Reklama

Reklama

Po událostech z minulého dílu malá Jamie oněměla, ovšem zjistila, že je telekiniticky poutána ke svému strýci - vrahovi Michaelu Myersovi. A ten se vrací i na letošní Halloween. I tentokrát mu v cestě stojí jeho nemesis - Dr. Loomis, který má plán jak Michaela porazit. (Opsha)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Docela už začínám chápat, proč se rozhodl letošní Halloween ignorovat všech předchozích devět pokračování. Pomsta Michaela Myerse byla skutečně zbytečným pokračováním na čtyřku. Myerse opět přežil (jak jinak, začínám si říkat) a znovu se po roce vrací do oblíbeného domova. Jeho neteř mezitím ztratí hlas a je s ním psychicky propojena. Takže když po hodině má konečně možnost jí zabít (což chce), tak si najednou uvědomí, že stačí, aby promluvila, a on si hned sundává masku. Navíc režisér zabijí téměř okamžitě postavy z minulých dílů a Myersův nůž tentokrát zvládne dveře i plech. No jediné, co mi přišlo mysteriózní, byl chlap v černé bundě v klobouku, který Myerse zachránil. Doufám, že se dozvím jeho identitu v dalším díle. Jinak série jde pomalu do kytek. (40 %) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Piata cast Halloweenu sa dockala roku vzniku 1989. Reziser stvorky Dwight H. Little bol opat vymeneny /ach, ako tie caste vymeny reziserov skodia hororovym seriam : Friday 13th je krasny dokaz/ za Dominique Othenin-Girarda. Ten sa vsak chvalabohu rezii rozumel, a tak aspon ta strasidelna atmosfera tu je, Michael Myers tiez, akurat tie dristy okolo telepatie ma viac srali nez zaujali. Donald Pleasence na urovni. 70 % ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Halloween 5“ není dobrým filmem, a to ani v rámci série. Je to prostě jen další díl do série, který už nemá čím vyniknout. V tomhle mi přijde nápaditější třetí díl, který se nejvíce vymyká. Michael Myers tu je pořád, ale v podstatě chybí jakékoli prohlubování mytologie, prostě se jen jede na to, že vrah vraždí a nikdo ho pořádně nedokáže zastavit, i když se o to všichni snaží. Nápaditost v zabíjení nějaká je, ale ani v tomhle případě to není nic skvělého. ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Halloween 5: Pomsta Michaela Myerse - Pátý díl navazuje na předchozí čtvrtý. Michael Myers to přežil a jde opět po svojí neteři Jamie (Danielle Harris). Donald Pleasence zase jako doktor Loomis. Michaela Myerse si tu pro změnu zase zahrál Don Shanks. Tenhle díl se mi líbil mnohem víc než čtvrtý. Konečně sem dali nějaký to gore a lepší provedení vražd, je tam víc akce a atmosféru to má taky dobrou. Co mě trochu zklamalo je maska Michaela Myerse, ta vypadala jinak a divně než v prvních dílech. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Po skvělé čtyřce jsem byl zvědavý co vymyslí tvůrci v pokračování. No, a musím říct, že jsem nevěřil vlastním očím. Začátek filmu navazuje tam kde čtyřka skončila. Proto si myslím, že začátek je to nejlepší na filmu. To je hodně špatný, když zbývá filmu ještě hodně času. Atmosféra je v tahu. Michaelovo slitování jsem vůbec nebral, byl jsem vytočený. Postavy se chovají strašně špatně. Jamie, která měla zajímavý zvrat v předešlém dílu, tak tady je to trochu jiný. Což jsem nechápal. To že je poutaná ke svému strýci - Michaelovi - ještě pochopím, ale to že celý film jenom brečí, tak to fakt né. Do půlky filmu ta malá nepromluví, ale po půlce filmu začne. WAT?! To nás chtěl režisér nasrat? No povedlo se mu to. Dr. Loomis je tady jediný, který se snaží něco dělat. A to je opravdu málo. Zabíjení je ve filmu taky špatný. Vůbec to nemá žádný efekt. Vždycky když Michael může někoho zabít, tak zjistíme že to není on, ale někdo kdo si dělá z dotyčného srandu. Achjo. Finále filmu sice láká na pokračování, bohužel se bojím že to bude ještě horší. : ( . Je to podprůměrný film. Velká škoda, protože to mělo potenciál, ale oni to takhle podělají. NO NIC. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (25)

  • Severoamerické tržby byly 11,6 milionu amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama