Reklama

Reklama

Halloween patří mezi nejoblíbenější americké svátky, zejména mezi mládeží, pro které je jedinečnou příležitostí pořádně se vyřádit. Do noci září rozšklebené obličeje z vydlabaných dýní, ulice se hemží stovkami masek duchů, čertů, mrtvol a různých příšer. V zatemnělých místnostech se vyprávějí děsivé příhody. Atmosféra, v níž se mísí neklid a radost, jako by přímo vybízela k dalšímu děsivému příběhu. Opět je tu Halloween, předvečer svátku všech mrtvých, opět se chystá řada taškařic a mladí si chystají děsivé masky. Děsivou masku si chystá i Michael Myers. Psychopatický vrah, který uprchl z psychiatrické léčebny, aby rozpoutal o halloweenovské noci v městečku Haddonfield děsivou noční můru. Začíná další děsivá noc, a to zejména pro sympatickou Lauru, kterou se Michael pokouší zabít stejně jako v prvním díle. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (344)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jednotka ma bavila o čosi viac, no dvojka je trošku väčší masaker a zábava. Myersové vraždy už nemajú v dnešnej dobe taký šmrnc, čo je škoda. Taktiež je škoda, že väčšinu času je Laurie pripútaná k posteli a viac menej tu ani nie je. Na druhu stranu je tu skvelý doktor Loomis. Trošku ma sklamala naivnosť niektorých postav, ale čo čakať od slasheru s osemdesiatych. Najviac sa mi páčil úvod, ktorý nie len, že presne nadväzuje na prvý diel, ale doslova v ňom priamo pokračuje a celý druhý diel sa odohráva v jednu noc. Taktiež plus patrí odhaleniu, prečo chce Michael zabiť Laurie. No trošku príde divné, že sme sa to dozvedeli až teraz. Dvojka je podobné dobrá ako prvý diel a toto pokračovanie nie je výrazne horšie. 70% - 3* ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Dobře. Tentokrát už funguje jen Michael a ústřední motiv. Všechny tyhle staré kultovní horory přišli s úžasnou znělkou a skvělým nápadem o velmi charismatickém vrahovi a pak to všechno zabalili do debilního příběhu a dali k dispozici. První Halloween mě příjemně potěšil, že by tomu mohlo býti i jinak. Druhý přišel a řekl:"Haha." ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

V jedenaosmdesátém měl Carpenter plné ruce práce s Útěkem z New Yorku, takže štafetu rozjeté série společně se svým scénářem předal Ricku Rosenthalovi. Ten si sice jako debutant občas musí pomoci inspirací u svého učitele (hra světel a stínů, použití hudby, 1st person view), ale co do napínavosti se s ním může směle měřit. Co na tom, že se zde vtírají nepříjemné myšlenky ohledně příliš prázdné nemocnice či Michaelově výdrži. Koho při postávání u novorozenců či horké koupeli nemrazí, ten je těžkým sucharem. 4 a ½. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Dôstojný a rovnocenný nástupca skvelého prvého dielu. Celé to síce mierne koketuje s béčkovosťou, ale všetky ingrediencie typické pre jednotku ostali zachované vrátane úchylnej Carpenterovej synťákovej "hudby", nezničiteľného Myersa, kamery a predovšetkým hustej atmosféry. Hororový fanúšikovia musia byť spokojný... ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jediné opravdu smysluplné pokračování této série. Vše, co následuje po tomto filmu je buď příšerné (Halloween III) nebo (pod)průměrné (ostatní díly). Ale bohužel i tady, stejně jako u dalších hororových sérií v 80. letech platí, že čím vyšší číslo pokračování, tím horší film. Už i toto pokračování, byť dávám 80 %, nemělo až tak skvělou atmosféru jako první díl ale vzhledem k tomu, že už jsem viděl pár dalších filmů z této série, tak si pořád tohoto pokračování považuju. Jak říkám, další díly této série jsou jen na vlastní nebezpečí. 80 %. ()

Galerie (127)

Zajímavosti (37)

  • Hlas kamarádky Alice (Anne Bruner) v telefonu patří Nancy Kyes. Ta v prvním díle hrála Annie. (HellFire)
  • John Carpenter odmítl režii filmu, ale podílel se na scénáři. Navíc natočil a přidal do filmu několik krvavějších scén. (HellFire)
  • Film bol zakázaný vo Fínsku, Nemecku, Islande a Nórsku. (Paldiny)

Související novinky

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

16.09.2017

Možná jste slyšeli o tom, že nás v říjnu 2018 čeká další Halloween. Půjde o pokračování původní (osmidílné) ságy, nebo dvoudílného rebootu od Roba Zombieho? Nakonec ani jedno. Režisér a scenárista… (více)

Reklama

Reklama