Reklama

Reklama

Odebrat z přátel

  • USA Unfriended (více)
Trailer 1

Laura Barns byla obyčejná středoškolačka, dokud se na internetu neobjevilo video, které do nechutných detailů prezentovalo, jak se sťala na jednom večírku. Dříve všemi obletovaná kráska veřejnou potupu neustála a spáchala sebevraždu. V den výročí její smrti se partička jejích spolužáků „sejde" na videochatu, kde řeší obvyklé teenagerovské problémy, dokud se do jejich skupiny nenabourá neznámý uživatel s přezdívkou Billie227. Kromě toho, že ho nejde ze soukromé diskuze vyhodit, je na tomto uživateli zvláštní i to, že ho velmi zajímá, kdo nahrál na internet ono nelichotivé video. A pak se do diskuze zapojí i jejich mrtvá spolužačka... Pocit, že jde o nechutný vtip, brzy vystřídá absolutní zděšení všech zúčastněných. Neznámý uživatel totiž nezůstává jen u slovních výhrůžek a za pravdou jde doslova přes jejich mrtvoly. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (441)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý a výsledku hloupý horor, který překvapivě dobře funguje i přes svou minimalističnost. Celý film sledujete pouze monitor a probíhající videohovor, několika přátel, který postupně umírají za podivných okolností. Současnou na facebooku závislou generaci film možná i vyděsí, ostatní možná potěší, co všechno se dá udělat s málem. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Už to bol nejaký čas, čo sa objavil vynikajúci horor. Tento film som chcel vidieť na filmovom plátne, no žiaľ sa mi to krížilo s Artfilmom a tak som musel ešte nejaký čas počkať, kým sa bude dať zhliadnuť inou cestou. A priznávam, že ma mrzí, že som ho nemal možnosť vidieť na filmovom plátne. Je to niečo nové, je to podľa mňa dosť creepy a je tu veľmi dobre vyformovaná atmosféra a pôsobí to uveriteľne. Jediné čoho sa trošku bojím je, že z toho urobia sériu a potom to pôjde dole vodou. Ale dúfam, že ma tvorcovia prekvapia. Unfriended ma nesklamalo. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

No bóže, tak se ožrala, poblila a posrala. Pamětníci asi budou souhlasit, že stát se toto před nějakými dvaceti lety, nebylo by z toho takové haló, nicméně v nynější virální době aby se člověk pořád kontroloval.. Což o to, striktně dodržovaný koncept jedné obrazovky notebooku v reálném čase je odvážný, ale sledovat v tomto formátu hysterické uživatele sociálních webových systémů, jak se hroutí pod tíhou okolností, není i přes voyeurismus v každém z nás to pravé, co od filmového média očekávám. Při hodnocení mohla přinést shovívavost kritika sociálních sítí, jenž některé lidi u monitorů natolik sblíží, až jsou v úplné izolaci, nicméně vše se ubíralo prostou cestou záhrobního cyberteroru a já se mohl už jen modlit k vybité baterii či alespoň aby došla matka jednoho z trojčících klientů Zuckerbergovy banky a pověřila jej nadlidským úkolem vynést smetí.. Pokud nám vzniká nový hororový subžánr, preventivně ho odstraňuji do Koše mého interestu. Dislike.. ()

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Na obrazovce jsem měl obrazovku a na ní skupinku hysterických teenagerů, kteří předváděli 50 odstínů řvaní. Občas někdo někoho z nich krouhnul, z čehož byl vidět jen rychlý švih kamerou, ale vzápětí se zase začalo ječet. Ale vzdávám všechnu čest režisérovi. Ten se ani neobtěžoval vzít do ruky kameru, aby s ní pobíhal někde po lese, protože přišel na to, že "filmy" se dají točit i tak, že člověk vůbec nehne prdelí z domova. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

MTV horor, ktorý odzrkadľuje dnešnú mladú generáciu a jej problémy (prázdnosť & stupídnosť). Čo sa síce v hororovom žánri vyskytovalo už od pradávna, no nebývalo to až také plytké. Takže to zrejme sadne mlaďasom, ktorí svoj život žijú na sociálnych sieťach a celý deň vidia na obrazovke iba zbytočnosti - ako osadenstvo v tejto kravine, ale mne ako človeku po 30tke to prišlo v prvom rade trápne. Navyše už minulý rok tu bol podobný, no lepší "The Den" a obdobná téma sa ťahá dlhými rokmi i filmami (iMurders, Untraceable, Megan is Missing, Open Windows, Cam2Cam..).. Ale späť k "Unfriended"; ten film predostiera všetko tak ako nastavil v traileri a v prvotnom infe; bez toho aby čímkoľvek prekvapil, vystrašil, alebo sa aspoň trochu posnažil. Takže pokiaľ niekomu stačí ako na obrazovke pri nehereckých tlamách vyskakujú debilné správy a občas nejaké naivné youtube video, tak nech sa páči, bonusom je aj zápletka ako z Bravíčka. Pokiaľ má toto byť budúcnosť moderného hororu, tak je s týmto žánrom asi naozaj amen. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (14)

  • Keď bola Courtney Halverson (Val Rommel) na premiére tohto filmu, v kine niekto stlačil požiarne tlačidlo a celá sála musela byť evakuovaná. Diváci neskôr žartovali, že to musel byť duch Laury Barns. (Marceloo)
  • Ačkoli má Blaire (Shelley Hennig) být seniorkou na střední škole, její datum narození je na jejím Facebooku uvedeno jako 22. února 1994, což by znamenalo, že v době, kdy se film odehrává, by jí bylo 20 let. (LUKICKK)
  • Filmári vytvorili pre film falošné rozhranie Skype, aby sa predišlo technickým problémom a lagom. (Game90)

Reklama

Reklama