Reklama

Reklama

47 metrů

  • Velká Británie 47 Meters Down (více)
Trailer 1

Dovolená je prý ideální čas k tomu, aby člověk vyzkoušel nové věci – zážitky na hony vzdálené těm, které zná z každodenního života. Takhle aspoň Kate (Claire Holt) přesvědčila svou sestru Lisu (Mandy Moore), aby se v chatrné kovové kleci ponořily pod hladinu oceánu a ocitly se tváří v tvář velkému bílému žralokovi. Na dovolenou v Mexiku se dvojice vydává jen chvíli poté, co si Lisa prošla bouřlivým rozchodem. Jedním z důvodů, proč ji bývalý partner opustil, byla i údajná Lisina nudná povaha, proto jí přijde celkem vhod, když se v baru seznámí s Benjaminem (Santiago Segura)‚ a Louisem (Yani Gellman), kteří obě dívky přemluví, aby se společně vydaly za životním zážitkem na moři. Když se ale jejich klec odtrhne od lodi a prudce míří ke dnu, sestry se ocitají v pasti obklopené zuřivými žraloky. A kyslík zatím rychle ubývá… (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (361)

castor 

všechny recenze uživatele

Aby dokázala příteli, který ji aktuálně pustil k vodě, že není nudná, zřejmě nestačí, aby se v neoprenu vyblejskla s dvěma mexickými kořeny, děvče se rovnou v pofidérní kleci ponoří pod hladinu oceánu, do kterého zmiňovaní hošani právě vylili návnadu pro velkého bílého žraloka. A samozřejmě se leccos zvrtne. Což platí i pro některé ne zrovna svěží nápady. A několik logických lapsů. Přesto z téhle zdánlivě bezvýchodné situace doklopýtáme do finále docela se ctí, navíc druhou polovinu příjemně dietní stopáže okoření několik slušných záběrů na hlodajícího zabijáka, který se naneštěstí nechová jako intelektuál, ale jako „normální“ predátor, a jedna (ač trochu předvídatelná) scénáristická finta. Ve výsledku slušná jednohubka. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení a konečně zase něco z animal hororu. No, i když on je to spíše (po většinu stopáže) survival thriller než horor, protože staví víc na atmosféře než na počtu krmení. Krev a gore (po většinu) filmu chybí, což může být snad jedinou malou výtkou, takže nečekejte žádný slasherovský hody. Celkově tvůrci dle mýho prokázali dost zručnosti a invence ve smyslu "za málo peněz slušná porce zábavy". Hlavně v úvodu díky šikovně zvolené zápletce pracují skvěle se střihem, takže vůbec nepotřebují používat digitální bordel. Živá bestie je prostě živá bestie. V závěru se divák dočká všeho, takže pokud nebudou Shallows lepší, dám sem klidně pak pětku. Zatím pendovaná čtyřka. 80% Update po Shallows: Zvyšuju na plnej a doporučuju! ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Skvělý klaustrofobní thriller se žraločí tematikou...v té kleci bych nejspíš zešílel (samozřejmě ne, páč bych do ní nevlezl). Původně jsem zvažoval mezi třemi a čtyřmi hvězdami, ale za povedený konec musím jednu přihodit. A taky mám rád jakýkoliv příběh z mořských hlubin, i když je mi jasné, že většinu filmu natočili v mělkém zatopeném lomu, ale nechť... Místy opravdu napínavé a strašidelné, hlavně v momentech, kdy člověk čeká, co se ze tmy vynoří (jistě, žralok). Samotní žraloci jsou věrohodní, čemuž napomáhá i šedá modř přecházející až do temnoty, počítačové efekty nejsou do očí bijící. A dojde i na krvavé útoky! I když s každou drobnou rankou a následnou krví jsem čekal okamžitý útok, tak čekání bylo o to mučivější. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Po strašně dlouhé době béčko, které si na nic nehraje a funguje přesně v těch mantinelech, ve kterých fungovat má. Nesází se tu na levnou a lacinou rádobyzábavnou notu, na druhé straně se tvůrci ani nesnaží dokazovat, že ve svých rukou mají animal horor století. Stačí jim málo. Jen naslouchat tomu, co fanoušci chtějí. Vzhledem k počtu postav a prostředí, ve kterém se snímek odehrává se tu nenabízí příliš možností ke kreativitě. Přesto však autoři na nic nečekají, nenatahují úvod, aby se vlastnímu dramatu nemuseli věnovat příliš dlouho. Prostě se toho nebojí. Naplno se tu pracuje s klaustrofobní atmosférou v neznámém prostředí a neúprosně utíkajícím časem. Díky tomu má snímek dusivou atmosféru i v pasážích, kdy se zdánlivě nic neděje. A zde je třeba uznat, že těch moc není. I na tak malém manévrovacím prostoru se autorům podařilo rozjet spoustu dramatických scén, kvůli nimž skvěle odsýpá a nikde výrazněji nedrhne. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Docela klobouček - protože tenhle víceméně subžánr horror-thriller se žraloky není zrovna vrcholem umění filmového pásu, ale jistý talent určitě potřebuje a nevím, jak tomu bylo do Čelistí, od té doby je laťka celkem vysoko a toto je jeden z mála případů, který se jí celkem zdatně přibližuje. Temné mořské hlubiny, několik metrů dlouhý tvor s obrovskou tlamou plnou zůbů a ve vodách velmi zranitelný člověk, to je kombinace pro horror jak víno a tento snímek se může rozhodně řadit k těm povedeným, které z podobné představy a strachu kdy těžily. Scéna se stoupáním a zapálením světlice s tlamama okolo a doprovodnou hudbou vyloženě super. 6/10 ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Natáčanie filmu prebiehalo od 15.6. do 7.8.2017 v Dominikánskej republike a vo filmových štúdiách The Underwater Studios v britskom Basildone. (MikaelSVK)
  • Podle odborníků se dá v hloubce 47 metrů, ve které jsou hlavní představitelky, vydržet maximálně 15 minut. (BMW12)
  • Žraločia klietka so žeriavom boli pre potreby filmu vyrobené v britskom Kente. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama