Reklama

Reklama

Další díl kultovní hororové série osmdesátých let. Rozsekali ho mačetou na malé kousky. Jason Voorhees, legendární hororová postava, tedy definitivně zaklepal svou pracovní obuví se kterou si již třikrát vyšlápl na procházku spojenou s brutální zabíjačkou. Zemřel však doopravdy??? V okolí Křišťálového jezera totiž opět začíná obcházet brutální zabiják s hokejovou maskou, která nemilosrdně likviduje vše co se mu postaví do cesty. Tentokrát si vzal na paškál rehabilitační ústav pro problematickou mládež. Chlapci a děvčata se zde snaží relaxovat, aby se mohli vrátit do normálního světa. Zabiják s maskou jim v relaxaci rád pomůže. Ozbrojen vším co mu přijde pod ruku jim mlčenlivě ukáže cestu do normálního hrobu. Takovou terapii svět psychologie pro mladistvé ještě nezažil. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

gogos 

všechny recenze uživatele

Polopsychpaticky dil plny napaditych vrazd, silenych lidi, peknych poprsi, povedene hudby ... Jeden z nejlepsich a zaroven i nejstrasidelnejsich Patku. Vlastne cely film nevite na cem jste, jestli se to ci ono zase nekomu nezda, kdo vrazdi, atd... Zamotane, vynalezave, vtipne, brutalni... Celkove vzato dost povedeny dil! ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Tohle byl téměř odpad nebýt finální scény v nemocnici. Herci spíše jako panáci bez charakteru. Nudné prostředí, tuctové vraždy a nasnímané tak zpola. Jen z pohledu umírajícího nebo brzy ustřihnuté. Film ztratil tajemno. Zápletka chytrá, ale tvůrci natáčeli zcela bez nějaké inovace. Samí modelové a chování jak z Tak jde čas... ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

SPOILER! V tejto časti nevraždí Jason. Koniec SPOILERu. A to by nevadilo. Teda vadilo, ale prekusnúť sa to dá, byť piaty Piatok originálny alebo zábavný. A on takmer je. Vrážd je naozaj dosť, okrem toho sa konečne zmenilo prostredie, a nápad zasadiť dej do cvokhauzu pre mladých je super. Psychické poruchy ponúkajú nové neokukané charaktery a mať svojprávneho scenáristu, dalo sa z toho vyťažiť vážne dosť. A v tom je ten problém. Scenárista tohoto filmu nevie o duševných poruchách zhola nič, tak ako režisér nevie nič o napätí (jeho Savage Streets zbožňujem, no tiež v nich nejde zrovna o remeselné kvality) a riešiť diery v logike, na to nemám čas ani odvahu. Ďalší problém je v samotných vraždách. Vraha neni vidieť skoro až dokonca a akonáhle niekoho zabije, vidíme iba vystrašenú obeť a následne jej naaranžovanú mŕtvolu. Gore nula bodov. Cez to všetko sa viacmenej stále je načo pozerať a tie nápady, nech sú zle natočené, stále celkom fungujú (minimálne scéna zavraždenia toho tlstého chlapca má pekne úchylnú atmosférku). Problém je teda v remeselnej stránke a v hercoch. V tejto sérii (žánri?) nikdy nehrali herci nejak svetoborní (sorry Kevin Bacon), ale táto časť už prekročila pomyslenú hranicu kedy film prestáva byť zle zvládnutý a stáva sa smiešnym. A to je škoda, pretože A New Beginning nie je úplne zlý slasher. PS: Ten malý černoško mal zomrieť ako prvý. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Páté dějství Pátku třináctého by se neztratilo ani v konkurenci dnešních hororů/slasherů. Psala se osmdesátá léta minulého století a proslulý zabiják s maskou hokejového brankáře Jason Vorhees se svými krvavými trampotami nesměl páchnout za socialistické hranice. Rozkaz zněl jasně: ten maniak od amerických imperialistů se nesmí dostat k bulvám československých občanů, neboť jejich uvědomělá morálka je řízena Ženou za pultem, pije se Dobrá voda a Chlapci a chlapi zanedlouho nastoupí svoji povinnou vojenskou službu. Tak nám z té krásně ideály zalévané zahrádky nedělejte krvavý chlív západních rozměrů! Leckterý zlobivý pohraničník však přece jen do naší malé vlasti nějakou tu nelegální videokazetu nekvalitní kopie z hororové série nakonec propašoval. Zesnulý Danny Steinmann udělal v pátém dějství razantní tvůrčí krok a rozhodl se společně se svými spolutvůrci, že pokoří určitá tabuizovaná témata. A hlavně za sebou nechá na startu konkurenčního zabijáka Mika Myerse (Halloween), jehož upadající série definitivně pomůže Vorheesovi vítězit na plné čáře. Pětka nese podtitul Nový začátek a legendárního zabijáka bylo nutné vzkřísit (k životu). Tentokrát má nabroušenou mačetu na osazenstvo výchovného tábora pro mládež, kde problematická mládež (a vychovatelé) nemá pražádnou jistotu, že se dožije závěrečných titulek. Závěr vyrukuje s decentně otevřeným pokračováním, nechybí ani vysvětlení, co stálo za všemi těmi vraždami, kterých je solidní porce, a kdo byl jejich vykonavatelem. Padne tabu, kdy retardovaný motocyklista, jehož prostořeká matka mu jasně dává najevo jeho postavení ve společnosti, dostane fyzickou nakládačku, je k vidění troje odhalené poprsí, vraždy jsou nekompromisní, nestereotypní, jejich provedení ale není vždy nejdetailnější. Postav není zrovna málo, jejich životnost je pochopitelně značně limitována. Za hlavní postavy se dají označit tři - fešná blond vychovatelka (Melanie Kinnaman), černoušek (Shavar Ross), který má v táboře svého dědu, a mladík (John Shepherd), co se se zabijákem už konfrontoval v době svých polucí. Pětka má vše, co k slasherům patří - především hodně mrtvých, nejasnou identitu zabijáka, spád událostí a v neposlední řadě také svěží režijní přístup zamezující hrozící stagnaci série. 10/10 ()

Derek 

všechny recenze uživatele

dost nudna a hlavne uplne bezvyrazna cast. vacsina killov je mimo kamery a ked uz ich vydime tak su dost bezkrve a nijako originalne (mozno scena s bananom mi prisla vtipna). dievcence nic extra ale aspon vacsina ukaze svoje hrudne kose. pribeh nema samozrejmen zmysel a fakt ze vrahom nie je jason tiez na atraktivite neprida... ()

Galerie (125)

Zajímavosti (22)

  • Když se Demon (Miguel A. Núñez Jr.) pokusí vyjít z budky a najde Anitu (Jeré Fields) mrtvou na zemi, její krk viditelně pulzuje. (Stocki)
  • Jason (Tom Morga) zabodne mačetu svisle do Neilova (Todd Bryant) břicha, ale když ji vytáhne, je mačeta ve vodorovné poloze. (Stocki)
  • Když Demon (Miguel A. Núñez Jr.) sedí v kadibudce, nad jeho pravým ramenem visící provázek, který mizí a zase se objevuje. (Stocki)

Reklama

Reklama