Reklama

Reklama

VOD (1)

Adam je obyčejný kluk žijící v neobyčejné realitě. Vede skromný život a stále myslí na dívku, kterou kdysi potkal. Eva však pochází ze zcela jiného světa, ze světa naruby, který je přímo nad tím Adamovým, ale mimo jeho dosah. Jednoho dne zahlédne Adam dospělou Evu v televizi a už ho nic nezastaví, aby ji získal zpět. Zákon ani věda! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (759)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Romantická pohádka, kterých známe mraky, která se ovšem odlišuje od ostatních hlavně zajímavou sci-fi myšlenkou a také krásnou vizuální stránkou. Ústřední herecké duo nenadchne, ale také neurazí. Film je vyvážený dobrými nápady, stejně jako omšelými klišé. Trošku škoda, že tvůrce nepřitlačil trošku na dramatickou pilu. Několik scén si o tohle jednoznačně říkalo. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Adam a Eden. Láska na prvý pohľad. Všetko je presne tak ako by si obaja priali. Milujú sa a ich jedinou túžbou je zostať spolu a zostarnúť. Má to však malý háčik. Obaja žijú v inom svete. Paralelnom. Svet je rozdelený na dve časti. Ľudí žijúcich hore a ľudí žijúcich dolu. Ich pohľady sa tak môžu stretnúť jediným spôsobom, dolu hlavou. Má vôbec láska v stave beztiaže šancu? Neskutočne originálny príbeh. V tomto smere pred Diegom Solanasom - klobúk dolu. Vložiť romantickú "slučku" do takto zamotaného príbehu chcelo dávku odvahy. Film ma zaujal najmä z dôvodov, ktoré som už uviedol, ale ... nejaká nuda nie? Film si rozpráva svoj príbeh bez akéhokoľvek výkyvu emócii. Bolo to akési nemastné neslané. Pritom herecké obsadenie je viac ako slušné. Snáď, ale po tomto filme režisér dostane šancu na repete a väčší priestor na svoju tvorbu. Rozhodne si druhú šancu zaslúži. S odretými ušami 3 hviezdy. ()

Reklama

ORIN 

všechny recenze uživatele

Mnoho sci-fi stojí na fikčním světě, na jeho konstruování, zákonitostech, pravidlech. Jak píše J*A*S*M, v Paralelních světech je těch nelogičností příliš mnoho na to, aby se člověk mohl v klidu soustředit na příběh (který je k tomu silně konvenční). Spíše přemýšlí nad tím, jestli to či ono dává alespoň trochu smysl. A ono spíše nedává. K tomu všemu je často ztížena divákova prostorová orientace ve smyslu "má teď postava padat nebo naopak?", tzn. akceptování pravidel daného světa (horního/dolního). Hlavní záporácká korporace mi přišla podivně pasivní (postavy jsou zatčeny, ale za malou chvíli se znovu setkají). Divím se, že se takovému polotovaru, který nedává moc smysl, Kirsten Dunst a Jim Sturgess vůbec upsali. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Eden - rajská včela, v zlaté kleci bzučí, Adam stojku dělá, pod sukýnku čučí." Zatímco distributor si plete dívčí jméno Eden a Eva, dolňák Adam měl už od 12 let jasno, dostat se do Eden bude rajský pocit! Inspirováno Kámasútrou aneb žádná poloha není nemožná. Hlavou dolů, zadkem ke zdi, spodkem napřed, stojkou vzůru k tantrickému štěstí. Ha! A to avizované "oběšení zlodějů" se provádělo v poloze jaké? Nicméně, má to i dva pevné body, zlé kapitalisty a nahoře narozenou Eden. V mládí měla menší nehodu, při rande s lopatou z periférie rafinérie, ale už je v cajku, je korporátně pilná jako včelka a na trubce zapomněla. To Adam si pamatuje vše, i po deseti letech cítí na jazyku chuť jejích jablíček a medu ze sosáčku. Pročež začal vyvíjet omlazovací babokrém, aby se společensky vyšvihnul výš, až k ní na strop a tam si spolu mohli, zlým kapitalistům navzdory, něžně zabzučet a zaslinit, jen co Adam zvládne techniku, jak na WC při močení onen zmiňovaný strop své milé nepochcat. Shrnutí: Jestli si tuhle vzhůrunožní kýčovitou romantiku užijete, netuším. Ale váš fyzioterapeut vám bude min. měsíc rovnat krk :-). ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Poznáte ten pocit, keď si nejaký film ak napriek menším výhradám užívate a potom príde záver, ktorý váš divácky zázitok schladí? Záverečná 15 minútovka Upside Down je svojou neuveriteľnou skratkovitosťou a povrchnosťou exemplárnym príkladom toho, ako neuzatvárať príbeh s tak silným námetom a mnohými potenciálne zaujímavými vedľajšími líniami. Vzhľadom na to, že do tej doby ide o veľmi príjemnú rozprávku s fantastickým vizuálom to jemne mrzí. 70% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Lanovka ve filmu, která vede do klubu, byla inspirována systémem lanovek v Gruzii. (fcapab)
  • Scéna, kde sa Adam (Jim Sturgess) prvýkrát prevráti hore nohami, bola natočená v miestnosti zavesenej na obrovskom kolese. Miestnosť sama o sebe, a všetko v nej, sa pomaly otočilo o 360 stupňov. Kamera sa pohybovala spolu s miestnosťou, čo zabezpečilo výsledný efekt otočenia naruby. (misterz)

Reklama

Reklama