Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dvě velké hvězdy současnosti Adrien Brody (Oscar za Pianistu) a Keira Knightley (Piráti z Karibiku, Láska nebeská, Král Artuš) se potkají v thrilleru, pod kterým jsou producentsky podepsaní Georgie Clooney a Steven Soderbergh. Hlavní hrdina Jack Stars (Brody), veterán z války v Perském zálivu, je neprávem obviněn z vraždy. Sled událostí uvrhne Jacka do péče psychiatrů v rodném Vermontu. Pod vlivem experimentálních léků a moderní psychiatrie uvidí, že může cestovat v prostoru a čase. Na jedné ze svých výprav do budoucnosti odhalí svou nadcházející smrt (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (627)

castor 

všechny recenze uživatele

Občas se to drhlo s logikou, tvůrci toho chtěli nabídnou hodně, mnohdy u toho chyběla zkušenější ruka režiséra. A z lékařského hlediska to drhlo asi nejzásadněji. Řada postupů v psychiatrických léčebnách takhle zdaleka nefunguje, nebýt Adriena Brodyho (který očividně pro roli i razantně zhubl), tak bych řadě situací neuvěřil vůbec!! Svěrací kazajka měla rozhodně na víc. Občas jsem se nudil, občas nadával na zběsilou hru filtrů, občas nechápal, co a za jakým účelem, to či ono, postavy dělají. Razantní střih a téma něco jako Přelet nad kukaččím hnízdem (bez onoho cestování časem), to je kombinace, která mně osobně nestačí. Netradiční thriller, který mohl být velmi zajímavý, ale zdaleka jím není. Celkově to do sebe nezapadlo. Ale Keira Knightley nejen herecky potěší. S neustále vyděšeným a bezmocným Brodym jí to náramně sluší. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zajímavé. Tenhle film měl slibně našlápnuto ktomu, aby se mi velice líbil, ale nestalo se tak. Přitažlivý námět, dobré herecké výkony i slušná atmosféra, ale přesto kolem mne Svěrací kazajka jen tak jakoby mimochodem prošuměla. Asi je to vinou scénáře, který s námětem nepracuje zdaleka tak vynalézavě, jako scénáře jiných snímků o cestování do budoucnosti, a který na měl působil, jako by sám nevěděl, kam se ubírá. The Jacket je určitě nadprůměr, ale tak sterilně nevýrazný nadprůměr, že mnoho (pod)průměrů mě zaujme víc. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Komorní snímek s inteligentním scénářem, skvostným střihem, dobrými herci a závěrem, který pečlivě budovanou strukturu značně kazí. Cokoli jiného by v závěru sedlo lépe než to co tvůrci nakonec použili. Dokonce i vyznění do ztracena by se mi tam líbilo podstatně více. Ve značně nevyrovnaných hereckých výkonech Adriana Brodyho stojí tato role, spolu s rolí z Krvavého léta, na samém vrcholu jeho slibně se rozvíjející kariéry. Škoda, že si tyto výtečné výkony kazí tím co předvádí třeba ve Vesnici. Velmi příjemné filmové překvapení. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Tak vás asi zasa radšej strčíme do tmy.“ Ak máte radi time travel, majte ich radi aj naďalej a ZVIERACEJ KAZAJKE sa vyhnite. Prehnane umelecký experiment svojského režiséra (v civile maliara!) a excentrických hercov (Brody, Knightley, Kristofferson). Snímke nemožno uprieť zvláštnu atmosféru a čudné nápady (úvod s dieťaťom). No to ešte automaticky nerobí dobrý film. Mňa snímka takmer vôbec neoslovila, ale minimálne za jedno pozretie stojí. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Moje pocity jsou opravdu hodně rozporuplné. Ten film má skvělý námět, poměrně depresivní atmosféru, fenomenálního Brodyho a půvabnou Knightley. Ale pořád se mi zdálo, že tady se prostě dalo z toho všeho vytřískat ještě mnohem více, že scénář mohl být chvílemi trochu odvážnější a že všechno to tajemno působilo v symbióze s vyloženě slabým rozuzlením příběhu jako šíp vystřelený do prázdna. Byl jsem hodně zvědavý, ale Svěrací kazajka je jen další z mnoha filmů o cestování časem, který se významně liší jen tím, že se chytře schovává za vábivou masku psychiatrické léčebny. Srovnávání s 12 opicemi nepřipadá v úvahu... 65% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Podľa režiséra Johna Mayburyho mala byť milostná scéna medzi Jackom (Adrien Brody) a Jackie (Keira Knightley) pôvodne dlhšia, ale musela byť skrátená, pretože sa americkému testovaciemu publiku nepáčila pasáž, ktorá zahŕňala nahotu. (misterz)
  • Film je částečně natočen na motivy románu Jacka Londona "The Star Rover" (u nás vyšel pod názvem "Tulák po hvězdách"). (Terva)

Reklama

Reklama