Reklama

Reklama

Jen pro tvé oči

  • Česko Přísně tajné! (více)
Trailer

Obsahy(1)

James Bond neztrácí dech, ať už má zdolat alpský ledovec nebo Středozemní moře. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Britská špionážní loď Svatý Jiří najede u albánských břehů na starou válečnou minu a potopí se. V tom okamžiku jsou v nejvyšší pohotovosti jak britská tajná služba MI6, tak sovětská KGB. Na palubě Svatého Jiří byl totiž supertajný kódovací systém A.T.A.C., používaný pro komunikaci s jadernými ponorkami. A obě strany železné opony jej chtějí za každou cenu získat. Britský agent James Bond se napřed vydá vypátrat kubánského nájemného zabijáka Gonzálese, který v albánských vodách zavraždil námořního archeologa Havelocka se ženou. Havelock totiž v hlubinách pracoval pro Brity právě na hledání Svatého Jiří. Bond požádá o spolupráci bohatého řeckého magnáta a spolupracovníka MI6 Kristatose. Zatím netuší, že Kristatos je dvojitý agent, který se chce zmocnit zařízení A.T.A.C. a prodat je Rusům. Než se s ním James Bond bude moci vypořádat, musí zvládnout zabijáky Locqua a Krieglera, stejně jako rychlou jízdu na lyžích, skalní stěnu nebo mořskou hloubku... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (369)

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Po předchozí vesmírné noční můře, kvůli které se často o půlnoci budím zalitý potem, se konečně tvůrci ukáznili, vrátili se s Bondem zpátky na Zem a dali vzpomenout na časy, kdy Sean Connery sváděl ve vlaku lítou bitku s Robertem Shawem. Pokud by to neudělali, místo v Řecku se tenhle díl mohl odehrávat někde okolo Saturnova prstence. Je to opravdu osvěžující změna, takže 007 už není jenom hláškujícím strojem neustále rozepínajícím dámské podprsenky, ale opravdovým agentem s povolením zabíjet. Přibylo realistické akce, banda padouchů se svou výdrží rovněž vyšvihla (k jejich zneškodnění je nestačí jenom prohodit oknem, ale rovnou shodit ze sály) a zdejší bondgirl mi padla do oka nejen svou krásou, ale i chováním. Bond si tentokrát její srdce musel pracně vybojovat, ale stejně jako on, i divák nakonec dostal to, po čem celou dobu toužil. P.S. Roger Moore je na stará kolena charismatičtějším agentem, než byl při své první misi v Žít a nechat zemřít. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nejvážněji pojatá Mooreova bondovka, zdaleka ne tak za vlasy přitažené propriety jako v Moonrakerovi a jemu podobných veledílech, skvělý hodný zlý hoch, k tomu patřičně efektní árijský agent-zabiják-biatlonista:), bond-girl na kterou jsem si musel docela dlouho zvykat, její a Bondovy osobní motivy a hlavně velice roztomilý Lotus Esprit, který se tentokrát panu Q příliš nevyvedl:). Prostě méně je někdy více... ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"For Your Eyes Only" sa už do režijnej diele Gilberta nedostalo, ale dostali sme nového režiséra Johna Glena, ktorý sa nám postaral o 5 filmov. A v prvom jeho počine mám pocit, že akosi tomu chceli síce dať serióznejší tón, no podľa mňa tým film vyslovene trpí. Pretože kým predošlé dva filmy boli skutočne zábavné, zaujímavé a neustále držali moju pozornosť. tak "For Your Eyes Only" výrazne vybočuje z tejto réžie a hlavne má podľa mňa veľmi komplikovaný scenár a nie vždy to prinesie ten správny efekt. Ale aby som povedal pravdu, tak sú tu veci, ktoré sa mi páčia. Väčšia zraniteľnosť nášho agenta je tu citeľná, Melina je skvelou Bond-girl a dokonca mám pocit, že medzi ňou a Moorom je aj reálna chémia. Chaim Topol je podľa mňa absolútne vynikajúci. Kedykoľvek sa tento týpek ako Columbo objaví, tak z filmu srší najväčšia dávka charizmy. Je sympatický, vtipný a energický. Na to sa dá pozerať stále. A aj titulná skladba je veľmi dobrá. Úvodná časť, kde sa opäť stretneme s "Nr.1" je vynikajúca a baví ma. No potom nastupujú aj problémy filmu. Ako je jeho scenár, kde sa neustále niečo deje, len neviem sa z toho akosi vysomáriť. Padouch tohto filmu nie je veľmi zaujímavý a vlastne ani popravde som nejako nepochopil o čo mu vlastne išlo a padá mimo môj záujem. Okrem toho sú tu aj bizarné naháňačky, kde som už mal pocit, že je to s komédiou úplne prestrelené a skôr som som si kládol otázku, ako má toto fungovať. Tam, kde mala byť komédia je film strašne seriózny a naopak tu by to chcelo nejakú tú serióznosť, no akosi tu v tom chýba. Celkovo som rád, že som film videl, neviem či by som si ho pozrel znovu. A budeme pokračovať v maratóne ďalej. Hodnotenie: C+ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepsich Mooreovo bondovek. Hlavne proto, ze se tvurci soustredi na akci. Pribeh totiz neprinasi nic novyho, navic kolikrat ustupuje do pozadi, nejakej hlavni zaporak tady vicemene chybi, je tu jen spousta mensich a uvod z Blofeldem je spis takovej vtip. Ale ta akce, ta je libova. Jednak ji je tu fakt hromada a asi bych to zaradil mezi jednu z nejakcnejsich bondovek a navic je ve vetsine pripadu docela napadita a pusobi sviznym dojmem. A jelikoz Bond tentokrat fakt extremne cestuje, dojde na akci ve vzduchu, na sousi, na horach i pod vodou. To vse navic podbarveny nadstandartne povedenou hudbou. Taky se jedna asi o jedinou bondovku, kde chybi M, Lee uz to bohuzel nerozdejchal a asi nebylo dostatek casu hledat nahradu. Celkove tradicni pribeh, podprumerny zaporaci, ale skvela akce a perfektni hudba, takze lepsi 4*. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Návrat ke špionážním kořenům a hlavně na planetu Zemi byl potřeba. Bond je sice zralý na předčasný důchod a Moneypenny obchází rovnou zubatá, ale má to konečně drive, nezvykle chytrou zápletku, nové nápady, pořádné bond girls a hlavně fenomenální akční pasáže, které vrcholí průjezdem 007 přes Cortinu d´Ampezzo. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (52)

  • Za natáčení v horských klášterech na Meteoře filmaři zaplatili řeckému biskupovi, ale místní ortodoxní mniši nechtěli umožnit natáčení v prostorách klášterů. Nejvyšší řecký soud následně rozhodl, že exteriéry a okolní krajina patří státu a jediným majetkem mnichů jsou interiéry. Ti na protest sabotovali natáčení tím, že věšeli z oken prádlo nebo na hlavní budovu kláštera pověsili vlajky a barevné girlandy. Produkce problém vyřešila postavením podobného kláštera na nedaleké prázdné skále, další postavila ve studiu Pinewood a pomohla si i zadní projekcí, speciálním svícením a velkoformátovými malbami. (kenny.h)
  • Při natáčení v italském lyžařském centru Cortina d'Ampezzo v lednu a únoru 1981 vůbec nesněžilo. Produkce musela najmout nákladní auta, která sníh do města svážela z okolních hor. (kenny.h)
  • Caroline Cossey, jedna z dívek, která se mihne ve scéně u bazénu, byl ve skutečnosti transsexuál, který podstoupil změnu pohlaví. Ačkoli tato postava ve filmu ani nepromluvila a objevila se v pár záběrech, tehdejší noviny z toho udělaly velkou aféru, kdy se objevovaly titulky jako "James Bond Girl Was a Boy". Caroline Cossey byla touto kauzou otřesena natolik, že přemýšlela o sebevraždě. (Colonist)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama