Reklama

Reklama

Ukradli torzo Jupitera

  • Francie On a volé la cuisse de Jupiter (více)
TV spot

Obsahy(1)

Policejní inspektorka a profesor řečtiny na svatební cestě aneb Ztřeštěná honba za překupníky s uměním. Málokdy se stává, aby volné pokračování filmu předčilo úspěch první části. Dvěma francouzským komediím Něžné kuře a Ukradli torzo Jupitera se to podařilo. Ve filmu Něžné kuře se policejní inspektorka a profesor řečtiny potkali, zamilovali, nakrátko rozešli a znovu si spočinuli v náručí. V pokračování nazvaném Ukradli torzo Jupitera se hned na začátku vezmou a odjíždějí na svatební cestu do Řecka, ostatně kam jinam. Zdá se, že je čekají jen antické památky, slunce, moře a dobré víno, ale opak je pravdou. Osudovým se jim stává setkání s poněkud rozevlátou manželkou potrhlého francouzského archeologa, protože díky této nesourodé manželské dvojici mají na krku vrahy, řeckou policii a překupníky s uměním. (Česká televize)

(více)

Recenze (143)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Koukám, že jsem tuhle komedii zapomněl ohodnotit. Viděl jsem to asi před měsícem a abych pravdu řek, tak vlastně ani nevim, jak to skončilo. Utkvělo mi v paměti pár vtipů, ale celej ten příběh kolem nějaký sochy mě moc nebavil. Holt nějaký starý vykopávky a sochy jsou docela out chamraď. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Přerod z melancholické detektivky na crazy zábavu se povedl. To ovšem nic nemění na tom, že tento snímek je také velmi napínavý a má zajímavou kriminální zápletku. Vše má rychlé tempo, je to road-movie a obsazení Francise Perrina a Catherine Alric v rolích archeologa Charlese-Huberta Pocheta a jeho překrásné ženušky jen napomáhá... JEN SI PŘEDSTAVTE DĚTI A SOUSEDKY, JAK VYDRÁPÁVAJ NEHTAMA ČTYŘTUNOVEJ BALVAN...! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Je až neuvěřitelný, jak obrovská pohoda dokáže z torza jít. Annie a Phillippe jsou jako dvojka dokonale okouzlující. Scéna kdy Philippe machruje před Annie ohledně dějin a následně je setřen mě svým vtipem sejmula na dlouhý minuty. Obdivuju přirozenost hraní hlavních postav v podání obou titulních herců, jejich vztah měl v sobě tolik lehkosti až jsem žasnul jak je vůbec možný to takhle umět zahrát. Doplňující postavy aršíka a jeho sexozní ženušky byl famozní nápad. V bílejch kalhotkách po kuchyni ťapající Catherine nemá jedinou chybu. Takovýhle filmy se nedaj vyvážit ani tunou zlata. Kdo chce prožít pohodu, řecké sluničko, poznat lidi z kmene sympošů a příjemně se pobavit, ať z ukradeným torzem nevahá ani na sekundu. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný film. První díl s názvem Něžné kuře jsem viděl a mrzelo mě, jak se v něm postavili s pojmem komedie. Tady už to ale všechno bylo daleko lepší. Humor typicky francouzský, jenom si člověk trošičku musí zvyknout na samotné herce. Prostředí v Řecku boží a Catherine Alric také docela dost potěšila. Celkově vzato jsou čtyři hvězdy naprosto adekvátní. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Svatební cesty by si měl člověk pamatovat celý život. A Antoine s Lisou, česky Toníček s Lízinkou, si svou vysněnou cestu nenechají kazit takovými drobnostmi, jakými jsou krádež části sochy, obvinění z vraždy nebo pronásledávání kompletním řeckým policejním sborem. Tady totiž o detektivku jde až na pátem místě, protože daleko před ní je kufry neustále sčítající profesor Lemercier, jeho pohodová kriminalistická choť i neustále se sexuálně usmiřující manželé Pochetovi. Trochu mimo můj vkus byl ujetý řecký policejní komisař, ale jinak mám vrozenou slabost pro podobné pohodovky. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Něžné kuře a bonvivánský medvěd v nezločinném spolčení s roztěkaným archeologem a jeho prostopášnou ženuškou. Při pohledu na detektiva, který jim je na stopě, ale přitom by se měl jen dívat a dělat si poznámky, začne divák chvílemi pochybovat o Řecku jako kolébce civilizace.. Na rozdíl od jedničky je to chvílemi až moc crazy a odtržené od reálnějších rámců, nicméně Toník s Lízinkou jsou pořád spolehliví tahouni, o tom žádná.. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Příjemňoučké pohlazení na dobrou noc. Jedete si na dovolenou, odpočinout si, načerpat energii a doslova si ošahat historii. Dvojice Annie a Philippe, jako manželata, na mě působila nesmírně pohodově a uvolněně se svou, tak typicky francouzskou, noblesou. Každopádně mě pobavilo, co všechno dokázal způsobit nález jedné starověké prciny a jak se dokázala taková svatební cesta zvrhnout do akčního dobrodružství ve stylu Bonnie a Clyde. Celá ta bláznivá honička, kdy se hnali za svědky, důkazy a za skutečným gangstrem s policejním revolverem v ruce, podbarvená poklidnou řeckou hudbou, mi vlévala do nitra upřímnou radost. "Utečeme kanálem!" "Nechte té romantiky. Pojďte, přejdeme přes střechy." ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Tahle komediální dvojka je sama o sobě zárukou úspěchu. Když se navíc povede i scénář, vznikne povedený film. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na Nežnom kurati sa mi niečo páčilo a niečo nie, väčšina však áno. No a ako to už v pokračovaniach býva, buď sa zintenzívni to lepšie, alebo to horšie. De Broca si asi myslí (a s ním skoro každý divák ako pozerám), že z Kuraťa vyzdvihol to správne. Ja si myslím opak a Torzo Jupitera bolo pre mňa malým utrpením. Nezasmial som sa ani raz, chovanie postáv je na hranici bláznivosti a nepochopiteľnosti. Vyzdvihnúť sa dajú exteriéry, mne to však k letnej pohode nestačí. Otrepané klišé typu nastavovaná kaša a varenie z vody k filmu sedia ako časti Jupitera do seba. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

V minulosti som sa na tejto krimi-crazy-komédii zabával určite viac. Dnes som si ju pozrel a dosť som sa nudil. Pripúšťam, že stále obsahuje niekoľko príležitostí dobre sa zasmiať, ale ani to ma neodradilo od zníženia pôvodného hodnotenia (***) na mierne podpriemerné. Z mierne nadpriemerných komédií mávam lepší pocit. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Příjemná francouzská komedie o dvou párech, které hledají ztracenou sochu, anžto byli obviněni nejen z její krádeže, ale i z vraždy. Oddychovka par excellence s Annie Girardot a Phillippe Noiret v hlavní roli. Něžné vtípky a podivuhodné náhody vedou k roztomilému dobrodružství, které zpestří dovolenou novomanželům. K tomu všemu nádherná Catherine Alric se svými sexy kostýmy a odhalenými ňadry a máte rozhodně o zábavu postaráno - alespoň většina mužů. 70% ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování Něžného kuřetě nabízí divákovi asi mnohem více příležitostí se naplno zasmát, humor zde oproti svému předchůdci s vážným kriminálním případem tentokrát vychází přímo z hlavní zápletky. Přesto mi z těchto dvou filmů sedl o něco víc ten první a tentokrát musím říct, že děj plný honiček a jiné bláznivé akce už byl na mě občas poněkud ztřeštěný, stejně tak postava potrhlého archeologa v podání Francise Perrina. Jinak má to velmi příjemnou letní atmosféru exotického Řecka, kam nás Philippe de Broca coby režisér a milovník cestovatelských dobrodružství zavedl ve své komedii tentokrát, v rámci žánru to po většinu času skvěle funguje a nakonec ty 4 hvězdičky dám. Mimo jiné díky úžasnému Philippu Noiretovi, z jehož strany tady leckdy stačily jen zajímavé pohledy (ať už veselého nebo na první pohled vážného ražení), aby mě spolehlivě rozesmál. Určitě slušná zábava, klasická deBrocovina se vším všudy a nejednou skvělou scénou, ale stejně jsem podvědomě i na základě zdejších ohlasů očekával, že budu nadšen mnohem více, no ke svým favoritům v De Brocově tvorbě si Torzo Jupitera alespoň zatím vážně nezařadím. [75%] ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Pokračování lepší svého předchůdce. Už prolog, ve kterém Lise stihne jedním vrzem pozatýkat bandu lumpů a vdát se, dává tušit, že tentokrát to Annie Girardot a Phillipe Noiret rozbalí na plné pecky. A taky ano. S podporou de Brocy, Perrina a Catherine Alric přetavili lehce úsměvnou krimi komedii v neuvěřitelně pohodovou a současně pořádně ztřeštěnou jízdu plnou zvratů, bláznivých gagů, vtípků akce a jiskřivých dialogů. Nechybí tomu onen kdysi tolik typický okouzlující francouzský šarm a lehkost, skvělé herecké výkony a navíc geniální pointa, která je skvělou těčkou za bláznivým pátráním po jedné ukradené prdeli. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Francouzi to namíchali báječně - do přední linie postavili dvě velké národní ikony (Girardot, Noiret), do zálohy popleteného archeologa (Francis Perrin) se skvělým dabingem Fr. Němce a k němu po bok roztomilou a překvapivě (s ohledem na datum vzniku) velmi sexy blondýnu Catherine Alric (také báječný, sladký dabing Jarmily Švehlové), jednoho pana padoucha X a šíleného komisaře řecké policie. K tomu skvělá hudba (nejenom) s řeckými motivy, trochu toho moře, jednoduchou zápletku, hodně vtipů a když pak bylo nejhůř (a taky nevěděli, co s ní), Agnès Pochet ukázala prsa a bylo zase dobře.___A tohle všechno je holé nic proti té nenapodobitelné atmosféře VHSkových filmů ze západu, které sem za socialismu pronikaly, která z On a volé la cuisse de Jupiter přímo čiší, voní a tryská. ()

classic 

všechny recenze uživatele

...Včera som zrovna toho de Brocu príliš, a k tomu asi aj úplne zbytočne prechválil, teda aspoň, čo sa konkrétne týka tejto danej veci: » Skrátka, Filipovi nemali vôbec povoliť to, aby nakrúcal sequely svojich vlastných filmov, viď Muža z Hongkongu, čo je hneď vedľa aktuálne recenzovaného pokračovania v podobe Ukradli torzo Jupitera, ďalším, naprosto odstrašujúcim príkladom, v ktorom sa znovu (scenáristicky) pokazilo úplne všetko, čo sa proste pokaziť dalo, pričom z obidvoch prípadoch, som taktiež postrehol i maximálne trápnu atmosféru, až takmer intenzívne-neznesiteľnú, ktorú bohužiaľ ešte podtrhovala i samotná prítomnosť dvoch, hereckých hviezd v podaniach Filipa Noireta a Aničky Girardotovej, ktorá nielenže z jednotky na dvojku, akosi strašne zostarla, no súčasne z nej už vonkoncom nesálal ten zvodný sexappeal, ktorým sa totálne vyzbrojila v predchádzajúcom dieli, inými slovami, ťažila z neho, ako sa len dalo, a zas povedzme taký Toníček, sa tentoraz zmenil na ne(s)poznanie » • Ďalej si zase ani vonkoncom nemyslím, že by zmena klímy a prostredia, našim postavám výraznejším spôsobom pomohla, t.j. bolo by to ku prospechu celkovej myšlienky, skôr práve naopak, totižto z neho nedokázali vyťažiť ani toľko, koľko by bolo vskutku reálne dosť možné, trebárs ma okamžite napadá uviesť exotický príklad v priamom ponímaní s originálnym prístupom v Mužovi z Ria, kde sa tvorcovia dokázali veľmi vkusne pohrať s tými exotickými, brazílskymi exteriérmi, zatiaľ čo s tými gréckymi, si nevedeli dať žiadne rady! • A predsa napokon spadá ešte do úvahy i ďalšie pokračovanie ohľadom „mužovej trilógie”, kedy by si mohol konečne ten nepodarený Fili(p)es, napraviť svoju pošramotenú reputáciu v záverečnom zúčtovaní v Mužovi z Acapulca, keď si následne práve teraz myslím i to, že dokáže byť mimoriadne originálnym vo svojich režisérskych origináloch, ak v tejto chvíli rozumiete, čo má tým básnik vlastne na mysli? PS: Otázka na záver: „Ktorý je podľa vás najlepší Filipov film, ktorý jednoducho má poriadneho filipa?” ()

Reklama

Reklama