Reklama

Reklama

Žár

(neoficiální název)
  • USA The Burning (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neoblíbený táborový správce se stane obětí kanadského žertíku, který se však nečekaně změní v tragédii. O pět let později se hrůzně znetvořený muž vrátí na místo tragédie a mezi novými táborníky, kteří jeho příběh znají jen coby zábavně děsivou historku od táboráku, rozpoutá svými ostře nabroušenými zahradnickými nůžkami hrůzostrašný masakr. (nash.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Další z řady slasherů 80 let. A já jsem jako vždy spokojen. Vrah tady je poměrně zajímavý a je to pěknej hajzl kterej zabije s čímkloiv co mu přijde pod haksny. Atmosféra filmu je výborná a hudba klasicky slasherovská. Partička kamperů jsou celkem příjemný ale někteří jsou pěkný svině. Scéna na lodi nemá chybu, masakr. Jen škoda že tenhle film nemá pokračování, takovýhle typ slasheru by mě nepřestával bavit. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Odvar z Pátku třináctého, kde mě víc než vraždění zajímalo, jak tam kluci uhánějí holky, případně se šikanují. Při vraždách sice utěšeně stříká krev (masky a efekty měl na starosti opět Savini), ale v paměti mi uvízla jen scéna s vorem a kánoí a to spíš kvůli té chvilce napětí. Samotný popálený vrah se zahradními nůžkami nezaujal a oproti Pátku nebo Halloweenu se to nezmohlo na výraznější hudbu. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Rutinne splácnutá vyvražďovačka, jedna zo známejších odpovedí na Friday the 13th. Teenagerov v kempe masakruje spálený maník so záhradnickými nožnicami. Po sľubnom rozjazde následuje nudná prvá polovica, v ktorej sa prakticky nič nedeje a po nej zúčtovanie s príjemnými gore scénami. Film bol vďaka nim v mnohých krajinách zakázaný. Z celkového hľadiska však snímku nerobí nič výnimočnou. Priblblé dialógy a béčková syntezátorová hudba. Friday the 13th bol produkčne profesionálnejší. Debut vtedy ešte mladých filmových nadšencov (scenár + produkcia) Harveyho a Boba Weinsteinových. Na dve sekundy sa v ňom objaví Holly Hunter. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Miramax a bratia Wenstenovci spolu za prispenia strihu Jacka Sholdera a šikovnými maskérskymi ručičkami Toma Saviniho v prekvapivo remeselne natočenom camp slashery, ani zďaleka nevyznieva tak trápne ako prvý Piatok 13teho. Pre mňa rovnaké prekvapenie no nie tak uspávajúce ako staručký Black Christmas (1974). Yes, to na tej plti sa len tak nevidí. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jestliže jsem dal původní verzi Krvavého Valentýna lepší 3*, tady musim jít o stupeň níž. Další zapomenutá vybíjená pubertální mládeže, ze které se nestal kult a nedočkala se třiceti pokračování, dvaceti remaků a ani desítky prequvelů a na rozdíl od Krvavého Valentýnu docela zaslouženě zapadla . Vrah, je sice pořádná zrůdička, prostředí tábora je taky skvělý a pubertální herci docela dobří a to hlavně díky několika děckám, ze kterých v následujících letech vyrostly docela úspěšní herci (Fisher Stevens, Holly Hunter, Jason Alexander) a krásná Leah Ayres, která sice s herectvím sekla dřív, než pořádně začala, ale jako pichna Van Damma z Krvavého sportu dělá filmu velikou ozdobu. Tou další třešničkou na dortu je krásná Carrick Glenn, takže některým komentářům, že ve filmu hrajou hnusný herečky moc nerozumím, ale je mi jasný, že někteří zdejší klucí víc ocenili toho tupého bukvatýra v upnutých šortkách. Co se týče hororové atmosféry to je bída a funguje minimálně, jelikož film sráží opravdu strašná hudba, v některých pasážích docela funguje, ale většinou se jedná o naprosto nevhodně zvolenou melodii která z vraždy udělá komický zážitek a Tom Savini se mohl třeba klidně postavit na hlavu, ale jeho vytříbené gore tak přijde ve většině případů v niveč. Další věc je přesunutí děje z tábora někam dolů po řece do lesa, kde to ztratí atmosféru a taky to, že místy budované napětí režisér potopí mnohonásobnou vraždou na voru, kdy uhelák povraždí víc jak půlku herců najednou a je prakticky vymalováno, sice červeně, ale vymalováno. Začátky bratrského dua Weinsteinů tak nezačali úplně růžově a vzhledem k právě probíhající kauze mrdače Harveyho by mě zajímalo, jestli si Carrick Glennová roli taky pěkně vykouřila, protože to bych mu záviděl víc než kdejakou Angelinu Jolie.40%. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (20)

  • Režisér Tony Maylam sa o natáčaní v medených doloch vyjadril, že tam bolo toľko prachu, že ešte aj niekoľko týždňov po skončení natáčania stále kašľal. (beso74)
  • Tento film nastartoval kariéry producentů Harvey Weinsteina a Boba Weinsteina. (Chatterer)
  • Pracovní název filmu byl Cropsy. (Chatterer)

Reklama

Reklama