Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pracuje pro biotechnologickou společnost, která umí manipulovat s časem. Temnou stránku toho odhalí, až když jeho žena kvůli dluhům přijde o 40 let života. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nemci sa celkom predviedli, i keď mám dojem, že látke by skôr slušilo sa stať vo výsledku cynickou moralitkou pre Black Mirror. Zápletka je originálna, ale dej sa rozbehne vďaka záležitosti, pri ktorej každému muselo byť hneď zrejmé, že ide o komplot. Hlavné postavy ale všetko berú ako smolu. Film je čím ďalej tým temnejší, akčnejší a vážnejší, ale aby všetky tie zvraty a rozhodnutia postáv fungovali, tak by zase muselo ísť o povedzme že šesťdielnu minisériu. Vizuálne je V raji celkom nevýrazné dielko, asi by bolo lepšie ak by sme ostali pri súčasnom dizajne a neriešili, že vďaka iným svetlám na autách sa ocitáme v blízkej budúcnosti. Celkovo ale spokojnosť, avšak vďaka nie nedôležitým výhradám ostávam na troch hviezdach. 70% ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Upřímně bych uplně nečekal, že vznikne solidní scifi thriller z německý produkce. Hlavní námět s darovánim věku byl hodně fajn, jen je trochu škoda, že se mu příběh nevěnoval ještě víc. Na tohle téma se toho totiž dalo vymyslet fakt hodně, včetně působivejch osudovejch scén (objeví se jich jen pár spíš v zárodku, nejlepší z nich byla ta finální). Chování postav by taky mohlo být promyšlenější. Názorovej obrat snědý záporačky jsem jí moc nevěřil a ten názorovej veletoč u obou hlavních postav taky nepůsobil dvakrát moc reálně. Co ale občas chybí dramaturgicky, to se daří dohnat kvalitní filmařinou. Ať už jde o vizuál (zvolený téma však žádný extra efekty vlastně ani nepotřebovalo), kulisy, výpravu nebo soundtrack. Všechno vžycky dohromady pěkně pasovalo a zlepšovalo tak dojem z celýho bijáku. Čtvrtá hodně slabá hvězda za námět, dystopickou atmosféru a filmařinu. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Němci už v minulosti ukázali, že žánr sci-fi umí, ostatně třeba Roland Emmerich nebo Wolfgang Petersen jsou toho důkazem. Společnost AEON kupčí s časem, respektive mladým, co potřebují peníze, nabízí, že odkoupí libovolný počet let jejich života. Max je spolehlivým manažerem do doby, než ho s manželkou Elenou postihne neštěstí. Jejich byt vyhořel a Elen musí přiznat, že na splacení hypotéky zastavila 40 let svého života. Exekuce je nelítostná. Pěkný vizuál, věčná otázka nesmrtelnosti a dystopická společnost tak trochu připomínající Huxleyův Překrásný nový svět, kde to nejlepší je také jen pro někoho. A zatímco ve Vyměřeném času se Robin Hood snaží bohatým brát a chudým dávat (čas), tak zde je organizace Adam, co chce nadaci AEON i s její představitelkou S. Theissenovou skoncovat. Napínavé, svižné a k přemýšlení. Nesmrtelnost nepředstavuje absolutní svobodu, jak se Theissenová mylně domnívá. A Mozart pachtící se ještě 45 (nebo více) let v chudobě by jí jistě nepoděkoval... ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Úplně vymydlená pani doktorka strčí do banku čtyrycet let na bejvák,kerej si sama i podpálí,takže si střelí časosukci v exekuci.A její starej v tom kšeftu eště dělá kariéru.Jak dojemné!Kucinál.No brain,no pain.Prodáš leta,najednou seš v důchodovym věku ale nemáš vodmakáno,takže penze adieu.A to se vyplatí. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapko. Prvá polka je síce výrazne lepšia ako druhá a film podáva toľko vecí, že by tomu lepšie sadlo seriálové spracovanie, ALE má to pár príjemných a niekedy i krutých zvratov a otvorený koniec na pokračovanie, ktoré by som veľmo rád uvítal, avšak poprosil by som ho v seriálovom spracovaní. ()

Galerie (42)

Reklama

Reklama