Reklama

Reklama

Úhoři mají nabito

  • Slovensko Úhoři mají nabito (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tohle není jenom hra. Je to útěk z reality všedních dnů, se kterým nejde přestat. Úhoři mají nabito je černá komedie o partě chlapů, pro které se hra na URNU (Útvar rychlého nasazení) stala únikem z jejich nudných životů. Zasahují u domnělých zločinců, evakuují kulturáky a do svých her zatahují nic netušící okolí. Žene je touha po adrenalinu a falešná představa, že jsou jako Robin Hood a jeho družina. Bohatým brát a chudým dávat. Všechno jde hladce až do okamžiku, kdy se octnou v nesprávnou chvíli na nesprávném místě. Kam až může vést lidská hloupost ve spojení s nešťastnou shodou okolností?! (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (174)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Když chci kritizovat stav společnosti, tak to řeknu na plnou hubu. Podobné připosrané mumlání mezi řádky na nikoho dojem neudělá. Pýcha potřeboval něco rychle sesmolit po úspěchu jeho předchozího veledíla a Michálek zase potvrdil, že je v posledních letech úplně mimo, když po tom skočil. Skvělá herecká sestava zachránila celý projekt od velkého průšvihu. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Nový produkt Vladimíra Michálka obsahuje tolik rozporů, že prohrává na všech frontách. Marné je úsilí dobře sehraných, ve svém projevu poměrně přirozených herců (Oldřich Kaiser, Matěj Hádek, Kryštof Hádek, Jiří Vyorálek, Patrik Holubář, Anna Kameníková), vniveč vycházejí peníze, kterými na počin přispěl Státní fond kinematografie a Plzeňský kraj, díky nimž se Úhoři mohou pochlubit dobrou řemeslnou úrovní a množstvím pěkných záběrů krajiny a měst v jihozápadních Čechách. Jde o nahodilý slepenec bezobsažných scén, v nichž herci pět minut improvizují na zadané téma a třicet vteřin řeší něco, co se alespoň částečně vztahuje k zápletce, ale moc to nesouvisí s tím, co jsme už viděli a co teprve uvidíme. Předčasným vrcholem filmu, který žánrově vrávorá mezi temným thrillerem, dojemným dramatem a vidláckou komedií, je cameo Lábusova holého zadku a varlat. Pak už stojí za zmínku jenom Kaiserova hláška „Voníš medem“, vtipná tím, jak strašně chce být cool, ale není, a replika, která pro mě vystihuje, co si tvůrci nejspíš myslí o divácích, kterým se svým „filmem“ vysmívají: „Čím víc pitomců nasereš, tím líp.“ Více zde. 10% ()

Reklama

Monggol odpad!

všechny recenze uživatele

Komedie? Drama? Krimi? Thriller? Ani jedno. Len pičovina postavená na vode. Tak by sa dal v stručnosti charakterizovať tento film. Michálek definitívne prišiel o zdravý rozum a úsudok. Pohádkář mal veľké nedostatky v príbehu a scenári, ale tu už ani ten príbeh nebol. Na tomto scenári vraj pracovali tri roky. A to kurva akože načo??? Veď takáto kokotina sa bohajeho dala zbastliť za 3 týždne! Myslím, že herci vedia čítať a tak predpokladám, že jediný dôvod prečo hrali v takejto chujovine boli peniaze. Ale kto kurvafix mal záujem dotovať túto do neba volajúcu trikrát rozvarenú a dvakrát vyzvracanú sračku? Ak už aj režiséri ako je Vladimír Michálek klesajú (nech už z akéhokoľvek dôvodu) na takúto úroveň, tak s českým filmom to ide ešte do väčších sračiek ako so slovenským. Ľutujem prenáramne, že som si hardisk zasral s týmto filmom a touto cestou sa mu ospravedlňujem. Pôvodne som to ani nechcel dopozerať do konca a ani písať komentár, ale dopiči, vari to ide nevyjadriť sa, keď už som to pretrpel celé??? P.S. Ano ja viem, vulgarizmy, ale bez toho sa to proste nedá. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Přečetl jsem si tady pár pěti- a čtyřhvězdičkových komentářů, jestli mi něco neuniklo, ale když jsem zjistil, že i tyto komentáře v podstatě nadsazují, ale jinak zmiňují všechna negativa filmu, uklidnil jsem se. Neuniklo, Tak především - pokud měl film, soudě podle závěrečného titulku, vyprávět o rodících se paramilitárních skupinách v ČR, proč o nich do háje NENÍ? Kde je nějaká domobrana, ochrana sídlišť apod.?, což jsou nejčastější důvody, proč tyto ozbrojené skupiny vznikají? O to paradoxněji působí první zásah na diskošce, kde se hraje písnička, s níž by právě tihle domobranci měli zcela souznít. Jenže ve filmu jde o partičku debilů, která se vyžívá v ponižování a mlácení nevinných lidí. A těm jsem měl fandit? Celou dobu jsem čekal, kdy je zatknou a poprávu odsoudí na hodně let, a ono nic. Nebo kdy se jim vrátí karma a sami dostanu několikrát přes držku. O postavách víme kulové, vůbec netušíme, co a proč je vede k takovému jednání. O té babě z benzínky nevíme, jestli měla nějaké trauma a potratila, nebo jestli je pak to dítě u řeky její, zas víme kulové. Jak má divák jít s filmem, když o postavách neví vůbec nic? A jestli o postavách vědí víc tvůrci, je jen a jejich chyba, že to nedokázali filmovými prostředky divákům předat. Navíc mě štvaly všechny nelogičnosti - ten "sebevrah" je nějak až moc čilý, na to, že má jen slintat; holka náhodou jezdí na kolečkových bruslích v trávě (sic! - zkoušeli jste jezdit na kolečkových bruslích po trávě?) zrovínka když tam jde jeden z falešného útvaru URNA, a ten je fakt tak dementní, že jí hned zatepla vše vyklopí? WTF? A skutečná URNA je skutečně tak stupidní, že nepozná falešné členy svého sboru? Fakt, jeden nesmysl se vrší za druhým, až to pohřbívá jakoukoliv možnou myšlenu, kterou tvůrci chtěli sdělit. Čímž se vracím k tomu, že to prostě udělali nefilmařsky a neumětelsky. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ako cením to, že z filmu je cítiť, že nad tým scenárom niekto fakt sedel, rozmýšľal, zakonponoval tam posolstvo a nebol to prvoplánový výplach. Na strane druhej, trochu trvalo kým sa divák dostal do obrazu a kým zadefinoval, čo to má vlastne byť. Či komédia, či krimi, či udepkárený úlet. V konečnom dôsledku je to prienik všetkých troch. Po dejovej stránke veľmi zaujímavé a dôveryhodné, skôr tu zlyháva remeselná stránka. Trochu to vyťahuje obsadenie, ale väčšinou nemajú čo hrať. Páčilo sa mi ale to, že po dlhej dobe je tu konečne niečo nové, nový námet, nový príbeh. Kľudne by to mohol byť taký odľahčený seriál, trochu akčnejší Kameňák. Za ten námet a inovatívnosť 2 z 5 ()

Galerie (40)

Zajímavosti (12)

  • Matěj Hádek se na svou roli připravoval mj. na střelnici pod vedením zástupce České zbrojovky. (ČSFD)
  • Natočeno podle rozhlasové hry „Benzína Dehtov“, za kterou získal Petr Pýcha druhé místo v dramatické soutěži Českého rozhlasu o původní rozhlasovou hru. (Olík)
  • Film Úhoři mají nabito se točil celkem 21 dnů. Vše se natáčelo v reálech v Sušici a okolí, jenom dlouhé noční dialogy v autě se točily v jedné výrobní hale, kde si štáb vytvořil „divoký ateliér“ a členové techniky klasicky třásli autem a mávalo se kolem stromky. Scény podzemního tunelu, jimiž hrdinové projdou do kina, se natáčely v bývalém zlatonosném dole Kristýna v Kašperských horách. Ve štole Kristýna se od šedesátých let nachází seismologická stanice, která je součástí mezinárodní sítě a díky nízké úrovni přítomného rušení patří k nejcitlivějším seismickým stanicím na světě. (Zdroj: Falcon)

Reklama

Reklama