Reklama

Reklama

Tulák z širých plání

  • Česko Tulák z horských plání (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neznají jeho jméno ani tvář, ale navždy si zapamatují den, kdy přijel do města... Tajuplný cizinec (C. Eastwood) se znenadání objeví v zapadlém městečku a je místními najat, aby je chránil před nájezdy pistolníků. Lidé však netuší, že tulák skrývá překvapivější tajemství, než by se mohlo na první pohled zdát, a když vezme spravedlnost do svých rukou, začnou se dít nečekané věci! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (226)

Bachy 

všechny recenze uživatele

Dollarová trilogie je pro mě modlou. Právě proto rád mě velmi zajímá každý snímek, kde je Clintův střelec a je mi vcelku jedno, o co půjde. Hlavně, ať se drsně tváří, má klobouka a střílí. Tulák požadavky splňoval mírou vrchovatou. Ovšem kvalitně je to jinde než Leoneho veledíla. Druhá polovina snímku se nějak moc táhne a jelikož si Eastwood nepřizval Morriconeho, aby ty táhlejší pasáže doplnil dokonalou muzikou, začne Tulák nudit. Naštěstí se scénáristé vytasili se vcelku originálním příběhem a jedním skvělým nápadem, který prozrazovat nebudu. Právě proto ponechám hvězdičky 4, i když oči mhouřím pořádně. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Druhý režijní počin Eastwoodův se nevyvaroval některých drobností. Filmu by rozhodně slušelo svižnější tempo, kamera a koneckonců i nějaký ten dialog, který by vedl sám "bezejmenný" tulák. Nebo to není tulák? Podívejte se až do konce, dá se to vydržet, a snímek vás překvapí celkem mrazivou pointou s jemnou dávkou ironie. Nebo ne? ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Celkem zvláštní "part ghost story, part revenge Western", který k závěru hraničí až s hororem. Clintův tajemný, bezejmenný hrdina tu překvapivě znásilňuje, vykořisťuje a moc dobrého srdce nepobral, zbytek postav vesměs samý srab a gauner. Nechápal jsem volbu otravnýho liliputa za sidekicka šerifa, ani pak tý hrozný šeredky k sobě do postele. Pointa dobrá, pěkná je celou dobu lokace na okraji kalifornského Mono Lake. Musím říct, že je to HODNĚ jinde od o tři roky mladšího Josey Walese. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Snímek se dá řadit mezi westerny jen prostředím a zvolenou dobou. Clint Eastwood je velice přesvědčivý (už poněkolikáté). Ten člověk se prostě pro tenhle žánr narodil. Zahrát málomluvného, tajemného, bezejmeného a drsného psance co umí tasit rychleji než všichni ostatní mu zkrátka jde velice dobře. Prakticky zde nejsou žádné přestřelky. Přesto film dokáže udržet pozornost po celou dobu. 70% ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Koukatelné, byť kvalit dollarové trilogie to nedosahuje ani náhodou. Možná jsem divná, ale pointu jsem odhalila kdesi v polovině filmu, asi i proto, že mi kdosi řekl, že se nejedná o úplně tradiční western. Několik scén je patřičně drsných, například úvodních dvacet minut s rozstřílením bandy hajzlů a téměř-znásilněním potěšilo zkaženou část mé duše (je příjemné vidět, že hlavní hrdina nemusí být 100% klaďas), jenže kdesi v druhé polovině už se film strašně vleče. Kdybych hodnotila samostatně, bylo by to na 4*, ve srovnání s jinými Clintovými westerny ale musím jednu ubrat. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (20)

  • Poté, co bylo město Lago přejmenováno na „Hell“ (Peklo), Clint Eastwood (Cizinec) říkal hercům a štábu: „Jděte do pekla!“ (Marek06)
  • Scéna, kdy Clint Eastwood (Cizinec) svým doutníkem zapaluje dynamit, je poctou jeho spaghetti westernům od režiséra Sergia Leoneho, kde svým doutníkem nebo cigaretou zapaluje dynamit a děla. Další poctou dolarové trilogii je, když střílí lidem klobouky z hlavy. (Marek06)
  • Natáčení probíhalo v Mono Lake v Kalifornii a v nevadském Winnemucca Lake. (reich)

Související novinky

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

02.01.2012

Je zpátky. První teaser na The Expendables 2 nám dokázal, že se mu tentokrát bude kouřit nejen z cigára, ale i z bouchačky. A jen tak se vůně střelného prachu kolem něj nerozplyne. Už od října natáčí… (více)

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

31.10.2011

Nedávno se potkali na placu The Expendables 2 (naštěstí se jim nehoda, během které zahynul bulharský kaskadér, vyhnula). V akci budou pokračovat i poté. Arnold si ještě letos zahraje pohraničního… (více)

Reklama

Reklama