Reklama

Reklama

Michael Myers při převozu do márnice po autonehodě pohřebního auta ožije a po roce, kdy se skrývá v polích coby bezdomovec, se na Halloween opět vrací do ospalé venkovské díry, Haddonfieldu, kde kdysi žil se svou rodinou, než ji jako desetileté dítě vyvraždil. Michael je nutkán představou své psychopatické matky a svého dětského já k tomu, aby našel svou sestru Laurie, zabil ji, a tak ji přivedl ke své podivné rodince, zřejmě do pekla. Michael tedy vyrazí do městečka a cestou vraždí každého, kdo mu přijde pod ruku. Myersovi však nestačí své oběti zabít, on je musí utlouct, ubodat, rozmlátit na kaši, a tak dále. Postupně se Myers dostává blíž a blíž ke své sestře, která zatím díky nenažranému a hloupému psychiatrovi Loomisovi  a jeho knize zjišťuje, že je příbuznou největšího psychopatického vraha v dějinách USA. Nakonec Myers Laurie unese opět do jejich starého domu, když ji předtím zase zmasakruje její kamarádky... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (400)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

U série Halloween existují případy, kdy se jisté nové filmy pokusili vydat krapet jiným směrem a zdánlivě okoukanému konceptu přidat něco krapet navíc, ve finále to ovšem ne vždy fungovalo. Krapet syrovější pojetí Roba Zombieho, které se následně rozpadlo Zombiemu pod rukami a stejně se nevyhnutelně vrátilo k formě kolovrátku, může být jeden příklad za všechny. Po prvním filmu brutální a ošklivý sešup. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tomu komu nesed už první díl, by tohle měl asi obejít velkým obloukem, protože si tu z toho Zombie dělá tak trošku svojí filmařskou exhibici, akorát na to teda moc nemá a tak je z toho spíš taková prasárna bez ladu a skladu, která nechává postavu Michaela Myerse každou chvilku někde hnít a místo toho se věnuje nesmyslně jeho rodině, sestře a nějakým šíleně debilním halicunacím, což je vskutku o ničem, obzvlášť když se tam furt piští a bulí, jediná záchrana je těch pár zavražděných, když se Michael pochlapí a rozmlatí tam obličej o zrcadlo nebo někomu uřízne hlavu,ale ani u toho nemůžu říct, že by to bylo nějak výjimečně natočený, spíš to bylo nepřehledný. A k tomu závěru se zarostlým Myersem se snad ani nemá cenu vyjadřovat ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Jednička byla skvělá ... dvojka je bohužel někde úplně jinde. Do zhlédnutí tohodle filmu jsem měl za to, že Zombie je skvělý filmař, který nemůže šlápnout vedle. Po celou dobu filmu jsem si přál, aby Laurie Micheal už konečně oddělal, bo tak otravnou píču, která má krámy celej rok, by nesnesl snad nikdo. Čím mě ale Zombie nejvíc nasral, bylo odmaskování Michaela ... Michael je horrorová ikona, která prostě nikdy neměla být odmaskována. Takhle totiž ztratil veškeré charisma a ... no, seru na to! ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Vezmu to zkrátka ... Halloween byl vždycky moje nejoblíbenější slasherová série a hlavně Michael můj nejoblíbenější zabiják. A to proto, že v podstatě vypadal jako normální člověk, žádná zombie nebo démon, vždycky mne zajímalo, kdo a co se skrývá za tou jeho maskou ... Rob Zombie si již v prvním remaku pustil svoji fantazii dost na špacír a vytvořil a předložil nám verzi, která se mi svoji myšlenkou sice nezamlouvala, ale zpracováním a brutální dynamickou jízdou ano. Ve své druhé "předělávce" si již fantazii pustil na špacír naprosto totálně, všechno si udělal po svém a jinak, zremakoval ne jeden, ale hned několik klasických dílů Halloweenu a tak zde máme jak ultra-brutální slasher řízlý exploitačním tématem, přes schozifrenní propojení jeho a jeho sestry až po podivnou duchařinu... Chápu, že tohle nemusí příznivcům klasické série vůbec sedět (podobně jako remake Pátku 13tého ...), ani mne to na jednu stranu nesedělo, ale dokázal jsem se rychle odprostit od očekávání chladného Michaela chodící v temnotě a porcující své oběti a nechal jsem se zcela vtáhnout tou úúúžasnou syrovou, temnou, špinavou a násilnou atmosférou, kterou Rob Zombie předkládá. Celé zpracování je absolutně TOP, stejně jako herecké výkony, postava Loomise a Michaelovy útoky, které jsou doslova EXPLOZIVNÍ!!! To, že vidíme Michaela více bez masky než s ní, jsem raději někde potlačil v hlavě do nevědomí, protože to byl asi největší hřích, který Rob Zombi na této sérii spáchal ... Ale pokud to vezmu prostě jako horror bez očekávání již zaběhlých témat, je to absolutní špička ... ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Michael Myers předvádí slušnou vyvražd'ovačku, totálně psychedelický scénář, který celkem funguje a po druhém zhlédnutí (nyní v prodloužené verzi) dodám lepší hodnocení. I když je to film jen o likvidaci lidí a k závěru upadá tempo, ale (nejen) celý Hollywood si zakrývá oči a zděšením nedýchá. Násilí po celou stopáž není úplně můj šálek kávy, musí mít nějaký širší význam. Jedna z nejoblíbenějších slasher sérií. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (22)

  • Kvůli filmu vznikla fiktivní kapela Captain Clegg and the Night Creatures, která ve snímku hrála na halloweenské párty. Kapela vydala i své CD. (-Bomba-)

Související novinky

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Reklama

Reklama