Reklama

Reklama

Prázdniny s Broučkem

  • Slovensko Prázdniny s Broučkem (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Kdo by někdy nechtěl vyrazit na rodinnou dovolenou krásným červeným karavanem po dědovi? Bára Poláková coby dobrodružná máma dvou dětí a nadšená food blogerka, řekne této výzvě ano. Její manžel, kterého si zahrál Lukáš Příkazký, dobrodružné nadšení ani trochu nesdílí. Ale když máme vedle sebe někoho, koho máme rádi, je úplně jedno, kde zrovna jsme. Celá rodina proto nakonec vyrazí na letní dovolenou k moři obytňákem. A přesto, že je Jadran doslova na dosah, cesta se může pořádně protáhnout. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (133)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Příběh praštěný, ale (aspoň v mém případě) ne takový, který by mě vyloženě naštval. Zkrátka idealistické vzpomínání spíš mladších lidí na dětství jejich otců, výlety bez techniky a večery u ohně. Spousta věcí se vrací, jen si nejsem jist, že by v reálu například postavy dětí vůči tomuhle všemu ze začátku neměly protestovat. 50%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Překvapivě velice příjemná komediální záležitost. Nic srdcervoucího, ale ztráta času to jednoznačně nebude. Příjemná vesnická atmosféra a Pavel Zedníček s Pavlem Novým ve svých rolích naprosto fantastičtí. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Laťka pro české komedie je hrozně nízko, takže i totální konina s pár oblíbenými herci může uspokojit davy diváků. Prázdniny s Broučkem jsou doslova o žádné dovolené a je nutné se dojímat nad českým venkovem a nostalgií po dětství. Jedna z mála fungujících věcí jsou Děrgelovi, kteří velmi přesvědčivě hrají otravné manžele. Čím to asi bude. ()

choze odpad!

všechny recenze uživatele

Hluboce závidím těm šťastným povahám, kterým ke spokojenosti a pocitu pohodovosti stačí, aby se film odehrával v létě v české přírodě a s českými herci a vůbec nic neřešil. I když to nebudu brát jako komedii, protože by se na tom dalo vyučovat, jak zabít i ten nejjednodušší vtip, ani jako road movie, protože jízdou se tady stráví tak 10 minut, ale jako rodinný film, vyjde mi z toho těžce podprůměrná a plochá záležitost, která nemůže být prvoplánovější, předvídatelnější a dramaticky impotentnější, protože tahle naprosto nezajímavá filmová rodinka kromě rozbitého auta absolutně nic neřeší. Už dlouho jsem neměl u filmu tak silný pocit, že se točilo podle první, notně zoufalé verze scénáře, a režisér bral všechno na první dobrou. Film, kde jsou všichni muži ztělesňováni s flaškou piva v ruce, vesnice má přesně 7 nezajímavých, nevtipných obyvatel (z nichž dva se tu jen mihnou) a děti žasnou nad kompoty ve vesnickém sklepě, jako by našly přinejmenším ztvrdlé slipy Harryho Pottera. Netuším, co tady kladně hodnotit. Zlatá Bláznivá dovolená a její remake nebo Millerovi na tripu. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Éterická maminka prostě někde libovolně rozhodí deku, přitom předtím nesla jen chladící box, na dece nachystá honosnou sváču, děti najednou (asi měly na ruce napsané GPS místa) přiběhnou (v jiném oblečení, než byly předtím), zasněná maminka se čímsi kochá a najednou na kluka po PĚTI vteřinách překvapeně zvolá: „Tys to všechno snědl? Péťo, i s tím papírem?“ – „Tam byl papír?“ ptá se zřejmě retardovaný syn, aniž bychom si jeho postižení dosud všimli. „Tak pojďte, musíme do krámu,“ posune maminka děj už normálním hlasem zase někam dál a upozorní synka na mrkev na nose, přičemž žádnou mrkev podle všeho nejedl. No a takových momentů to má nespočet. Rodinný film ano, komedie v žádné případě. Hrozně ploché, předvídatelné, nezajímavé, že i větší dobrodružství člověk zažije na libovolné návštěvě toalety. Nikdo nic neřeší (kde jsou děti, kde spí manžel), hlavně že je pohoda, česká kotlinka a klidně tu laťku můžeme ještě snížit. Přeci i pohodové letní komedie potřebují alespoň nějak kvalitně napsané postavy. Blbec, který nerozumí autům, sedne do vraku a vyrazí s ním k moři asi proto, že blatník je fungl novej. Nálada postav se tu mění mávnutím kouzelné hůlky, situace se dějí, ale nijak nepokračují. A jsou bez života. Docela škoda. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Konecne mily normalni filmek o jedne obycejne rodine, ktera chce dojet na krasnou dovolenou zdedenym karavanem.. coz se povede! ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem všem říkal jakou já mám kliku, že moje tchýně je hodná. A že se tedy vtipům o tchýních smát nemohu a ani ani je nechci vyprávět. Ale dneska mi opravdu hýbla žlučí a tak jsem se rozhodl si blbou náladu zpříjemnit novou českou komedií. Barku Polákovou mám rád, Lukáše Příkazského také a roadmovie jsou žánrem, který mi baví. Jak zde již padl dávný slogan Mňágy i cesta může být cíl a v tomto duchu to celé je.. Zděděný pořádný obytný křižník co chroupe kilometry jak nic, je pro takovou cestu ideální. Tady je jím Ford Transit Campervan z konce šedesátek a vlastnit tohoto krasavce by se mi docela líbilo.  Že se na cestách dá zažít lecos nám už předvedl nejeden film na toto téma a pro mně vždycky takovým pratátou těchto komedií je Chevy Chase alias taťka Clark z rodiny Griswaldů. Prázdniny s Broučkem začaly docela slibně, ale s prvním zaskřípáním letitého stroje začal skřípat i scénář. A když jsem pak ve třetině filmu koukal na info, kolik že minut ty neodsejpající prázdniny ještě mají, tušil jsem, že je něco blbě. A že možná společně ani nedojedem do cíle. Ten film totiž ztratí děj a měl jsem dojem, že rejža Matoušek asi někam odjel, ale řekl kameramanovi ať natáčí cokoliv co vidí, že se to pak nějak sestříhají. ,,Toč hlavně děcka a ušáka'' ! No a tak nějak to dopadlo. Protrpět se to dá, ale člověk se nezasmějě a to je u komedie fakt poněkud blbé. Dávám tedy za jedno pesto z medvědího česneku. * ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Pět od radosti! Úsměvná pohodovka, překvapení. Konečně příjemný, milý český rodinný film. Bez uřvaných scén a pocitů trapnosti.  Moc fajn! ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nemám rád Příkazkého, mám rád Polákovou, Čmaňa vypadá pořád stejně a Nový už asi nic jiného než dědka samotáře nezahraje. Pan režisér Matoušek vytvořil v bídě české produkce snesitelný film, jemuž stačí základní námět - jedeme starým autem a tak nikam nedojedeme. Isteník a Sobotka jako dvojice štamgastů u zlého bankéře Jeřábka docela fungují, s Marií Ludvíkovou jsem měl větší problém, protože přerod do ultrahodné babičky je prostě nevěrohodný. Píše se to blbě, ale v té české bídě je to docela koukatelný film (až na ty paddle boardy, protože nikdy nikdo by je nevezl z Česka nafouknuté). ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Docela fajn. I přes mizivý scénář ne úplně dobrý výběr herců, jsou Prázdniny s Broučkem příjemnou rodinnou záležitostí, která připomene staré vesnické komedie 70. a 80. let. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Prázdniny s Broučkem jsou veskrze pohodovou jednohubkou a letní (byť premiéra proběhla v dubnu) oddychovkou v jednom. Snímek sice nijak nepřekvapí, ale rozhodně vůbec neurazí, ani neznechutí, což není u českých komedií pravidlem. Poselství filmu - všude dobře, doma (za humny ve starém "vraku") nejlíp - je jasné a podané sympatickým dojmem; zároveň je celkem nenásilně proloženo několika mini-příběhy: ať už šlo o dobrodružný hon na "pytláka", neméně dobrodružnou honbu za náhradními díly k autu, interakci se zprvu nerudnou "sousedkou od vedle", či dvojici vesnických ochmelků (Isteník se Sobotkou se opravdu povedli). Z hereckého obsazení mě rušilo snad jen okaté přehrávání Barbory Polákové, jinak jsem byl s výkony veskrze spokojený. Přímočaré dobrodružství pro celou rodinu! ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Potom, co jsem zjistil, že se na tomto projektu podílela Prima a po první scéně s dětskými hrdiny jsem čekal naprostou katastrofu. Mé obavy se kupodivu tak úplně nenaplnily. Snímek měl pravda much jako uleželá koňská mršina, ve skutečnosti mě ale doopravdy vytočil jen na začátku při výše zmíněné scéně s dětmi, pak už jsem byl po celou dobu v podstatě vyklidněný, uvolněný a nenechal jsem se vytočit ani těmi největšími kravinami, které tvůrci předvedli. Jako absolutně nenáročná oddechovka na ospalý letní podvečer, při níž může člověk zapnout smrtič na komáry, pohodlně se natáhnout a dopřát si nějakou vychlazenou tekutinu, to ale vcelku fungovalo. Dětská dějová linie se mi zdála být úděsná, dialogy tradičně příšerné a celé to pro mě zachraňoval Lukáš Příkazský, pro kterého mám asi jakousi slabost. "Neumím opravit ani sekačku." "Tak si kup kozu." Tak to byla rada nad zlato. A z ní plyne i toto / Poučení: Chceš-li mít kvalitně udržovaný trávník, pořiď si ovce. Pokud chceš mít na zahradě stromy zbavené listí, potřebuješ kozu. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

S tímhle snímkem jsme se minuli. Nesedli mi herci v obou hlavních rolích, zejména tedy Barbora Poláková. Jako zpěvačka je šikovná, jako herečka na mne působí až moc snaživě. Možná právě kvůli tomu mi nepřišly gagy vtipné, nahlas jsem se nezasmál ani jednou. Současně je asi fér dodat, ze film z kategorie “rodinný” mi sedne málokdy. Možná Grisswaldovic dovolené. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Sledováno při dlouhý cestě vlakem, takže jsem měl hranici tolerance nastavenou hodně vysoko. A přece mě postupem času  víc zajímala ubíhající krajina než to, co se děje v tomhle mimořádně unylým letním snímku. Malý plus si zaslouží jedině Lukáš Příkazký, kterej na rozdíl od ostatních vypadá, že mu na výsledku záleželo. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Mám určité sympatie k Barboře Polákové, tohle jsem ale klidně mohl nevidět. Rádoby letní rodinná pohodovka, leč bez špetky vtipu či dějového vývoje. A mrzí mě, že dneska už nikdo neumí natočit film bez dronu. ()

Britney75 

všechny recenze uživatele

Konečně po dlouhé době český film, na který se dalo koukat! Opravdu jsem se zasmála od srdce, skvělé obsazení a bezva frky, takže dávám 3* a 1* za Příkazkého, ten nikdy nezklame!! ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Co je to platné, že je to v přírodě a s oblíbenými herci, když je k tomu tak ubohý a uslintaný scénář (viz pivaři na stoličkách) bez invence a jediného ftipu. ()

Reklama

Reklama