Reklama

Reklama

Když zmizí jistá thajská dívka s mystickými schopnostmi, Axe a jeho starý přítel se spojí ve snaze přivést ji zpátky. (Filmbox)

Recenze (61)

honajz 

všechny recenze uživatele

S jistou znalostí kontinuity Seagalovy tvorby musím říct, že jde o jeden z jeho nejlepších filmů poslední doby a bulharské produkce mohou být zapomenuty. Vím přesně, proč tohle Seagal natočil, zapadá to přesně do jeho světa, má to v sobě odkazy k jeho raným dílům, jen místo tehdejší syrovosti se tentokrát vydal meditativnější cestou s až snovými a mystickými záběry - což se mi líbilo, film to povýšilo a hodně jsem to ocenil. Samozřejmě, že o ty souboje tady vůbec nejde, a možná schválně jsou natočené sice profesionálně a zručně, ale až sebeparodicky (a cíleně, viz ty přehnaně digitální cákance krve), takže naprosto chápu, proč mému synovi přišel film jako komedie. Jenže za vší tou zábavou leží skutečně poselství o tom, jak jsme si zkazili svět tím, že to, co dřív sloužilo dobru věci, jen zneužíváme - a nejde jen o čínské kung-fu. Občas je to přitažené za vlasy (scéna matky dcery s leukémií), ale nakonec jsem moc rád, že jsem to viděl, protože ta snaha o pozitivní a duchovní náhled na svět z toho sice naivně, ale optimisticky trčí, a já osobně mám raději optimističtější náhled na svět a na život. No a navíc tady zazní hned tři Seagalovy písničky, z toho jeho blues-jazzová verze Blue Suede Shoes pod názvem BBQ pod závěrečnými titulky. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tak toto teda nebolo vôbec špatné. Stotridsať kilový Steven Seagal s nevskusnou briadkou typu kolečko sa tu fakt parádne rozohnil. Nekompromisne kruto zrúbal nejedného šikmookého gaunera. Súboje sú prehľadne spracované, a popri tom drsné, brutálne a krvavé. Až aj mňa ako diváka to niekedy fyzicky zabolelo, keď Seagal niekomu z tých zmrdov zlámal kosti. Ani vek, ani pribúdajúce kilogramy, neurobili z tohto akčného veterána karikatúru samého seba. Práve naopak, snímok "Cesta utrpenia" (Attrition) je sviežím závanom v jeho filmovej kariére. Je pravda, že je to miestami vypchaté vatou jeho pseudo mudrovania a zbytočného filozofovania, ale keď príde na akciu, tak je to masaker. Pán Steven Seagal bol i vo veku šesťdesiat šesť rokov borec. *** ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Hodnoceno jako komedie. Momentálně jsem od svých filmů odříznut a tak beru, co jde a tak jsem se, po doporučení jednoho mého kámoše, podíval na tohle. Abych to uvedl na pravou míru, i on to bere komedii, já to tak bral taky, ale odpusťte mi, to jinak nešlo. Seagal pořádně ztloustl a jako akční hrdina působí strašně směšně. Ještě, když tu má jakési magické léčitelské schopnosti, žije někde v Thajsku, je mistrem kung-fu (on je Seagal vlastně taková Kung-fu Panda) a nikdo mu za celý film nedá ani ránu. Do toho se z něj neustále sypou nějaká filozofická moudra a ve filmu samotném jsou zvraty jak z nějaké telenovely na Prima Love. Děj je jednoduchý, ale tak tohle se akčňáku vyčítat nedá. Tady jde hlavně o to, jak strašně směšně to celé působí. Ani nevím, jestli mi je Seagala líto nebo ne. Zase na druhou stranu, o něco se furt snaží, i když akčního hrdinu by měl asi pověsit na hřebík. Ale tohle, tohle se nedá brát jinak než jako komedie, protože ono to i celé vypadá strašně levně... 3* ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné. Tohle je Seagalův nejlepší film za spoustu let. Jsem z něho fakt nadšený a jsem rád, že SS vrátil ke starému dobrému Aikidu místo bezhlavého střílení, i když ano, i zde se střílí. Jediným zásadním černým puntíkem na tomto snímku je ta digitální krev, která je mnohdy fakt přehnaná. Ale hudba, kamera (jeden z mála SS filmů, který je v aspect ratio 2,35:1) a styl vyprávění jsou prostě fajn. Závěrečný Seagalův proslov mě celkem vzal za srdce a jakoby byl jistou rozlučkou. Nechť si každý přebere sám. V titulcích hrající a zpívající SS mě fakt pobavil. Jo a díky mým 4* jsem hodnocení zvýšil ze 46% na 47%, dobře já :) Za mě 75%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Asi je to pořád lepší film se Segalem než většina jeho filmů za posledních dvacet let. Minimálně technicky. Dokonce i boje, které tu Steven předvádí jsou vidět, což je jednoznačně k plusu. Závěrečný mečový fight mi připomnělo jednu Stevenovu sračku z minulosti, jen s tím rozdílem, že tady to docela šlo. Horší už to bylo s příběhem a především s těmi moudry, co tu Steven sype z huby. Ty, kdyby si nechal od cesty, a po scéně radši jenom chodil, tak udělá líp. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Bangkoku. (griph)
  • Ve filmu zazní v jeho podání tři Seagalovy písničky: „Slow Boat to China“, „My Time is numbered“ a pod závěrečnými titulky i s obrazem z koncertu „BBQ“. (honajz)

Reklama

Reklama