Reklama

Reklama

Novou kapitolu děsivé hororové série napsal a režíroval její spolutvůrce Leigh Whannell. Tento mrazivý prequel, situovaný v době před strašidelnými zážitky rodiny Lambertů, divákům odhaluje osudy nadané jasnovidky Elise Rainierové (Lin Shaye), jež se po jistém váhání rozhodne pomocí svých schopností kontaktovat mrtvé, aby tak pomohla mladé dospívající dívce (Stefanie Scott), kterou si vybrala za svůj cíl nebezpečná nadpřirozená bytost. (Falcon)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (458)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jelikož nechci být přehnaně kritický, což i tak zcela jistě z následujícího vyplyne, budu maximálně stručný. Whannelovi jsem plně důvěřoval, no vyšel z toho jako Koloběžka první. V rámci daných možností (vysoká laťka po Wanovi, režijní prvotina) obstává po technické stránce, i když jsem přeci jen očekával vedle nekopromisních jump scares o dost hutnější atmosféru, za to bohužel paradoxně selhává jako scénárista, což je pro mě velkým zklamáním. V tomto smyslu jsem dost překvapený doposavadním červeným hodnocením, protože pokud byl spin off Annabelle označen za film zbytečný, pak ani nevím, jak pojmenovat tento "Počátek", o v tomto smyslu dementním českém názvu ani nemluvě. Holt, značka asi v tomto případě píše písmem řádně potučněným. A abych dokázal, že jsem se (bohužel) v kině i nahlas rozesmál, dovolil jsem si tady střihnout malou parodii na Lin Shaye a The Further. Celkově zhodnotím stejně jako spin off, který byl řemeslně slabší, ale dle mýho měl ve výsledku větší smysl než Insidious 3. Stačilo, je čas jít o dům dál.....a včera bylo pozdě. 70% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Come on, bitch!“ Lin Shaye jakožto médium na prahu penze je zaslouženým středobodem třetí kapitoly. Ostatně, kdo jiný by mohl zatočit s dýchavičným démonem, co nápadně připomíná jistého chovatele prasat z Hannibala, když ne ona? Problémem může být, že ostatní postavy vám jsou úplně volné či s ohledem na to, že se jedná o prequel, máte obavy maximálně o to, aby si Elise v Dálavě nezapomněla peněženku s doklady. „Specs“ Whannell zřejmě tušil, že nemůže s předchozími kapitolami závodit v atmosféře, tak vsadil na lekačky, no a v této souvislosti bych chtěl upozornit, že by bylo vhodné koupit si do kina jeden lístek navíc, abyste mohli vedle sebe položit přenosný defibrilátor. Můžete být ošlehaní stovkami hororů, oči mít na stopkách a vidět za roh, ale vsadím se, že vás párkrát dostanou (třeba scéna sražení autem, ta byla na nitráček pod jazyk). Co na tom, že jsou některé laciné (třeba ta poslední) a klasicky si pomáhají decibely, hlavně že kardiaci trpí. Je fakt, že od nástupu výstředního dua krotitelů nadpřirozena (stylově oděného v bundičce Caspera a tričku s He-Manem) zařadí Chapter 3 vyšší rychlostní stupeň, ale stejně se až dokonce už jen dívá na Wanova koncová světla. A to přitom James nejel nějak rychle a zběsile.. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nechápu, na čem jsem zrovna ujížděl, když jsem nemilosrdně odpálil druhý díl. Vzhledem k tomu, jak dokonalá byla trojka, dlužím snad druhému dílu i menší omluvu. Tohle byla opravdová hororová nálož. Pekelně dlouho jsem u žádného hororu neměl zimomriavky! Atmosféra je zde skutečně mrazivá a jako bonus každého potěší i několik velmi vymazlených lekaček, při kterých si třeba i zakřičíte zděšením. Tento díl se drží osvědčené šablony dílů předchozích. Bubák je dostatečně šeredný, finále dostatečně vtipné. Kdo po tomto snímku sáhne a není úplný retard, ten zřejmě nebude litovat! Nic lepšího, s největší pravděpodobností, totiž letos nevznikne. Leigh Whannell se neminul řemeslem a budu se moc těšit na jeho další hororový kousek. Nejvíce bych přivítal 4. díl s nějakým novým zákeřným dušíkem. Dovolím si přihodit všech 5 hvězdiček. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Překvapivě svižná a atmosférická hororová jednohubka, která za Wanovými předchůdci zaostává méně než bych čekal. Obzvláště v první polovině se fungujícími lekačkami rozhodně nešetří. Škoda, že v poslední třetině už to celé podstatně ztrácí dech a celé se zvrtne jen v nenapínavou variaci na závěr předchozích dílů. I přesto ale tato série pořád nečekaně baví. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Whannell natočil film pro dementní puberťáky, kterých bylo plné kino a pevně věřím, že si to ty vypatlaný krávy nad náma a ty nagelovaný buzny co měli chování larvy hned vedle mocinky moc užili, já bohužel (bohudík?) dávám přednost inteligentním a děsivým hororům, který maj atmosféru a scénář, ze kterého se vám nechce co repliku buď zvracet, nebo se ironicky smát.První dva díly miluju a trojka není nic jiného, než 100x vyluhovaný čaj s minimem invence a děsivě mizernou režijní prací, hlavně co se vedení herců týče.Když jsem furt místo strašení musel poslouchat nějaký slinty smutný babičky a o lásce a pořád tam někdo někoho utěšoval, že mu zemřela maminka, nebo manželka, měl jsem pocit, že sleduju další díl Dynastie.Ani nedokážu popsat, jak mě třetí díl zklamal a jak moc jsem se na něj tešil.Jediný pozitivum bylo pár vtipných momentů, tři infarktový lekačky, bába v černým a hlavní slizoun vypadal taky celkem dobře.Jenže jako celek to vůbec nedrží a když tam běhá ta bába jako Arnold v Komandu a Van Dammovejma kopačkama likviduje démony, šel jsem normálně dokolen a smíchem padal na prdel.Nejlepší část mojí návštevy kina byla, když sem se šel vychcat a vedle v sále dávali Jurský Svět a zkouknul jsem si u otevřených dveří jednu príma bitku.Tak potom tady asi bude něco špatně, že Whannelli???Těžkej propadák.40%. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

  • Vo filme si zahral malú rolu aj režisér prvej a druhej časti James Wan. Hral jedného z prísediacich pri prijímačkách na divadelnú školu. (Kadas97)
  • Severoamerické tržby byly 52,2 milionu amerických dolarů, celosvětové 113 milionů. (NIRO)

Související novinky

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

21.11.2013

Byla jasné, že letošní pokračování jednoho z nejděsivějších hororů posledních let nebude ukončením série. První Insidious s rozpočtem pouhého 1,5 milionu utržilo pěkných 97 milionů dolarů, dvojka už… (více)

Reklama

Reklama