Reklama

Reklama

Henry Brogan (Will Smith) je elitní nájemný zabiják, absolutní profesionál, který bez pochybností vždy stoprocentně odvede zadanou práci. Při poslední zakázce se však k němu dostaly informace, které neměl slyšet, proto se ho jeho zaměstnavatel s těžkým srdcem rozhodne nechat zlikvidovat. Koho však poslat na člověka, který je v tomhle oboru nejlepší ze všech? Ideální by byl Henryho dvojník, o něco mladší, odolnější a odhodlanější. Ve společnosti Gemini, vedené technokratem Clayem Verisem (Clive Owen) už léta probíhá tajný projekt, který právě tuhle možnost nabízí. Henry se poprvé bojí o život. V patách má rovnocenného protivníka, který předvídá jeho každý krok a každý úder vrací o něco silnějším protiúderem. V doprovodu tajné agentky Danny (Mary Elizabeth Winstead) zběsile prchá napříč kontinenty, než mu dojde, že pokud má mít aspoň nějakou šanci na přežití, musí se svému pronásledovateli postavit tváří v tvář. V ponurých kulisách budapešťských katakomb se mu ho konečně podaří zahnat do kouta, ale když se mu podívá do očí, má najednou mnohem víc otázek než odpovědí. Proti němu stojí jeho o třicet let mladší Já. A stále ho chce zabít. (Cinemart)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (421)

choze 

všechny recenze uživatele

Mizérie. Mohla to být skvělá akčně komediální jízda, místo toho je to blbý melancholický akčňák se za vlasy přitaženým, ale nezáživným scénářem, s ošklivou a slabou digi akcí (finále v jakémsi hokynářství - to jako fakt?), nevýrazným záporákem a divným digi Smithem, kde mě nebavilo vůbec nic. A to neřeším vizuál. Radši se nebudu pouštět do srovnávání se vzdáleně podobným Tváří v tvář, jinak bych tomu musel napařit odpad. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Něco jako Looper, akorát u toho nemusíte přemýšlet, což je výhoda, protože u Loopera sem musel rozběhnout mozek a konec, byl takový.......zvláštní. Tady tohle naštěstí neni, jede si to přímou linku a nutno uznat že dost dobře. Než sem film viděl, opět mně tady strašilo to hodnocení tady a i ve světě, ale ne, ne, obavy šli stranou hned při úvodním headshot.......né Will Smith právě že nedal headshot a proto se rozhodne odejít do penze a přitom zjistí, že to že nedal headshot bude jeho nejmenší problém. Jde po něm Clive Owen, který hraje standardního padoucha, což je i zároveň jediná věc, co mně na filmu mrzí, Clive Owen totiž dovede zahrát lepšího záporáka, ale dobře, on si totiž Clive ukuchtil doma v kuchyni silnější, rychlejší a nebezpečnější verzi Willa Smitha, který opravdu ve filmu působí živě a vůbec bych neřekl, že je digitální. A mladý Smith, tomu starému dává solidní čočku, ale ve finále se spojí a závěrečná vybíjená ve městě je parádní. A víte taky co je parádní, ta akce, je realistická a velice dobře natočená, sestříhaná a má choreografii a sem rád, že akce je pokaždé někde jinde a pokaždé je to něco jiného, takže bitky, přestřelky, honičky, je tady všechno a závěrečná bitka s Über-Waffe je prostě brilantní záležitost. A co se týče té technologie, ve které je film točen, tak se na to parádně kouká, hlavně to vynikne když se kamera oddálí a snímá i okolí, při honičce na motorkách je to krásně vidět. Takže já si nemohu pomoci a dávám plnou palbu, velice příjemné a nečekané překvapení. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Reklama na Blížence ve formátu 3D HFR mě nalákala do kina a navíc jsem byl zvědavý, jak vypadá "v reálu" omlazený Will Smith. V průběhu děje jsem nejednou pocítil jistou žánrovou zmatenost a nebyl jsem si úplně jistý tím, jestli samotný film ví, čím vlastně chce být. Máme tu co do činění s akčním sci-fi o klonování lidí, které je prošpikované sem tam nějakým tím vtípkem a romantickými narážkami, přičemž se místy povrchním způsobem snaží být něčím lepším v rámci sci-fi žánru. Co se akčních sekvencí týká, nemám výtek - honička na motorkách, souboj mezi lebkami či závěrečná bitka neměly vážně chybu - i když musím podotknout, že místy to kvůli kvalitnímu obrazu vypadalo až příliš uměle, avšak i přesto jsem rád, že jsem se rozhodl jít do kina právě na tento formát. Vizuál omlazeného Smithe byl vskutku působivý, trochu mě zamrzel malý prostor pro Benedicta Wonga a zarazil mě poněkud tuctový závěr. Určitě nejde o promrhané dvě hodiny v kině, ale zároveň jde o jednorázovou záležitost, která do týdne vyprchá z hlavy. ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Tři, ale jen za tu nádhernou rvačku na motorkách, kde vedle střihu, kamery a akce fungovala ještě i zajímavá myšlenka, která to držela v napětí, protože se z ní mohlo rozvinout něco ducha-plného. Jenže příběh byl nakonec hodně prosto-duchý, prostě hodně prostoduchý, prostě hodně. Místy až nechtěně komický. A jestli si dopodrobna vzpomenu, jak jsem vlastně zmlsaná MI: Fallout, mohla bych to stáhnout i na dvě... Aj, vzpomněla! ;) *~ ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Králík Rodžr, nepřítel státu. Wilík dvě hodiny lítá po světě a dává na piču svému animákovi jménem Molly, vykultivovaném trestuhodně nevyužitým a nevýrazným Klájvem Twoubou. Nic víc, nic míň. Prostě šablonovitý, rutinérsky natočený, anemický akčňák s krystalicky čistým obrazem, ovšem totálně bez koulí a jakýchkoliv extraordinérních vyfikundací, navíc s přístupností pro školou povinné kokoty. Aby mi tedy cílové publikum se svým dnešním zjevným deficitem mateřštiny rozumělo, nemělo to svag, drip, feč, doup a dokonce ani šuk. Průměrný žánrový steril s jediným krátkým světlým momentem, když Wilík dostával na držku endurem. Benioff morgulis. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (10)

  • Henry Brogan (Will Smith) ve filmu říká, že vyrostl ve Filadelfii. To je odkaz na TV seriál Willa Smitha Fresh Prince of Bel Air (od r. 1990), kde jeho charakter rovněž vyrůstal ve Filadelfii. (bluejay)
  • Film je natočen, stejně jako předchozí film Anga Leeho Ulička slávy (2016), ve 120 snímcích za sekundu. Ang Lee jí často, spolu i s dalšími „vizionářskými“ režiséry (např. James Cameron), označují jako budoucnost kinematografie. Film se pak promítal i ve 3D, a to i ve vybraných kinech v ČR. (ČSFD)
  • Původní verze scénáře je 20 let stará. V 90. letech 20. století se uvažovalo, že ho natočí Tony Scott v hlavní roli s Nicolasem Cagem pod studiem Disney. V té době nebyla dostatečná technologie pro omlazení hlavní postavy, a tak se od nápadu odstoupilo. Další verze pak počítala s Harrisonem Fordem v hlavní roli a mladší já si měl zahrát Chris O'Donnell. [Zdroj: Filmkult.cz] (Kinofil)

Související novinky

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Pokračování Avatara nebudou mít HFR

Pokračování Avatara nebudou mít HFR

23.10.2019

Režisér Ang Lee (Pí a jeho život, Ulička slávy) dlouhodobě vsází na to, že vyšší snímková frekvence (HFR) je budoucnost kinematografie. Jeho poslední pokus přesvědčit diváky, že má pravdu, nicméně… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Reklama

Reklama