Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V polském Trojměstí se na pláži najde mrtvola mladé holky. Státní zástupce spojí síly s matkou oběti, aby odhalili pachatele, ale nebude to jenom tak. (Netflix)

Recenze (93)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Už se mi nejednou stalo, že mě polští filmaři zklamali; došlo k tomu hlavně proto, že mám vůči nim velká očekávání. Polsko je sice naším sousedem, ale srovnání naší a polské filmové tvorby u mě vyznívá tak, jako bychom byli na různých kontinentech. Jasně, i v zemi pana Wolodyjowského se točí stupidní romantické komedie, jenže vedle nich natočili zachránci Vídně řadu kvalitních krimi thrillerů, což se u nás příliš (spíše vůbec) nedaří. Pravda, tentokrát i mě, starého otrlíka, poněkud zaskočila míra vyobrazené brutality, ale zas na druhou stranu život není pohádka ani komiks od Marvela, že jo. Když holt někoho vezmete přes hlavu sekerou nebo tupým předmětem, musíte počítat s tím, že výsledek nebude pěkný na pohled. Zjemnělý estét by tak mohl mít se snímkem docela vážné problémy, ale realita je taková, že dokud budou existovat lidé, kteří rádi provádějí jiným lidem ohavnosti, měli bychom si všichni na podobné záběry zvyknout, protože zákony jsou k takovým zmrdům krajně vstřícné. Zjevně nejen u nás. No, já jsem si tuhle drsnou exkurzi do Trojměstí opravdu užil, i když k pátému kousku přece jen ještě něco chybělo. / Poučení: Nějakou dobu asi nikomu neřeknu, že je hlava otevřená. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Zajebisty sryler państwowy, kam se kupodivu kromě androgynní oběti nepovedlo Bolševizi vecpat jedinou buznu, negra, čmouda či traspohlavníka, ani jinou tak brutálně genocidovanou minoritu. Holt tam pořád vládne ten konzervativní manipulátor INRI, který si, kurwa jedna zpátečnická, zatím nenechá pošlapávat tradiční hodnoty ani kulturu demagogickou neomarxistickou pakáži z opačného pólu spektra. Těžko říct takhle z hlavy, jestli je to dobře, nebo ne, jedná se de fuckto o vyhánění čerta ďáblem, nicméně pro východoevropský film to nepochybně blahodárné je. I páprdovitý a tolik toxický bílý heteroseksuální maskulín (FUJTAJXL!!!) si tak může bez diskriminace parádně užít krásně natočený, zábavný, napínavý, hladce odsejpající a hlavopatoidní spektákl, plný skvěle zahraných slizkých mafošů, úchylných masounů a jiných zmrdů ogólnopolskich, aniž by mu to musel posvětit pro PLR typický nebinární ebenový farář Grzegorz Maria Pedał. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Poláci naprosto sebejistě po Skandinávii přebrali krále evropských kriminálek. Na Netflixu se totiž objevil další kousek, který opět pracuje s vydatně ponurou vraždou v polských reáliích a opět je to v mnoha ohledech super. Prostředí Trojměstí je neotřelé a i když nepracuje tolik s architekturou měst, pořád pracuje s faktem, že města se nachází u Baltského moře. Takže tu máte vraždu, atmosféru nasycenou mořskou solí a více než solidní herecké výkony, kterým dominuje standardně výborný Jakub Gierszal. No a když už si budete myslet, že jste na konci vyšetřovačky, připraví si na Vás adekvátní fuck up, který stvrdí kvalitu samotného námětu. Vysloveně povedená záležitost. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Za mne trochu zklamání, ale může za to prezetance filmu, který vábil na řádění sériového vraha, který uřezává ženám rty a čekal jsem zkrátka drsnou krimi plnou vražd na styl Hannibala a to fakt NOPE. O vraždách se zde maximálně leda tak mluví. Čekal jsem to drsné, nepříjemné, syrové a brutální a přišlo mi to hodně LIGHT i na Poláky. Závěrečný zvrat mi přišel být už docela ukradený. Moc nebavilo, nesednul mi styl jakým se film ubíral a obsahuje málo atraktivních scén. 55% ()

Shushika 

všechny recenze uživatele

Posledních 15-20min hodně vylouhovanej čajíček z jiných filmů. Přitom herecky i atmosférou je to po celou dobu OK. Čeká nás celá barevná trilogie? Polsko už v tom má tradici. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Solídna, poľská krimi, s moderným poňatím, no najmä spracovaním, obohatená o herecké osadenstvo, ktoré samotný snímok ťahá nahor. Miestami človek môže nadobudnúť dojem, že už presne vie, kam to celé speje a kto je začo zodpovedný, no zdanie môže klamať. Dal by som aj štvrtú, ktorá by bola zrejme zaslúžená, no podaktoré scenáristické vsuvky, zbytočne naznačili to, čo divák vedieť nemusel. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Další krásnej důkaz toho, že Poláci tohle prostě umí a jsou o mnohem dál než Češi. A to se tahle polská krimi drží ještě hodně při zemi co se týče explicitního násilí a brutálních vražd ukázaných přímo na kameru. I přesto film rozhodně nenudí. Má svoji ponurou atmosféru a udržuje diváka v napětí po celou svoji stopáž. Slabší 4hvězdy ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Výborná polská krimi v duchu 90. rokoch čo dokonca navodzuje i muzika vo filme. A kto na deväťdesiatkach odžil éru najlepších thrillerov , bude mu jasné tiež, ako film skončí. Avšak to mu absolútne nebude brániť ohodnotiť ho i napriek tomu nadpriemerne.  P.S. Jakub Gierszał ma potešil konečne v kladnej úlohe! Väčšinou totiž hrá totálnych, arogantných a bezcharakterných chujov. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ako by správny poľský katolík povedal: Nieźle, kurwa mać! Celé mi to prišlo najprv priemerná kriminálka s dobrou atmoškou a trochou surovosti, síce nie tak ako u Vegu, ale rozhodne táto surovosť tiež veganská nebola, naopak krvičky a mäsa v určitých scénach bolo na dosť tlačenky pre polregiment. Hoci Netflix tentokrát nepresadil žiadne fluidujúce pohlavia ani kvír vyšetrovateľov, nezabudol aspoň do obsadenia dať súčasnú hviezdu migrantov Maju Ostaszewsku, ktorej sa zdá, že v Poľsku je príliš málo obohatenia a že na hranici s Bieloruskom zbytočne čakajú mladí chlapci s ajfónami, pripravení obohacovať okamžite, hlavne teda geňofondom. Treba jej preto držať palce, nech sa jej dielo podarí a v dvojke Farieb zla sa vyskytnú konečne aj investigátori a súdni examinátori z Mosulu, ktorí budú vyšetrovať poľských odporcov inklúzie. Až vtedy bude svet správny a dúfam, že sa opraví aj názov, pretože jediná farba zla predsa nie je v žiadnom prípade červená, ale v posledných rokoch výlučne biela. Potom pouvažujem aj o plnej paľbe. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Komentáre plné spoilerov .. pozor na to. Za mňa je toto celkom slušná kriminálka .. počnúc príbehom, obsadením, hudbou a končiac vizuálom. Že bola miestami trošku predvídateľná mi tentokrát nevadí. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Že Poláci kurwa umí, není žádným překvapením, kam se hrabou severnější seveřané. Červená je skvělá krimi, na můj vkus až zbytečně krutá, za to srážím, bez řady úchylných laskomin bych se obešla, natočeno v milovaném Trojměstí, výborně obsazeno, zrežírováno, parádní lokace (molo Orlowo mě potěšilo o to víc, že jsem se po něm minulý týden procházela, stejně tak doky a pláže), kvalitní hudba i atraktivní vizuál, maličko šablonovité, ale odpouštím, bavilo, líbilo. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Je už všeobecně známým faktem, že filmová produkce z Polska dosahuje v drtivé většině případů velmi vysoké úrovně. To samé tedy musím s nadšením sobě vlastním konstatovat i zde, jelikož snímek Kolory zła: Czerwień v sobě kombinuje všechny časem prověřené ingredience tolik potřebné ke vzniku dobré kriminálky. Na samém vrcholu zde stojí propracovaný scénář s několika nečekanými kličkami, které celkový zážitek posunují ještě o kus víc dopředu. Dále jsou tu pak samozřejmě příjemně civilní herecké výkony, díky nimž nemá divák absolutně žádný problém se vžít do jejich postav. Zamrzí zde tedy pouze lehce přestřelená stopáž – měl jsem zde velmi silný dojem, že celému tomuto projektu by velmi prospělo, kdyby se zhruba dvacet minut prostě vystřihlo. Avšak i přes tento drobný zádrhel se stále jedná o skvěle zpracované dílo, k němuž se v dohledné době určitě velmi rád vrátím. Skvělá práce! (Netflix) ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Tohle tedy nebyl moc příjemný film na sledování. SPOILER: Kdybych věděla, že je to spíš snímek o krutých praktikách mafiánského úchyláka, víc než klasická krimoška, asi bych do toho nešla. Přeci jen to není můj šálek kávy. I tak bych hodnotila lépe, přeci jen jsou Poláci v těchto atmosférických kriminálkách skvělí a nejinak je tomu tady. Ty tři hvězdičky si u mě vysloužil až ten závěrečný zvrat, který byl podle mě předvídatelný, zbytečný a jen ubral filmu na kvalitě ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Dobrá polská kriminálka, která se sice nakonec stane tuctovější než sliboval začátek a pachatele se mi povedlo uhodnout už v prvních dvaceti minutách, přesto mě ale bavila celou dobu. Na vyšší hodnocení to sice není, protože originalitou Barvy zla úplně nepřekypují a Poláci to umí ještě o něco lépe, ale ztráta času to určitě nebyla...70% ()

Reklama

Reklama