Reklama

Reklama

Dům duchů

Náhodně zachycená zpráva s voláním o pomoc přivádí radioamatéra Paula s jeho dívkou do opuštěného domu, kde po dvaceti letech tajemné síly začínají opět vraždit své nevinné oběti... Filmový horror plný nečekaných zvratů, napětí a hrůzy! (oficiální text distributora)

Recenze (28)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

1 bod- herecké prejavy neskutočné zlé. 2 bod-triky na narodeninovej oslave môjho syna boli lepšie. 3 bod- príbeh, väčšie klišé ani stvoriť nemohli. Ale sú tu aj pozitíva, chvalabohu: 1 bod- prostredie starého domu, vedelo navodiť strašidelnosť.2 bod- atmosféra mala narastajúcu úroveň. 3 bod- tak tu bol koniec pri 2 bode. A teraz vážne, herci triky, príbeh boli veľmi slabučké, všetky tieto atribúty mali vážne nedostatky, hercom chýbalo nadanie a chuť, trikom zas väčšia finančná injekcia a príbehu kvalitný scénar. Aj logika tu ťahala za kratší koniec. Za niektoré slušné nápady a hustú atmosféru dávam silné 3*. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Velice kvalitní podívaná, která, jak správně podotkl Koly, dává několikrát vzpomenout mistra Fulciho. To především v úvodu a závěru, kdy Lenzi rozehrává atmosferickou hru ne nepodobnou té v Mistrových nejlepších dílech. Absolutní hodnocení nehrozí především kvůli roztahané a neintenzivní střední části filmu. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Lenzimu se prý líbila první dvě Raimiho Smrtelná zla a tak na ně tímhle filmem navázal. Zajímavé, protože Raimiho to nepřipomíná ani trochu. Když jsem to měl v pubertě z videopůjčovny, tak to na mě žádný výraznější dojem neudělalo, dneska jsem příjemně překvapený, že je to pořád koukatelné a má to fajn dobový look. Taky se mi líbí ta zápletka s radioamatérským zachycováním zpráv ze strašidelného domu. A i když útoky loutky působí komicky, stejně jako některé herecké výkony, ten strašidelný hudební motiv rozléhající se domem je docela nepříjemný. Distribuce u nás: Alvim. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Klasický bubu-film 80.let pod taktovkou Italů, ve kterém najde horrový fanoušek vliv nejen italské školy (Fulci - Dům u hřbitova, Beyond, Pastor Thomas; Argento, D´Amato...), ale i Poltergeista (nejen vražedný šáša). Osobně tyhle vlivy vítám a tleskám gore efektům, které ještě nenahradily otravné pixely. Avšak byť se dočkáme hezkých záběrů - sekyra a kladivo do hlavičky, letící střepy a zasažené oko (obé vzpomínka na Fulciho) či rozkošně probodnuté hrdlo (a je toho samozřejmě více), tak jsem očekával poněkud větší jatka. Krev z kohoutku, červi, kobka, kostlivý pařát, hřbitov, sklep, pavučiny. A přeci se našinec příliš nebojí. I když se tvůrci snažili, strašidelný dům s pavučinovým schodištěm a temným sklepením je báječný, nějak se nedostává oné pravé děsuplné atmosféry. A když někoho šoupnu do rakve, pak by měl následovat krok č.2 - pec. Ale možná jsem měl cenzurovanou verzi... Přese všechno jsem si film užil, vracet se však k němu nejspíš nebudu. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Neděste se při úvodních titulkách, kde je pod režií podepsán jakýsi Humphrey Humbert. To jen Umberto Lenzi nebyl spokojen s výsledným filmem, tak proto tento pseudonym. Jinak prvních 5 minut mě naprosto dostaly, pravá italská škola se slušným nášupem gore. Alespoň to mi probíhalo v hlavě dalších 30 minut, které se soustředí hlavně na hustou atmosféru strašidelného domu. Jenže střední část filmu bylo pro mě docela peklo, jelikož se na scéně objevila skupina policajtů a detektivů, a všechno bylo hned v prdeli. Naštěstí poslední třetina rozehraje to správné peklo dusna, tajemna a několika nechutností. Nakonec z toho vylezl lehký nadprůměr, ale zklamání z toho, jaká jatka to mohla být, přeci jen brání se v hodnocení více rozšoupnout... ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama