Reklama

Reklama

Robin Hood

  • USA Robin Hood (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Robin (Taron Egerton), válkou zocelený bojovník, se vrací z křižáckých výprav, aby společně s svým maurským přítelem Malým Johnem (Jamie Foxx) povstal proti zkorumpované anglické vládě v moderní vzrušující akční podívané plné zběsilých bojů, epické válečné choreografie i nadčasové romantiky. (Vertical Entertainment)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (393)

tron 

všechny recenze uživatele

Niektorí to (kvôli agresívným štýlom prerozprávanej starej legende) prirovnávajú ku Kráľovi Artušovi od Guya Ritchieho, ale to je jeden veľký omyl. Bodaj by to bolo ako Kráľ Artuš. Ale nie je. Kráľ Artuš bol pecka s bravúrnymi scénami, perfektnou akciou, výnimočnou atmosférou, skvelou výpravou a parááádnym kastingom. Toto tu je nedokončené čudno s príšerne predvídateľným scenárom, ktorý ma neskutočným spôsobom demotivoval v ďalšom pozeraní. Foxx, Mendelsohn a Egerton nie sú úplne zlí, ale idú na pol plynu a ostatní sú na tom ešte horšie. Trocha pobavila naháňačka konských záprahov alebo akčný úvod poňatý ako vojnový film zo súčasnosti. Určite je to lepšie, ako strašný prequel s Russellom Croweom, ale nie o veľa. Toto si veru producent Leonardo DiCaprio do vitrínky nedá; naopak, bude sa tváriť, že to neexistuje a nepatrí to do jeho portfólia. Nejde o to, že je to blbosť. Ide o to, že je to NUDNÁ blbosť. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak mnozí tak moc kopali do deset let staré verze Ridleyho Scotta. Ano, bylo cítit, že se místy drasticky zasahovalo do scénáře a přišlo několik hlušších míst, ovšem pořád to byl jiný level než tahle obsahově tupá záležitost. Příběh o hrdinném lučištníkovi každý velmi dobře zná, úplně tedy nemám problém s tím, že se tvůrci odhodlali zbořit určitá zažitá schémata, ovšem tenhle digitální mišmaš, který nám předhodili, mě místy ničil. Vlastně se zmatkuje hned od začátku. Půjčujeme (krademe) nápady z jiných lepších kusů, ale koule do nich nedáme. Akce je utopená v CGI, herci poskakují jak zfetovaní jeleni, šípy efektně zasáhnou cíl, i kdyby střelec naráz zvracel i měl průjem, a všechny ty finty a vychytávky se jen snaží tvářit jako finty a vychytávky. ()

Reklama

Marze odpad!

všechny recenze uživatele

Zfilmováno bezpočetkrát, ale nyní s rekordním rozpočtem a hvězdnou sestavou herců. A kritici se předhánějí v tom, kdo snímek více strhá a kinosály zejí prázdnotou. Snímek měl českou premiéru 10. ledna 2019.Jamie Dornan hraje Willa Scarletta asi tak dobře, jako hrál Christiana Graye v Padesáti odstínech šedi.Johnny Oleksinski z deníku The New York Post napsal: „Město Nottingham vypadá jak římská pevnost, kde všichni nakupují v módním butiku Zara". Tady se totiž vypráví takzvaná "origin story", tedy příběh o zrodu hrdiny. Guy Ritchie se alespoň pokusil odvážně - byť nefunkčně - skloubit dva protichůdné žánry: velkolepé zasmušilé fantasy s ušpiněnou zlodějskou historkou, která zapadá spíše do současného Londýna. Nový Robin Hood si od začátku nasazuje béčkovou kapuci a neúnavně na diváky vrhá jeden Molotovův koktejl za druhým.Na konci Robina Hooda se hrdinové konečně vydávají do lesa Sherwoodu. Jako by divákům slibovali: "Příště už to třeba bude stát za to." Příště však už budou ti rozumní sedět v úplně jiném kinosále.Film bez ladu a skladu je chvílemi až zvráceně zábavný a fetišisticky předhazuje aktuální témata bez skutečné relevance.Až se člověku zasteskne po Kevinu Costnerovi, který sice v nejpopulárnějším zpracování legendy Robin Hood: Král zbojníků z roku 1991 hrál Robina, jako by si zrovna odskočil z pláže, ale všichni si ten jeho odskok z pláže pamatujeme. A navrch nejméně tucet ikonických scén.Vzhledem k dosavadním finančním výsledkům filmu s rozpočtem okolo 100 milionů dolarů, který od listopadové americké premiéry celosvětově utržil necelých 80 milionů, ale třeba přijde ještě lepší rozhodnutí než zařadit do děje robotické vlky. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

S novým Robinem Hoodem mám jeden problém. Překvapivě se nejedná o to, že se tvůrci pustili do modernizace historických kulis, nebo příběh přenesli úplně do jiné roviny. Něco obdobného totiž předvedl i Král Artuš: Legenda o meči, který se dodnes řadí k mým srdcovkám. Překousl bych proto scény, kdy se vojáci prohánějí po Araby překypujících ulicích jako speciální vojenské jednotky v Afgánistánu - jen s tím rozdílem, že mají místo klasických zbraní luky. I ty střílny založené na principu kulometů, casina, nebo doly v Anglii by mi asi nikterak zvlášť nevadily. Co je však největším problémem? Scénář... Záporná strana je neuvěřitelná banda primitivů, která není schopná odhalit pravou identitu Hooda, i když mají prokazatelně všechny informace, které k tomu vedou. Dále se příběh zmítá v mnoha obdobných nelogičnostech, přičemž závěr tomu dává absolutní korunu. Na druhou stranu. Pokud budete akceptovat, že je to celé neuvěřitelně blbé, bavit se budete. Akčních scén je tady poměrně dost, a když vypnete mozek, asi to přežijete ve zdraví. I kvůli tomu jsem chvíli balancoval na hraně 3*, ale za ten bordel ve scénáři by to nebylo adekvátní rozhodnutí i vůči druhému Ralfovi, kterému jsem dal taktéž průměrný počet. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

To bylo tak neskutečně blboučké, že to bylo až zábavné. Pseudostředověká akční jízda, ve které absolutně nic nedává smysl a nikdo si tu neláme hlavu s logikou, scénářem ani přírodními zákony. Fyzik by zaplakal, psycholog by zaplakal dvojnásobně, historik by se chytal za hlavu. Ale co. Když může v Národním divadle pobíhat v současném oblečení Hamlet či Rusalka, proč by nemohl Robin Hood. Takže ta moderní stylizace mi tu vadila asi nejméně. Mnohem horší je to se scénářem, na kterém by mohli lékaři demonstrovat stadium pokročilé demence, a to jak u postav, tak u jeho autorů. Mohou k tomu s úspěchem využít libovolný dialog, libovolný plán či jeho provedení. Takže to jediné čím tahle bizarnost nakonec sbírá kladné body, jsou akční scény. Sice jsou taky nesmyslné, ale jsou rychlé a zběsilé a dostatečně zábavné. Navíc, kde jinde lze vidět tak efektní a zběsilou lukostřeleckou akci. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (9)

  • John (Jamie Foxx) bol vo filme označený ako Maur. Mauri však žili ďaleko od Svätej Zeme, kde prebiehali križiacke výpravy, pretože ich pôvod a korene sú zo západnej Sahary. (MikaelSVK)
  • Téměř 95 % kostýmů bylo vyrobeno ručně Julianem Dayem a jeho týmem. (ČSFD)
  • Veľká časť zbraní, oblečenia a techniky, ktorú je možné vidieť vo filme, nebola v stredovekom Anglicku ešte dlhšiu dobu dostupná. (MikaelSVK)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

23.02.2019

Zlaté maliny (v angličtině zkráceně Razzies) jsou ocenění za nejhorší filmy roku, které jsou každoročně „slavnostně“ udíleny den před Oscarovým ceremoniálem. Letošek pak nebyl výjimkou a byť nás ty… (více)

Raubíř Ralf zdolal kina

Raubíř Ralf zdolal kina

26.11.2018

Pokračování Raubíře Ralfa Ralph Breaks the Internet vstoupí do tuzemských kin bohužel až v lednu, v zámoří ale mezitím sympatická disneyovka otevřela za úctyhodných 84,6 milionů dolarů v rámci pěti… (více)

Reklama

Reklama