Film Halloween 2 režiséra Roba Zombieho navazuje přesně v místě, kde končil jeho hit Halloween z roku 2007 a sleduje dohru vražedného řádění Michaela Myerse (Tyler Mane) očima hrdinky Laurie Strode (Scout Taylor Compton)... Zlo má nový osud. Michael Myers se vrací v děsuplném pokračování remaku klasického hororu domů do ospalého Haddonfieldu v Illinois, aby se postaral o jisté neuzavřené rodinné záležitosti. Myers, který za sebou zanechává stopu hrůzy, jakou dokáže zprostředkovat jen mistr hororu, jakým Zombie je, se nezastaví před ničím, dokud se mu nepodaří dokončit záležitosti, související s jeho pochmurnou minulostí. Město má ale nové hrdiny – pokud se jim podaří přežít dost dlouho na to, aby zastavili nezastavitelného. (oficiální text distributora)

(více)

Trailer 2

giallo

Není vůbec lehké ohodnotit tento film. Odklon od původní Carpiho verze je už na světelné míle daleko a zbyl tak jen velmi, ale opravdu velmi brutální slasher. Nemůžu si vybavit, jestli jsem vůbec někdy viděl něco nechutnějšího a brutálnějšího. Míra reality pro mě dosáhla maxima a film zapůsobil na moje nejvnitřnější pudy. Velice dobře chápu lidi, kteří dali odpad. Opravdu jen pro otrlé diváky. PS: Než jsem na film šel, tak jsem viděl na óčku dj divák. No a zrovna se v tomhle dílu ptali lidí na halloween 2. Jakse těší, jaké to bylo, kde se lekli atd. A byl tam taky 11 letý smrad, kterej machroval, co už všechno viděl a jak má rád sav filmy(SAW). No myslím, že po tomhle výplachu musí prdět doma strachy do teď. ()

Frajer42

Mně se tedy pokračování řádění Michaela Myerse líbilo více. Rozhodně však ne o mnoho. V minulém dílu se teprve zacvičoval a vraždění nestálo za moc. Teď je však zpět a je nasraný více než kdy předtím. Kromě dokonalé práci s nožem naši pozornosti neunikne ani rozšlápnutá hlava či průsek sekerou. Docela dost mi na filmu překážely ty posrané vidiny spojené se strašně blbým příběhem. Takže nakonec bude asi nejlépe, když zůstanu s hodnocením na té ubohé *. ()

Joker Punx

Rob Zombie se vrátil k pokračování Halloweenu. Druhý díl už neni tak dobrej jako první. Jako ve starym Halloweenu, sestra Michaela Laurie (Scout Taylor-Compton) přežila. Stejně přežil i Michael Myers (Tyler Mane) a opět pronásleduje svojí sestru. Malcolm McDowell a Brad Dourif zase hrajou svoje role. Kapela co tam hraje na pódiu na halloweenský párty je skvělá, psychobilly mám rád. Atmosféra jiná než v jedničce, ale vraždy dobrý a krvavý. Dvojka mě bavila, ale na jedničku to rozhodně nemá. Je vidět že se Rob snažil ale už to neni ono, dobře že už další pokračování nenatočil. ()

darkrobyk

Zase jedna pěkná řezničina! Co se líbilo: hudba, kamera - některé obrazy byly krásné samy o sobě, kostýmy z filmu Rocky Horror Picture Show na halloweenském večírku a vydařené triky. Co se nepodařilo: vytvoření napětí, atmosféry, strachu. Postavy jsou tak ploché, že vám k srdci nepřirostou, a tudíž je vám jejich osud lhostejný. Tolik vražd, ale jako by si jich nikdo nevšiml? Klišé se zrcadlem je notně obehrané. A co ten závěr? Ve druhé třetině filmu jsem si říkal: jen aby pointa nebyla jako u Houbiček nebo Noci s nabroušenou břitvou....ovšem co chtěl básník tím koncem říci? Aha, že by mohlo následovat ještě strašnější pokračování... ()

ScreamJay

Wrestling s kuchyňským nožem aneb dýňová sezona v domě (bezmála) tisíce mrtvol. Amatérský řezník z Haddonfieldu na cestě za sebepoznáním(!!!) Ptám se, má to cenu ohlížet se 30 let zpátky, dívat se Rosenthalovi pod ruce a s trochou nostalgie vzpomínat na prsa, krev a mrkváče? Původní Halloween II byla dobová analogová řezničina, takže kde se vzala odvaha (nebo dost možná naivita) Roba Zombieho vykreslit Myersovu psychologii zrovna teď, v časech, které dusí digitální brutalita? Takhle, z mého pohledu má Rob problém budovat jakoukoliv funkční atmosféru - on prostě "jenom" drží tempo. Navíc ten jeho formát opakujících se bizarrních výjevů k něčemu tak přímočarému, jako je Halloween legacy, prostě nepasuje. Předěly se tlučou jak rozmazlený děcka na pískovišti a i přes to, že se bezútěšně snaží držet za overal chlapce v masce z gumopryže, dostat se do hlouběji do jeho podvědomí, k saméjeho podstatě, psychologie ostatních postav je naprosto stupidní, nekonkrétní. Kupříkladu Loomis Malcolma McDowella, to je P(íá)R extrémně nekontrolovaný debility(!!!) Já to chápu, vizuálně by to tak ze 2/3 obstálo, Zombie je v tvůrčí podstatě neústupný, drží jistý drive a jeho hrdinky jsou vesměs rozcuchaný, potetovaný mrchy, co poslouchaj Alice Coopera a říkaj kurva častěj než dobrej den. Přesto Halloween II jako celek nefunguje a upřímně, mít imrvére za prdelí Sheri Moon Zombie s jednorožcem a upatlanýma očníma stínama, asi by mi jeblo taky(!!!) Suchej steak bez omáčky na podvečerním menu za [final rate: 40%] ()

• Kvůli filmu vznikla fiktivní kapela Captain Clegg and the Night Creatures, která ve snímku hrála na halloweenské párty. Kapela vydala i své CD. (-Bomba-)

Související novinky

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)