Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďaleká budúcnosť. Pri prenose zmrznutých ľadových objektov zo spustošenej Zeme sa z jedného z ľadovcov vynorí Jason Voorhees a posádka lode má po chlebe. Desiaty diel hororovej série Piatok trinásteho. (POMO)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (338)

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Jason sa v tomto filme dostal teda do poriadnych sračiek, t.j. chudák Jason bol zmrazený a následne po mrtne rokov skúmaný, dostal sa do vesmíru, bojoval vo virtuálnej realite a všeličo možné. Znie to celkom zábavne a netradične, avšak zas taká sranda to nebola. Snaha vymyslieť niečo nové, netradičné, čo by ozvláštnilo sériu o Jasonovi, narazila na slabé mozgové kapacity autorov. Zaslúžili by si aj oni zmraziť a vystreliť do vesmíru, možno by im tam v budúcnosti urobili aspoň nejaký upgrade mozgu, filmu a im by to prospelo. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Piatok 13 ma už nemá čím prekvapiť, aspoň už nie po tomto filme. V tejto sérii som videl solídne jeby, ale aj čisté sračky. A, že tvorcovia tejto sérii majú veľkú fantáziu som si už zvykol, pri predošlých častiach, ale čo dokázali tu, môžem povedať len sila. Neuveriteľné, takto celkom dojebať sériu to dosť zamrzí. Tento film zabíjali nezmyselnosti, dementný scenár a vraždy sú veľmi slabé. A o atmosfére sa tu nedá vobec hovoriť. A to ako zas vstal zmŕtvych Jason a z neho urobili Terminátora, tak to bolo totálne trápne, a práve vtedy som to chcel vypnúť, ale vydržal som. Z tohoto námetu sa mohlo vytrieskať veľa, ale nenašiel sa žiadny schopný scenárista a ani režisér. ()

Reklama

902 10 

všechny recenze uživatele

ten nezmar jason vorhees je zase zpatky! a nebojte se, je to porad ten stary dobry jason, jen nedavate chvili pozor a uz mate zarazenou sekyru v hlave. opravdu k popukani, tedy hlavne pro jasona, protoze ten si s zadnym zranenim nedela problem. nesmrtelnost se hodi, zvlast pro masoveho zabijaka. tentokrat to na nej zkousi s mrazakem, takze se pan vorhees mensim nedopatrenim ocitne o nekolik stoleti dopredu, kdy uz matka zeme prdi do kytek a vsechno dulezite se odehrava v kosmu. jasonova maska, ktera pamatuje jeste sovetskou sbornou, mezitim prosla nekolika retrovlnami, ale je trochu ponicena od mrazu a granatometu, takze ke konci filmu dostane jason upgrade, ktery z neho udela uz opravdu vytvrdleho manika. a jasonova nova image je krome lexy doig a nekolika napaditych vrazd tim nejvetsim lakadlem, pokud nepocitam cameo davida cronenberga. na 10. dil je toho myslim vic nez dost. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Vůbec nechápu zdejší nízké hodnocení tohohle geniálního opusu. Mám takový neblahý dojem, že většina lidí tu nepochopila, že se jedná o nadsázku. A někteří třeba i pochopili, jen jim tenhle druh humoru zkrátka nesedí. Budiž. Mně ovšem sedí jako prdel na hrnec. Nenapadá mě vůbec nic, co bych filmu vytknul. Bezbřehá rozkoš z jeho sledování od první do poslední scény. Miluju béčka, miluju sci-fi, miluju horrory, miluju i parodie na horrory, pokud jsou povedené. Navíc jsem velký ctitel béčkového sci-fi seriálu Andromeda i jeho dvou hlavních ženských hrdinek, tudíž mě nadmíru potěšily obě 'Andromeda girls', které se svých rolí zhostily s očividnou rozkoší. Vypadá to, jako by si holky ve volném čase odskočily z natáčení Andromedy zahrát si jen tak pro zábavu v nějaké roztomilé pitomince (ještě roztomilejší, než je Andromeda). Nejoblíbenější scény: Tělo na šroubu, dialog o teleportaci, souboj Kay-Em a Jasona a ovšem vrcholný okamžik - vytuněný ÜberJason & virtuální kempařky, které rády předmanželský sex. Sladké. Jo a k něčemu se teď přiznám - tenhle trestuhodně nedoceněný, podceněný a očerněný film byl tím hlavním důvodem, proč jsem se přihlásil na ČSFD; a to proto, abych mu mohl okamžitě napařit plný počet hvězd a sepsat k němu nějaký oslavný komentář. ()

Eddard odpad!

všechny recenze uživatele

Hm... co takhle menší parafrázi Jirotky? Když se vám daří delší dobu sledovat samé dobré filmy, prokázal by vám osud velkou službu, kdyby vám pod nos přihrál nějakou prvotřídní stupiditu, abyste si těch kvalitních filmů nepřestali vážit a nezačali je považovat za samozřejmost. Tak já teda děkuju televizi Nova a tvůrcům tohohle snímku. Máte to u mě ;-) 0% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (20)

  • V japonském Tokiu měl snímek premiéru v pátek 13. září 2002. (Stocki)
  • Severoamerické tržby byly 13,1 milionu dolarů, celosvětové pak 17,1 mil. (NIRO)
  • Jason X prodělal kvůli získání ratingu R (mladiství pod 17 let pouze v doprovodu rodičů) jen velmi málo úprav a stal se tak nejméně cenzurovaným filmem celé série. (gogos)

Související novinky

Carpenter je Psychopath

Carpenter je Psychopath

18.05.2005

Legendárny John Carpenter (na obr.) sa po štvorročnej odmlke vracia na scénu. Jeho najnovším filmom bude thriller PSYCHOPATH o bývalom agentovi CIA, ktorý je povolaný späť do akcie, aby zastavil… (více)

Reklama

Reklama