Reklama

Reklama

Annabelle 2: Zrození zla

  • USA Annabelle: Creation (více)
Trailer 1

Annabelle 2: Zrození zla je pokračováním velmi úspěšného hororu z roku 2014 „Annabelle". Výrobce panenek se svou manželkou přijmou několik let po tragické smrti jejich dcerky do svého domu řádovou sestru a několik dívek ze zavřeného sirotčince. Zanedlouho se stanou terčem aktivit Annabelle, posedlého výtvoru výrobce panenek. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (471)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Nie sme už nejak moc zhýčkaní? Pred prvým Insidious by sme za takýto horor predali obličku a dnes sa tu veselo trojkuje. Akože wtf? Je to neoriginálne ako napríklad Conjuring. A to je všetko, možno ešte zopár klišé. A osraté trenky. Jeden z najlepších hororov posledných rokov, s prvým dielom totálne neporovnateľný, asi tak skoro 5 hviezd. Ešte pár filmov a Sandberg bude lepší jak Wan. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Krom hlavní linie je Conjuring spíš semeniště klišé a odfláknutého build upu. Druhá Annabelle má ten problém, že u věcí setrvává moc dlouho nebo moc krátce, každopádně to, jak postavy-marionety účelově vede od lekačky k lekačce je srandovně průhledné a kazí mi to veškeré potěšení. Hračkářství bez fantazie. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Všechny ty vzkazy na papírcích, schodišťová křesla, nákladní výtahy či strašáci do pole mají své využití předem dané sotva se objeví na scéně. Postavy v záběrech jsou vždycky rozmístěny tak, že dopředu víte, z kterého místa přijde bubácká aktivita a nezaznamenal jsem jediný pokus, že by se autor z tohoto pravidla snažil vytěžit nějaké překvapení. V minimálně deseti případech si s vteřinovým předstihem zazoufáte, ať se to hororové klišé nepoužije a oni ho tam bez milosti vrazí (mj. samovolné otvírání dveří, třesoucí se poklop studny, kladná postava nečekaně bouchne zvenčí do okýnka auta). Děti, pokud zrovna nevyměňují kolo bez reflexní vesty, se nemusejí obávat, že by jim někdo zkrátil dětství a v rámci výborných svěračů si své individuální zkušenosti s nadpřirozenými silami navzájem svěří až asi po hodině filmu. Konec, kterého bych si mimochodem ani nevšiml, kdyby nenaběhly titulky, byl suchý jak klín frigidní ženy a postavil se jako protiklad k typickému žánrovému nonsensu v podobě sexuálně přitažlivé jeptišky. Tento zdaleka ne úplný výčet vyměřuje Sandbergovu prachsprostou rutinu, která může vyděsit maximálně toho, kdo šokován při Rosenbergově Hororu v Amityville upadl do kómatu a probral se až nyní. Tu otravnou panenku Annabelle měl už dávno navštívit rošťák Chuckie s pugetem růží. Přeskočil by předehru (respekt k nápisu Choking Hazard), nadzvedl jí kanýrovou sukýnku a ukázal, kdo je tady pán domácí. Pokud by si nedával pozor, nemusíte být ani odborník na genetiku, abyste věděli, že to bude mít rezavé vlasy a vražedné sklony.. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Druhé pokračování ubohé jedničky mi bylo nezávisle na sobě doporučeno hromadou důvěryhodných přátel. Byl jsem vůči filmu velmi skeptický, neboť první díl byla jedna z největších píčovin, co se na hororové scéně za poslední roky objevila. Tvůrci se tentokrát vydali výrazně odlišnou cestou a právem sklízejí ovace. Nestrašidelnou dřevěnou panenku vystřídal o poznání hrozivější démon z pekel a tento démon byl, na rozdíl od prvního dílu, středobodem veškerého dění. Soupeřky mu tentokrát dělali nezletilá děvčátka a nezvykle půvabná svatá sestra, o kterou nejenom že by si člověk opřel kolo, ale dokonce by se opřel i do ní. Příběh je sice malinko retardovaný, ale tomu rozumný člověk nevěnuje u hororu až takovou pozornost. Démon velmi brzy rozpoutá příjemnou dívčí válku. Snad jen si snímek žádal více mrtvol. Na poli hororů ovšem patří k tomu nejlepšímu, co za poslední roky vzniklo. David F. Sandberg je evidentně velmi šikovný člověk a rád uvidím jeho další hororový počin. Jináč musím zvlášť pochválit herecké výkony zejména dětí. Mimořádně dobře zde fungují lekačky a budování atmosféry. Přesto jsem měl v závěru pocit, že se napětí nestupňuje a naopak jaksi upadá. Proto "jen" lepší 3 hvězdy. Od předchozího paskvilu obrovský skok kupředu. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Sandberg děsit umí. Je vidět že má hodně nasledovanou Wanovu práci a tak se divák dokáže dlouho konstatně bát. Souhlasím s názorem, že Annabelle 2 je oproti slabé jedničce zábavou minimálně o dvě úrovně výše. Bohužel dějově se žádná extra hitparáda nekoná, máme zde vyděšení dívenky, kterou ovšem pro mě zcela záhadně, to že v době straší nijak vzlášť s nikým neřeší. No mě potkat taková lekačka jako je tady scéna pod schodama, tak beru kramle a už mě v tom domě nikdo nikdy neuvidí. 65% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (21)

  • Niektoré herečky sa hrozivej bábiky báli, napr. Stephanie Sigman (Charlotte) s ňou nikdy nechcela zostať osamote. Keď sa dozvedela, že pri nakrúcaní prvého filmu o Annabelle celému štábu požehnal kňaz, žiadala to isté. Režisér David F. Sandberg jej vyhovel. (krasomama)
  • Pickup Samuela Mullinse (Anthony LaPaglia) je Chevrolet One-Ton z roku 1941. S ním souvisí i jedna z chyb ve filmu. Když se dívky ke konci pokusí utéct v pick-upu, snaží se Chevrolet nastartovat spínačem na sloupku řízení. Tento typ spínače nebyl běžný až do konce šedesátých let. Náklaďáček z éry 40. let měl zapalování na palubní desce. (biker)
  • Když si (jeptiška) sestra Charlotte (Stephanie Sigman) vybaluje věci z kufru, tak pan Samuel Mullins (Anthony LaPaglia) si všimne fotky, na které je sestra Charlotte a další klášterní řádové sestry. Na temném koutku fotografie se objeví démon Valak, o kterém bude další film z kolekce Conjuring universe The Nun (2018). (kytka.patrik)

Související novinky

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Kdo natočí Shazama?

Kdo natočí Shazama?

20.02.2017

Studiu Warner Bros. se zatím nepovedlo sehnat režiséry pro Flashe a Batmana, s Shazamem má ale o něco větší kliku. Dalšího superhrdiny od DC by se měl ujmout David Sandberg (Zhasni a zemřeš), jehož… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama