Reklama

Reklama

Zakázaná říše

  • Česko Zapovězená říše (více)
Trailer 2

Fantastická cesta do srdce temnoty. Pravda je v tobě… Počátkem 18. století kartograf Jonathan Green podniká vědeckou výpravu z Evropy na Východ. Když prošel Sedmihradskem a překročil Karpaty, ocitl se v malé vesnici ztracené v neprůchodných lesích. Na toto prokleté místo ho nemohlo přivést nic než náhoda a hustá mlha. Lidé, kteří zde žijí, se nepodobají ostatním lidem, které cestovatel dříve potkával. Vesničané si vykopali hluboký příkop, aby se obrnili před světem. Sdílejí naivní víru, že se mohou uchránit před zlem, které ztělesňuje Vij, monstrum žijící v bažinách. Nechápou, že zlo se už uhnízdilo v jejich duších a čeká na příležitost, aby vyrazilo do světa... Předlohou filmu se stala stejnojmenná hororová povídka Nikolaje Vasiljeviče Gogola. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (86)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Ty jo, tohle nebylo vůbec špatné! Lidi tu tvrdí, že jde o pohádku - podle mě vážně ne, na to je místy až příliš drsná a temná. Přirovnal bych to stylem ke Kletbě bratří Grimmů - místy akční, místy odlehčené, až černohumoristické. Děj točící se okolo vesnice žijící ze strachu z netvora mě docela bavil. Je pravda, že byl místy natahovaný, ale ne tolik, jak bych na základě zdejších komentářů očekával. Na ruskou produkci měl snímek mnohé světové kvality, jaké mu v žádném případě nemůžu upřít - tedy kromě zábavné zápletky i super kostýmy a povedené speciální efekty. Jo, opravdu mile mě snímek překvapil a rád se podívám na hvězdně obsazené pokračování! ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Když Bratrstvo kozáků povečeří s Adélou, je z toho digitální taškařice, po jejímž zhlédnutí by Gogol Večer na samotě u Dikaňky neuroticky ukopal Revizora. Natočeno je to nádherně, jen se to kapku vyVíjí ve všechno možné, jen ne Vije. Slovanské krasavice Vijí věnce, digivlci Vyjí potemnělým lesem, sem tam se objeví pařezy z Mrazíka a pohazují si Ivanem a po zakarpatské samohonce může mít jeden príma halušky, až vidí létající Krejzyfrogy. Takže, kdo se těšil na pořádného strašidelného Vije jako já, ať si nakoupí raději verzi z roku 67, kdo na skvěle udělanou kůl pičovinu s mastnými homocopy komických atamanů, ať si omrdá koleno. ()

Reklama

ghatos 

všechny recenze uživatele

Hrozně roztahaná, barvičkama, digitálem, kýčem a popkulturním odpadem zprzněná Gogolova klasika. Nebráním se novým přístupům, ale britský učenec tam neměl, co dělat. Přitom by stačila chajda, temný les a strašidlo, jenže když je to ve 3D... :( . Závěrečný rozcestník je nechtěně velmi symbolický. Pro Ukrajinu je to zásadní křižovatka. 38%. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, zo začiatku ma to moc nechytilo, aj keď výprava bola celkom pekná. Dlhý čas sa mi to zdalo zbytočne komplikované, atmosfericky slabšie, chaoticky naratívne podané a hlavne zbytočne dlhé. Príbeh mi vlastne začal dávať nejaký zmysel až pri konci. Na druhú stranu sa mi ale páčilo ako sa to v závere rozmotalo a čo nakoniec z toho vzišlo. Prekvapený som bol i úrovňou masiek a trikových efektov - naozaj veľmi slušná práca. Na priemer to stačí. 60/100 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mix Van Helsinga, Draculy a sovětských pohádek od Finista po Mrazíka. Triky i atmosféra měly úroveň, potěší i Jason Flemyng v hlavní roli, ale ta odlehčenost, se kterou to Rusové pojali, příliš nevyšla.Také to na mě bylo občas až příliš teatrální a i když to k Ivanům a jejich filmům patří, mě to nesedí. Určitě se bylo na co koukat, ale zatím nejlepší zpracování Gogolova dílka je asi to jugoslávské. Jinak by mě zajímalo, proč mají Rusové takový problém s titulky a anglické sekvence musí nahrazovat příšerným rychlodabingem. Copak počítají s negramotností svých diváků? Není to první film, který podobně zprasili. Tak snad příště. 50% ()

Galerie (269)

Zajímavosti (11)

  • Práce na dekoracích zabrala štábu 6 měcíců. Celkově bylo postaveno 21 domů. (Dlee)
  • V únoru roku 2012 padla po 5letém natáčení poslední klapka (Dlee)
  • Nejmladšímu herci v projektu na place bylo 8 měsícu, nejstrašímu 71. (Dlee)

Související novinky

Megahity z Moskvy

Megahity z Moskvy

19.04.2009

Co takhle na chvilku odvrátit zrak od Hollywoodu? A když už, proč se nemrknout rovnou pod Ural. Rusové zase jednou stojí v dlouhých frontách před pokladnami kin. Důvod? Historický velkofilm Taras… (více)

Reklama

Reklama