Reklama

Reklama

The Tunnel

  • USA The Tunnel
Trailer

Novinářský tým (kameraman, reportérka, zvukař atd.) se vydá do neprozkoumaného podzemí Sydney, aby zde našel příběh pro svou reportáž. Příběh si jej ale najde sám. (mkaty)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

hladass 

všechny recenze uživatele

Ukázat hned na počátku filmu, která z postav přežije a která ne, považuju zejména u hororu za praktickou ukázku sebevraždy... Zcela tak odpadá strach o osudy jednotlivých postav a plné kráse se ukáží další nedostatky... Jako nezvládnutá práce s atmosférou, nedostatek financí a s tím spojené mizerné triky a ne zcela využité lokace podzemních tunelů, což ještě podtrhuje zvolená forma zkurvené FF... Po skvělých ohlasech ze zahraničí ve mě převládá spíše zklamání... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Sledovat dokument o natáčení, asi bych se bavil mnohem více: jak musel štáb prolézat spletité sítě podzemních tunelů, místností, hledat podzemní pobořené stavby... To mohla být sranda. Takhle na diváka sem tam vybafne něco velmi těžko identifikovatelného, a konec. I atmosféra si pro jistotu vzala dovolenou. Jak se mám bát, když vím, kdo přežije? Pochvala za realizaci, ale pohlavek za kvalitu. ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Keby som mal hodnotiť poster, tak by to bolo za päť. Nechápem, prečo sa každá krajina snaží napodobniť Paranormal Activity, veď tie found footage horory už musia každému prerastať cez hlavu. Tentokrát na to doplatila Austrália. Je to nezaujímavý dokumentárny horor o podzemných tuneloch, v ktorých sa strácajú bezdomovci, a tak sa tam vyberie skupinka novinárov nakrúcať reportáž. Horor obsahuje priame vstupy hlavných postáv do deja, čo ma otravovalo, pretože boli úplne zbytočné, ničím nezaujali a vlastne spoilerovali, lebo tým pádom bolo jasné, kto tam prežije a kto nie. Prvá polhodina bola len ukecaná nuda, samé monológy a interview (musel som použiť rýchloposuv). Potom hlavní hrdinovia vošli do tunelov, ale tá nuda žiaľ pokračovala, akurát s tmou a krikom. Mne už jednoducho nestačí pobehovanie postáv po tmavých interiéroch, a v tomto filme nebolo nič, čo by túto otrepanosť aspoň trochu osviežilo. Tentokrát ešte dám dve hviezdy (čím očividne nadhodnocujem), ale tipujem, že ešte pár takýchto hororov a celý subžáner skončí podobne ako šikmooké napudrované vlasatice - v odpadkových košoch a dávnych spomienkach. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

No, pořád nevím. První scéna zajímavá, pak je to taková klasická dvacetiminutová nuda a pak se jde do tunelů a u žse něco děje. Postavy se chovají dementně. Ale ke konci je to zase zajímavé a dokonce i napínavé. Nějak takhle komentuju už snad sedmý found footage film, i když tentokrát to není klasický found footage horor. Je to dělané jako dokument a mezitím vidíme, co bylo natočeno kamerou v tunelu. Vadí mi, že už od začátku víme, kdo to přežije a tak se nedá nikomu fandit. Atmosféra tunelu dobrá. Asi dám hodně slabé tři hvězdy, protože zas tolik mě to nazaujalo. ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Found footage formát má svoje mantinely a narazil na ně už dávno, ale ta klaustrofobní stísněnost a zúžené zorné pole v mém případě natolik dobře napomáhají "dobrovolnému potlačení nevíry", že se k ff jednou za čas dost ráda vracím. Protože tak činím právě jednou za čas a ne častěji, suspension of disbelief pořád funguje znamenitě a zafungovalo to i tady. U The Tunnel mě navíc zaujal i zvolený vyprávěcí rámec a jistá dávka experimentování s narací. Ano, člověk od začátku ví, kdo přežije, ale popravdě - dost se divím, že jsem podle všeho jedna z mála, kterým tohle bývá při sledování podobných kousků dost jedno. Tohle není film založený na postavách natolik, aby na takových podružnostech zásadněji záleželo. Rozhodně nemůžu říct, že by jisté povědomí o přeživších nějak utlumilo intenzitu mého diváckého prožitku. V těch nejlepších momentech to fakt bylo creepy jak prase a za tu scénu od jezera zaokrouhluju směrem vzhůru - tedy na ****. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Film se skládá celkem z 135 tisíc snímků. (mkaty)
  • V březnu 2012 bylo oznámeno, že se plánuje pokračování s názvem „The Tunnel: Dead-End“, které mělo pojednávat o muži hledajícím svého bratra, který se ztratil v tunelech. Pokračování však nikdy nevzniklo. (Homerking)
  • Natáčení probíhalo v australském městě Sydney. Točilo se v městských nepoužívaných tunelech a v úkrytu královského australského námořnictva z druhé světové války na Garden Island. (Homerking)

Reklama

Reklama