Reklama

Reklama

Oni

Trailer 3

Mladý muž James se uprostřed noci vrací se svou dívkou Kristen ze svatby kamaráda. Mezi oběma je cítit jasné napětí, protože Kristen předtím na oslavě odmítla Jamesovu nabídku k sňatku. Krátce po čtvrté hodině ranní někdo zabouchá na dveře. James otevře. Venku stojí mladá žena, které není vidět do tváře a která se ptá, jestli je Tamara doma. James odpoví, že to bude asi omyl, rozloučí se a zavře dveře. Poté odjede koupit cigarety. Někdo opět bouchá na dveře. Kristen ze strachu volá Jamesovi, aby se vrátil, ale hovor je zničehonic přerušen. Dívka se vrací do kuchyně, kde ji, aniž by o tom věděla, sleduje z chodby muž v masce. Když si chce opět dojít pro telefon, zjistí, že přístroj nikde není, a začne panikařit. Před domem uslyší ránu, odhrne závěsy na okně, a vtom ji vyděsí muž, který na ni zírá přes sklo. Kristen si všimne, že hlavní dveře jsou pootevřené. Běží je zavřít a vidí u nich stát ženu v masce. Schová v ložnici a slyší, že jde někdo do domu. Tentokrát je to James, který se vrátil z nákupu cigaret. Kristen mu vše vypráví. James chce volat policii, ale zjistí, že nechal telefon v autě. Když vyjde ven, najde své auto poničené a v dálce u lesa vidí stojící ženu... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (544)

castor 

všechny recenze uživatele

Autentická rekonstrukce, neambiciózní příběh. Debutující Texasan se za svůj temný snímek přesto nemusí vůbec stydět. I když uspokojivá odpověď po celý film nepřichází, máme tu milenecký pár, který zrovna čelí jedné na první pohled radostné události, která se ale radostnou nestala a trojici nejprve drzých, posléze po krvi prahnoucích vrahů. K tomu všemu odlehlé rodinné sídlo kdesi u lesa a depresivně samoúčelná jízda se standardními postupy může začít. Oni, Cizinci, The Strangers, chcete-li, znepokojují prakticky od prvních náznaků psychického pronikání do domu, přičemž záhy velmi sympaticky vygradují. Nevybíravý „happy-end“ už je pak třešničkou na dortu, který zachutná zhruba tak, jak máte jeho ingredience rádi. Zhruba po 45 minutách ale zbytečně přicházejí očekávané zvraty (zastřelení kamaráda, nefunkční rádio), nelogické kroky a rozhodnutí, nicméně leccos vynahradí právě na americké poměry atypický závěr, opepřený provokativním dojezdem. Lekl jsem se několikrát, přičemž na první pohled „obyčejné“ scény (v pozadí se vynoří maskovaný týpek) mrazí dokonale. The Strangers leccos upřímně přiznávají, takže hodně silné ***. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem si říkal, jestli to je nebo není remake francouzského Ils a ukázalo se, že není - i když má prakticky stejný průběh. Začíná, pak prostřední část u které jsem se bál, a pak závěr kdy už pro přeplácanost a podivnost toho všeho ztrácím jakékoli pouto a zájem o film. Za co by tohle opravdu zasloužilo 'odpad!' je využití věty 'podle skutečných událostí'. U naprosto smyšleného filmu je to opravdu masakroidní podvod na diváka. No ale tak dávám tři, protože tu atmosféru to mělo, drželo a některé scény byly fakt o nervy. Kdyby tam bylo méně lekaček a méně sebevražedného chování záporáků, mohly být čtyři. ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Snaha debutujúceho režiséra Bertina oživiť v poslednej dobe stagnujúci hororový žáner návratom ku koreňom je síce sympatická a nie zriedka je jeho samoúčelné strašenie aj naozaj pôsobivé ale na to aby zaslúžil skutočné uznanie, bohužiaľ zlyháva v zbytočnostiach. Nevadí mi, ak sú záporáci vždy o krok vpred ale tie "nadprirodzené schopnosti" si skutočne mohli odpustiť, alebo aspoň schovať do Heroes. Filmu, ktorý sa snaží tváriť ako "inspired by true events" to iba zbytočne podkopáva nohy, ešte viac ako absencia akejkoľvek pointy. Napriek tomu na debut vôbec nie zlé a palec hore pre prípadné ďalšie Bertinove filmy. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděl kdysi dávno a pamatoval jsem si ho jako solidní home invasion s krásnou Liv Tyler. V té době jsem na čsfd nebyl a tak ho aspoň ohodnotím teď po opětovném shlédnutí. Rozdíl zhruba 10 let od prvního shlédnutí dělá divy. Za ty roky jsou už totiž viděl mraky podobných a hlavně lepších home invasion. I tak je to pořád koukatelnej snímek, kterej není o krvi, ale spíš o psychonátlaku. Za mě to jsou slabší 3 hvězdy. V tomhle případě bych radši zvolil snímek Ils ( 2006 ). ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Film přesně podle mého gusta. Dvojice sympatických (!!!) hrdinů v domě, okolo domu trojice pěkně maskovaných Cizinců (jejichž postavy mají do budoucna s trochou štěstí velkou šanci na vznik dobré hororové série), pomalé tempo, hustá atmosféra... no prostě parádní podívaná. Napětí funguje po celou dobu stopáže, režie je na debut více než slušná a závěr úderně mrazivý. The Strangers by se mohli líbit všem těm, které zaujali francoužští Ils. S tímto svým evropským bratříčkem svádí film vcelku vyrovnaný souboj. 75% PS: Jak tak koukám, tak jsem asi jediný, koho moc nezaujaly trailery, ale samotný film nakonec ano :D ()

Galerie (77)

Zajímavosti (16)

  • Během natáčení filmu trpěla Liv Tyler zánětem mandlí. (Valsadora)
  • Film byl natočen výhradně ruční kamerou. Téměř každý záběr vyžadoval kameru v pohybu. (Chatterer)
  • Film je volně založen na vraždách, které se staly v roce 1981 v Severní Kalifornii. (Chatterer)

Reklama

Reklama