Reklama

Reklama

Pach krve

  • USA Wrong Turn (více)
Trailer 1

Parta kamarádů vyrazí na výlet do hor. Zpočátku jde všechno podle plánu, po sletu děsivých událostí však skupinka zjišťuje, že v lese nejsou sami. Opět... (Matared)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (262)

silentname 

všechny recenze uživatele

Neviem kedy som si naposledy tak veľmi nebol istý svojimi pocitmi, než pri tomto filme. Je pravda, že s pôvodnou sériou to nemá podľa mňa skoro vôbec nič. Leda by sme sa pozreli na jeden konkrétny aspekt filmu, ktorý ale zase nechcem spoilovať. Skúsim teda napísať svoje dojmy a možno sa konečne rozhodnem, či prevažujú viac pozitíva alebo negatíva. Poďme sa najprv pozrieť na tie plusy. Je pravda, že "Wrong Turn" má niekoľko skvelých nápadov. Ako napríklad práve "The Foundation", ktorí žijú v horách a podľa svojho kódexu. A musím povedať, že rozhodne nejednali s našimi hrdinami v rukavičkách. Je zaujímavé vidieť čo sa s našimi hrdinami stalo, keď Stan pôjde hľadať svoju dcéru, pasce sú celkom šikovné a film vie byť na svojich momentoch veľmi znepokojivý. Najsilnejšia scénka je pre mňa asi počas úteku z tábora, kde budú prechádzať tmavým koridorom. Tam som skutočne ostal silne znepokojený. Uznávam. A je fajn, že tentokrát možno uvidíme aj viac mentalitu občanov mestečka, z ktorého naši hrdinovia vyrazia. Myslím si, že o "Foundation" sa toho ale dalo povedať predsa len o niečo viac. Mínusy filmu sú najmä počas prvej polovice, kde musíme tráviť čas s našimi hrdinami. Problém je, že sú to len postavy, ktoré budeme musieť vidieť umrieť a tým pádom sa o nich moc nezaujímame. A Adam je skutočne poriadne otravný. Okrem toho si myslím, že keby sa film sústredil na tie elementy, ktoré boli zaujímavejšie, tak možno mohol byť aj o niečo kratší a vylepšiť svoje tempo. Tiež je pravda, že jedna z postáv je tu celkom slušný pokrytec. Najmä keď sa objaví vo filme ešte na posledných pár minút. Nemôžem ho nazvať inak než pokrytcom. A keď to uvidíte, pochopíte. Plus je tu ešte aj jedna úplne zbytočná odbočka, kde budú naši hrdinovia hľadať jednu zo svojich kamarátok, lebo sa nie je schopná im ozvať, keď na ňu volajú. A dokopy to len podnieti k niečomu, čo možno nemuselo nastať. Pre mňa je film mix zaujímavého a nie veľmi zaujímavého. A áno, možno by som si trošku prial, aby to malo aj niečo spoločné s pôvodnou sériou, no je fajn, že tvorcovia tomu chcú dať niečo nové. A keď sa na to pozriem ako film sám o sebe, tak má svoje zaujímavé momentky, ktoré stoja za to a Charlotte Vega tu skutočne urobila maximum. Takže nakoniec filmu udelím pozitívnejší rating. Moje posledné slovo. Hodnotenie: C+ ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Scenárista Alan B. McElroy sa po osemnástich rokoch vrátil ku tomu, čo v roku 2003 stvoril. Je to on kto odštartoval exploitation horrorovú sériu "Pach krvi" (Wrong Turn), ktorá sa dočkala ďalších piatich  pokračovaní. Dá sa povedať, že to s ňou išlo dole kopcom. Kvalita každným dielom klesala. A teraz zrazu prišlo toto. Siedma časť? No čo ja viem? Pán McElroy to pojal úplne inak ako sa to doposiaľ uberalo. Upustil od obvyklého, zaužívaného a už pravdupovediac aj nudného konceptu o zdegenerovaných, vraždiacich bratoch, na čele s hnusáckym psychošom Three Fingerom. Namiesto nich je tu celá sekta pohanských buranov, žijúcich v lesoch poblíž Appalačskej cesty, na ktorej uviazne partička mladých amerických liberálov. Stret ich navzájom odlišných svetov a hodnôt je vskutku dosť brutálny. *** ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nesměle jsem doufal v béčko nesoucí se v podobném, mozkovýplachově relaxačním duchu, ve kterém se nesly starší díly stejnojmenné série (z nichž nejradši mám samozřejmě ten s Rollinsem). Ale kdež. Zprvu jsem měl za to, že půjde pouze o přetvoření původního námětu do rádoby "serióznější" formy. Ale blbost a fantasmagoričnost zápletky zaskočila i mne, uvyklého na ledacos. Navíc v hlavní roli se objevila parta tak extrémně nesympatických měšťáků, že jediný důvod, proč jsem film už po čtvrthodině nevypnul, byl ten, že jsem se nemohl dočkat jejich nekompromisního vykydlení. No posuďte sami: Mulat se zájmem o historii otrokářství a vedoucí jakési ekologické neziskovky (už to samo o sobě je dobrý důvod k okamžité likvidaci), jeho protivně elitářská bílá prcina, párek barevných nagelovaných homoušů (nekecám) a ještě jeden párek nezajímavých heteráků. Všichni více nebo méně namyšlení, samolibí a nevynechající jedinou příležitost ke kritice jižanského rasismu a buranství. Takže fimeček přesně podle poslední módy, hnus. Ale to by ještě šlo, teď ty mentály postupně nějak nápaditě vymlátit, jednoho (pochopitelně asi prcinu) nechat přežít a hotovo, dvě tři hvězdy a zapomenout. Ovšem scénárista měl v rukávu nějaké to překvapení. Aniž bych spoileroval prozradím jen, že zápletka je na inteligenční úrovni desetiletého, maximálně dvanáctiletého dítěte. A akční závěr prciny a jejího fotra mi skoro zvedl kufr, nic tak blbého jsem už dlouho neviděl, tohle je prozatím bezkonkurenční vrchol filmové trapnosti letošního roku. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Značka Wrong Turn pro mě ztratila kouzlo po třetím díle, takže na další přírustek jsem pohlížel s nedůvěrou, ale nakonec u mě převládá spokojenost. Z původní série si film vlastně bere jen název, ale jinak si tahle lesní řežba jede po vlastní ose. Předně je tu samotná charakteristika nebezpečí, které číhá v lesích. To mě mile překvapilo a částečně připomnělo ne úplně povedený seriál Outsiders. Klan záporáků, dají-li se tak nazvat, měl něco do sebe a to ztvárněním samotné komunity počínaje a loveckými maskami konče. Přes zdánlivě dlouhou stopáž si film drží i docela slušné tempo a překvapilo i obsazení s perfektní Charlotte Vegou na čele. Asi nejsilnějším okamžikem je pak ztvárnění vidláckého vězení. Takhle nějak by mohlo vypadat Peklo. Naopak to hapruje co se gore týče a samotného mordování. Je tu sice pár slušných momentů a zejména ten první s valícím se kmenem měl moc hezký konec. Ale jinak se tu vraždí a mrzačí mimo záběr, což je u podobných filmů faux pas. Nicméně třeba se to v druhém díle, kterému bych se vůbec nebránil, zlepší. 80% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(90%) Ačkoliv to není žádné pokračování téhle série WRONG TURN, tak i přesto jsem nesmírně spokojen a i překvapen. Mé hodnocení je možné moc vysoké, ale na to já z vysoka kašlu. Tohle není typ hororu, který se v dnešní době takto kvalitně točí. Společné s touto sérií to má asi tak hluboký les a jeho nástrahy. Podobně jak to píše uživatel CSFD sniper18. Od začátku mě to chytlo a i postavy se nechovají jako totální idioti, což s ohledem na toto téma je bohužel běžné. Takže i ten úvod je vcelku rychlý, seznámíme se s postavami a po cca 20 min tu máme první velkou lesní nástrahu v podobě valící se klády. Neříkám, že jsou pasti v lese moc originální, ale celkově tu máme dost využité Rko. Krvavé scény jsou ok a hlavně realistické. Krom toho tu figuruje i velké napětí. To, jak se děj časem ubere, to je jednak nepředvídatelné, ale chvílemi i děsivé. Nebudu zde popisovat nic konkrétního. Pokles tempa zde nehrozí a finále nemá chybu. Hudba je celkem cajk. Takže já zde chválím nové nápady v ději, reálná krvavost, dobré postavy, napínavost, logika scén atd. Snad bych si i přál, aby to mělo o něco delší stopáž. U těchto obdobných filmů stačí cca 90 min… Takže u tohoto filmu je úplně jedno jak se bude jmenovat, ale kritizovat, že to vykrádá jen název známé série, je v tomto případě scestné. Klasiky jsou klasiky, ale já se remakům nebráním. Některé se povedou, jiné moc ne. V tomto případě je to něco jiného než remake. No, každý ať posoudí podle sebe. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (10)

  • Filmovalo sa v meste Cincinnati a štátnom parku Hocking Hills v americkom štáte Ohio. Natáčacie obdobie trvalo od 9. septembra do 2. novembra 2019. (MikaelSVK)
  • Ke konci filmu, když se Jennifer (Charlotte Vega) s otcem baví o filmovém večeru, tak zmíní, že synové půjčili „nějaký horor s kanibaly“. Jedná se o zjevnou narážku na původní Pach krve (2003) a jeho pokračování. (Guilemot)
  • Na začiatku filmu policajt povie postave Matthewa Modinea: „Musíte byť hrdý otec.“ Toto je odkaz na postavu Matthewa Modinea v Stranger Things (od r. 2016), deti v Hawkin's Lab ho volajú „Papa“. (Arsenal83)

Reklama

Reklama