Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další lákadlo z mysli Mela Brookse. Tentokráte si dělá srandu z mýtu o Draculovi. Normální, bohatí angličané jsou napadáni Draculou a doktor Van Helsing je musí chránit. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

predators 

všechny recenze uživatele

Myslím, že z Drákuly šlo vytáhnout o kapánek více. Pár vtípků je dobrých, L. Nielsen se asi jako Drákula narodil, ale chtělo to více "oživit" :-) Uvítal bych více než jednu akční pasáž, a to ještě, když počítám tu se zapicháváním kůlu do srdce :-) Pro mě Nielsen dobrý, všechno ostatní je plácáním krevní plazmy :-) 30% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Do práce, pán dozorca!“ Čím viac divák spomína na predchádzajúce paródie s Lesliem Nielsenom, tým viac je z DRAKULOVÍN smutnejší. Režisér Brooks v minulosti zaujal paródiami MLADÝ FRANKENSTEIN a OHNIVÉ SEDLÁ, ale na jeho novšie filmy sa nedá pozerať. A že sú DRAKULOVINY lepšie, ako strašný, o dva roky starší BLÁZNIVÝ PRÍBEH ROBINA HOODA, to skutočne nie je plus. Vyzerá to strašne lacno, ako najlacnejšia TV inscenácia, čo je divné, lebo rozpočet bol slušných 3O miliónov. Stokerovo literárne dielo podnietilo vznik desiatok filmov, od hororov cez porno a blaxploitation až po komédie, ale na toto sa skutočne nedá pozerať.  Hlavne je to nevtipné, čo je pri komédii "trocha" problém, nemyslíte? Snímka vznikla zrejme ako odpoveď na Coppolovu ultimátnu verziu z r. 1992, totálne pohorela (celosvetová tržba neuveriteľných 682 TISÍC dolárov!) a Brooks odvtedy už nič nenatočil. ()

Reklama

LadyDevil 

všechny recenze uživatele

Přidávám se ke Galadriel - nechápu, že má tahle parádní parodie tak mizerný hodnocení..já se bavila už od první chvíle až do konce. Taky jsem měla totální záchvat smíchu u scénky zabodávání dřevěnýho kůlu do srdce, anebo polykání všeho hmyzu při konverzaci s doktorem u čajíčku nemělo chybu (samotný doktor se svojí opakovanou terapií klystýru byl dokonalej):-D Možná jsem si tenhle film tak užila, protože si nijak nepotrpim a ani neberu vážně tématiku upírů, a tak mi tohle skvěle sedlo;-) ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Mel Brooks točil vždy parodie trochu jiné,než ostatní.Nejsou to ty typické třeskuté nářezy(viz.Bláznivé střely,Žhavé výstřely),naštěstí ale ani parodie/trapárny(viz.posledních pár filmečků Leslieho Nielsena).Člověk prostě vždy brzy pozná,.že ten film je z Brooksovi dílny.A buď jeho filmy máte rádi,a nebo jednoduše ne.Mě jsou bohužel tak nějak lhostejné.A tak mi nijak připadá i ten jeho humor-lhostejný.Ušklíbnu se,ale vzápětí zapomenu. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Nepřišlo mi to zas tak vtipné ... k popukání ... ale moc se mi líbil takový divadelní nádech, kterým to na mě působilo ... A některé dialogy byly vážně brilantní ... a asi nejlepší byl Peter MacNicol - z něj sem fakt nemoh ...je to něco úplně jiného než stupidní a sprostý např. Scary Movie ... apod. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (5)

  • Když se Drákula (Leslie Nielsen) sklání nad postelí Lucy Westenry (Lysette Anthony), aby ji kousl, vrhá jeho postava stín směrem na okno, místo od okna, odkud svítí Měsíc. (GordonCZ)
  • Ve scéně, kdy Van Helsing otevřel žaluzie, vnikne do budovy světlo. V dalším záběru je žaluzie zavřená, avšak světlo se nezměnilo. (Čiban)

Reklama

Reklama