po několika dnech normálně najíst a provést osobní hygienu. Děj tohoto snímku byl vlastně úplně stejný, ale mě nikdy nebavilo dívat se někomu přes rameno, jak hraje, a ani tohle mě tím pádem příliš nebralo. Hlavní hrdinka byla....hmmm, jak to jen napsat....nebyla tak úplně krásná (ani hezká), snaha o občasné humory byla těžkopádná, takže se už dalo spoléhat jen na očekávané krveprolévání. No, a tady jsem narazil na další problém. Choreografie soubojů nebyla dobrá, Joey King v nich byla opravdu špatná a to CGI... Ten hořící plecháč na mě působil jako špatný vtip. Tedy ne on ale ten oheň. Byla to fantasy, nebyla to fantasy evropská, takže se nemusím vyjadřovat k plnění kvót, ale myslím si, že i ve fantasy světě by měla fungovat logika, což tady často haprovalo. No, co vám budu povídat, nebyl jsem šťastný a zmršená verze hitu Billyho Idola to dorazila. / Poučení: Chceš bydlet ve věži? Důraz bych kladl na výtah. ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Hodně fajn oddychovka, která má dost povedenou akci, sympatickou hrdinku a velký body kill. V pár scénách jsou vidět slabších triky, občas hlavní hrdinka přežije úplně všechno, ale je to dobrá podívaná, co mě bavila od začátku až do konce. Joey King si to uvěřitelně dává a strhává na sebe pozornost tím nejlepším způsobem. Dominic Cooper a Olga Kurylenko přehrávají a očividně se dost dobře bavili při natáčení. Režisér Le-Van Kiet natočil povedený film, který si je vědom svých limitů. Osobně mám hodnocení mezi třemi a čtyřmi hvězdy, ale když vidím kolik to tady má procent, tak s radostí tu čtvrtou hvězdu napálím. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ale tak ano, je to celé feministické až na půdu, jediní tři chlapi jsou představeni jako zbabělci nebo perverzáci či neschopáci  (Číňan znalý bojových umění je spoutaný - jak? - ale jeho čínská kolegyně se chytit nedala). Jenže mě ten nápad hodně bavil, natočené je to skvěle, dost dobrá choreografie scén, a líbila se mi skutečně středověká výprava včetně všech místností (tkalcovská a kuchyně moje oblíbené), je tam pár dobrých hlášek, funguje rytmus celého příběhu včetně retrospektiv, a protože se to samo celé bere z nadhledu a divák by měl celý ten nápad brát z nadhledu, bavil jsem se u toho. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Úplně vidím tu poradu, kdy režisér filmu nabízí svou vizi producentum od Disney: "Mám super rodinný příběh, přesně ve stylu vašich jiných kousků. Je to o princezně, která se má vdávat a ... hned v první scéně vypíchne strážci oko nožem a druhému podřízne krk a pak pokračuje dalších 80 minut jako John Wick" ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení započalo v srpnu 2021 a skončilo v září téhož roku a probíhalo v bulharském městě Sofia. Rozpočet pak činil zhruba 26 milionů amerických dolarů. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno