Reklama

Reklama

Rod Draka - Série 1

(série)
Trailer
USA, 2022, 10 h 4 min (Minutáž: 51–67 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Paddy Considine, Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Matt Smith, Steve Toussaint, Eve Best, Rhys Ifans, Sonoja Mizuno, Fabien Frankel, Milly Alcock, Emily Carey (více)
(další profese)

Epizody(10)

Videa (20)

Trailer

Recenze (142)

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když to vezmu kolem a kolem tak se první série House of Dragon povedla. Mezitím na seriálovou scénu dorazilo více podobných podniků, ale je zjevné, že tento si zachoval svoji kvalitu a bavil mě celou dobu, nikde nedošlo k nějakým velkým přehmatům, což se o dalších právě říci nedá. Celkově jsem tedy spokojen a budu se těšit na další řadu. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

HBO se rozhodlo ještě malinko poždímat 10 let starý fenomén zvaný Hra o trůny a přišlo s kampaní jak prodat spíš-off. Cílem logicky bylo nalákat tu obří základnu fanoušků na ten samý koláč, jen s jinou příchutí. Co ale HBO naservírovalo, má společného s “trůny” max grafiku a znělku úvodních titulků. Vše ostatní je od základu špatně. 1) naprosto otřesný casting… naprosto žádní charismatičtí herci/postavy (zapomeňte na šílenství okolo “Bastarda”), nemluvě o tom debilním přeobsazování některých postav (prostě někdo stárne pomalu, někdo raketovou rychlostí, někdo vůbec ne ;)) 2) zcela nezvládnutá linie vyprávění = děj se zaměřuje do bolestivým detailů na neskutečné kraviny a klíčové momenty přeskáče během pár minut. Pak ty dějové skoky v čase… a kdyby jen jednou. 3) brutální nuda. “Trůny” také měli své vlažné momenty, ale vyvažovala je řezničina a plivance do tváře americké prudérie (první řady “Trůnu” byly skoro jako porno dějem). Tady se většinu času neděje nic. Tuna postav. Všichni žvaní. Co se natahuje doslova extra (asi úchylka režiséra) jsou porody, svatby a pohřby. A když už se doplazíme k závěru epizody, má jeden pocit, jako kdyby se vlastně díval deset hodin dlouhou upoutávku na druhou řadu, kde “to” teprve začne. Podrobněji u jednotlivých epizod. Pozn: AppleCore to trefil dokonale. ()

Reklama

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prolog k Tanci draků není sice dokonalý, ale připomíná GoT v těch lepších letech. Až na někdy podivné panoramatické krajinky to vypadá skvěle i je to příjemně zrežírované. Opět je tu snaha o nečernobílý svět, ale jelikož to máme jen dvě strany, tak jedna poměrně jednoduše vyznívá jako ta dobrá a druhá jako ta špatná. Jen pár postav bylo vyobrazeno během seriálu pouze jedním hercem/ečkou, a tak se k nikomu nevytvoří úplně vztah, spíš jen lehké sympatie. Je to jen úvod a ten málokdy strhne, ale pokud tvůrci dostanou ještě větší rozpočet do budoucna, tak nás bezpochyby čekají úžasné věci. ()

Wancohoff 

všechny recenze uživatele

velmi malo deja na 10 epizod. slabynezaujimavy herci, a ich postavy. jedinu fajn mladu herecku vymenili po 5 castiach. nezmyselne obsadenie.. mama mladsia jak deti a podobne.. velkolepy boj ani jeden, cgi draci dost slaby... dufam, ze druha seria bude mat vacsi rozpocet a dockame sa lepsich trikov a bojov.. je to skor taka historicka telenovela,.. 65% ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Syndrom Game of Thrones je zřejmě dědičnej. A tak divák sleduje, kterak mezi sebou incestní rod intrikuje, zrazuje a manipuluje, ale přitom vlastně není svědkem ničeho zajímavýho. Aneb když seriál začíná bejt dobrej výhradně ve chvílích, kdy dochází k nečekaným, často brutálním či zbytečným zvratům, kde všechno před nimi a po nich je jenom kvadrilion dialogů či nudnejch scén, který nestaví ani charaktery, ani svět, ale prostě jsou, aby k tomu zvratu mohlo časem dojít. To se víc vyplatí pustit si stokrát Dunu nebo LOTR, kterými se beztak R.R. Martin hojně inspiruje, ale jsou scénářem i režií o předalekou galaxii jinde, než trávit čas u něčeho, co existuje jenom z popularity původní tvorby, která sama o sobě už v posledních řadách musela bejt vycucávaná z prstu, aby všem zúčastněným zaplatila účty na roky dopředu. House of the Dragon je vyprázdněnej soubor předobrazů, kde se zase hraje o trůny - akorát tam se to aspoň sekalo, řezalo, bodalo a mlátilo! ()

Galerie (676)

Zajímavosti (29)

  • V epizodě je vidět Viserysův (Paddy Considine) zmenšený model říše Valyrie. Je to poprvé, kdy bylo starověké město viděno v celku na obrazovce v jakékoli adaptaci HBO. Předtím bylo město zobrazeno jako trosky ve Hře o trůny (od r. 2011). (mikki089)
  • Viserys (Paddy Considine) je uváděn se všemi tituly, tedy „Král Andalů, Rhoynarů a Prvních lidí“. Hra o trůny (od r. 2011) obvykle vynechávala zmínku o Rhoynarech, protože byl Dorne představen až ve 4. sérii a scenáristé si zpočátku nebyli ani jisti, zda se vůbec někdy v seriálu objeví. (Arigato)
  • Když Rhaenyra (Milly Alcock) drží valyrskou ocelovou dýku v ohni, jsou odhalena vepsaná slova: „Z mé krve pochází princ, který byl zaslíben, a jeho vůle bude písní ledu a ohně.“ To jsou téměř stejná slova, která ve Hře o trůny (od r. 2011) řekl Rhaegar Targaryen (Wilf Scolding) o svém synovi Aegonovi ve vizi, kterou Daenerys (Emilia Clarke) viděla v Domě Nesmrtelných: „Je to princ, který byl zaslíben, a jeho je píseň ledu a oheň.“ (mikki089)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno