Reklama

Reklama

Rod Draka

(seriál)
  • USA House of the Dragon (více)
Trailer 7
USA, (2022–2024), 18 h 4 min (Minutáž: 51–67 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Paddy Considine, Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Matt Smith, Steve Toussaint, Eve Best, Rhys Ifans, Sonoja Mizuno, Fabien Frankel, Milly Alcock, Emily Carey (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Seriál, odehrávající se 200 let před událostmi Hry o trůny, zachycuje Targaryeny vládnoucí Sedmi královstvím, ale také vlastní rod na pokraji občanské války. Ještě před narozením syna šokuje král Viserys celou říši prohlášením, že jeho dcera Rhaenyra se stane nástupcem trůnu. Jakmile se narodí zdravý syn, události rychle naberou nový směr a mnozí spřádají plány, které by princezně znemožnily usednout na Železný trůn. S intrikami na obou stranách a říší na hraně zániku zažijete vzestup a pád Rodu Draka. (Magic Box)

(více)

Diskuze

Jarin69

Jarin69 (hodnocení, recenze)

Tak to jsi si určitě všiml toho dlouhého detailu na obraz, kde to jeden chlap strká do zadku druhému. Rozhovor někde kolem 41 minuty. Asi to tam bylo hodně populární. Respektive, si to někdo do filmu prosadil. Určetě to nebyla náhoda.

na příspěvěk reagoval cernakus

Uživatel Jarin69 smazal svůj příspěvek.

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Mno, tak už jsem na to přišel. Tak schválně, jsem zvědavej kterej progresivní zmrd mně tu první osočí z homofobie.

Důvod je ten, že KURVA PÍČA, Emma D'Arcy JE ZASRANÉ BEZPOHLAVNÍ HOVNO!!!!!!!!!!!!!!

Motherfucker, zkurvená Amerika. Ať už ten zhnilej zkurvistán vychcípá do mrtě!!!! Tohle se už fakt nedá.

Nasrat. A mám po chuti na to dál koukat. že jsem se po tom pídil. Někdy je lepší nevědět.... >:-<

na příspěvěk reagoval CreepyJoe

Jarin69

Jarin69 (hodnocení, recenze)

Hmm, je fakt, že s tím torzem to bylo celkem působivé. Běžně to probíhá tak, že když by vylezl z díry, tak by to torzo zvedl do vzduchu a zařval by, aby všichni viděli, že ho dostal.

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Stejně furt nechápu ten nápad přeobsadit 22 letou herečku 30 letou. Dtto u Alicent. 19 letou nahradí 28 letá, akorát že Olivia Cooke je alespoň velmi podobná Emily Careyové. Darcyová se na Alcockovou vůbec, ale vůbec nepodobá (hlavně proto, že nemá ten kozí pysk, ale i výškou a celkovým vzeřením.

na příspěvěk reagoval GanosLal

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Jarin69

Protože gore je v téhle franšíze takový standard, že to zkusili ozvláštnit. Navíc to při Démonově výstupu z jeskyně nejprve vypadalo, že ho nenašel, i když každému divákovi bylo jasné, že Krabkrmič je po smrti. A pak když táhl to torzo s vyhřezlými střevy ... prostě ti dali možnost si ten off-screen mord domyslet a mně osobně to přišlo lepší, než kdyby ho explicitně ukázali. V podstatě taková alegorie na knihu, tam si ty věci taky jen domýšlíš a představuješ, pokud to není komiks :-D 

U princezny už čekám, kdy konečně ukáže alespoň kozy. Klidně mohla už teď, postavě je 17, herečce 22. Dany taky ukázala skoro všechno a bylo jí 16 (Emílii 24). Přes ten její kozí pysk je opravdu k nakousnutí, a když se namyšleně, celá zkrvavená, nesla táborem, tak bylo opravdu  k sežrání. Děsně mně mrzí, že si jí už užijeme jen pár epizod.

A přesně, tu scénu s králem, kdy si i on připadal trapně, jsem cítil jako ty, prostě trapné, nucené. Přesně tak, jak to bylo.

Začíná se mi to hodně líbit.

Jarin69

Jarin69 (hodnocení, recenze)

No jo. Král je s nervama uplně v prdeli, na honu mi za něj bylo opravdu hodně trapně. Princezna je prostě k pomilování a už se nám to celkem i pere. Tenhle díl byl celkem fajn. Trochu mi vadily divné skoky v čase, ale asi to tak někdo chtěl. Trochu nechápu, proč nebyla vidět smrt pana Kraba.

na příspěvěk reagoval cernakus

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

CreepyJoe

Joe, musím říci, že ty jsi progresivista jako hrom a nechápu co se do tebe místní woke a SJW entity navážejí. Tvůj rovný přístup k diskuzním bitkám zcela ignoruje nějaký gender. Zjebeš ženskou stejně jako by jsi zjebal chlapa :-D 

V tomhle já jsem šovinista a na ženskou bych tak tvrdě nemohl.

na příspěvěk reagoval Jarin69, CreepyJoe, CreepyJoe

CreepyJoe

CreepyJoe (hodnocení, recenze)

W.Dow

"vysvleč ho a postav ho proti 5 a na 99% umře, pokud je nedostane do situace kde by se k němu dostali leda po jednom. Ovšem to je jedno, co jsem chtěla jsem řekla, ty si budeš myslet svoje a já svoje :) Takže se budeme leda točit v kruhu."

A TO SE PŘESNĚ V TOM SERIÁLU STALO NEBO SE DO PLETU? To je přesně co říkám celou dobu ty tu kritizuješ nějakou tvoji smyšlenou myšlenkovou konstrukci, která v tom seriálu vůbec nebyla!

Prostě celou dobu tu arogatně jedeš svoji konstrukci a kritizuješ něco co v tom seriálu nebylo! viz moje reakce: "

Mě se strašně moc líbí, že aby platili tvoje teorie musíš překopat celou scénu a tomu říkáš argumenty a že tam něco nesedí? :DDD Fakt tohle je naprostá nemoc co tu předvádíš. Možná kdybys nebyla arogantní slepička tak by ses ten dokument podívala vystupují tam celkem známe šermířské školy z ČR, ne jako ty a tvoji kamarádi z larpu. Fak mě mrzí, že musím být tak ofensivní,ale ty si to děláš naprosto sama a tvoja arogance mě docela silně irituje.

Ano neobklíčiliho, protože se na oko vzdával...ano nabíhali na něj pojednom a proto je naprosto přesně možné a správné mé tvrzení, že pro cvičeného šlechtice, to byla hračka zatímco tvůj tupý naprostý argument je! Není to pravda! kdyby ho oblíčeli tak to nedá! :D < doufám že ti začíná docházet rozdíl mezi tvou dojmologií a fakty(jak se události v seriálu odehráli) a mým argumentem. Pokud by to bylo tak, že by byl oblíčen a prosekal se jak v kill billovi byl bych mezi prvními kdo by křičel, že je to hovadina.Tvůrci zvolili naprosto výborný přístup a díky tomu z toho neudělali absurdní akční hovadinu, ale uvěřitelný boj, že to bylo v jeho možnostech a dali tak jasně vyniknout tomu, že je to prostě kurva dobrej bojovník.

A proč na něj nabíhali po jednom? Protože vybíhali do prdele z jeskyně! a viděla si tu pláž posetou bordelem? tam to prostě na rojnici úplně nebylo a furt platí to, že to chtěli pojmout uvěřitelně což se jim podařilo. Mrkni na ten seroš podle toho videa z youtube se ty a tvoji kámoši z larpu máte ještě hodně co učit."

na příspěvěk reagoval cernakus

CreepyJoe

CreepyJoe (hodnocení, recenze)

cernakus

taky se divím že tam ještě nezkritizovala ty nerealistické larp zbroje :D Já když jsem tam viděl ty námořníky co nosej nějakou rádoby koženou pičovinu, která jim nekryje vůbec vnitřrnosti jen hrudní koš tak jsem se málem pomočil smíchy

CreepyJoe

CreepyJoe (hodnocení, recenze)

cernakus

Já si myslím že to děvče bereš a přílíš vážně v duelu kde by měla meč a ty kopí bys ji roštípal že by nechápala :D

CreepyJoe

CreepyJoe (hodnocení, recenze)

cernakus , cernakus

Která byla naprosto v pohodě a realistická byla, já se moc těším až Widow okomentuje tu sračkoidní bitku s elfové vs skřety v té hromádce trusu power of rings, určitě řekne že elfové měli proti skřetům s meči výhodu protože bylil přivázáni řetězi :DDDDD

CreepyJoe

CreepyJoe (hodnocení, recenze)

cernakus

Přesně tak šlechta patřila a králové mezi totální elitu od 9 let zbraně nosili brnění učili se s nejlepšími šermířskými mistry jízda na koni atd. Zrovna Karel IV kterýho zmiňuješ se ssvou družinou(opět tvořenou šlechitici to jen pro hloupéno nácka DarKinga) několika atentátům :D

CreepyJoe

CreepyJoe (hodnocení, recenze)

cernakus

Jo takhle to myslíš jo tak cgi obecně je mi to šumák je na dost slušné úrovni že to vypadá realisticky a ne jak počítačová hra to mi stačí.

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Luicy

Jo a oháněla by se Ledem, že? To by samozřejmě dost zásadně měnilo situaci:-)

Ovšem představuji si ji jako normální děvče, co navíc pravidelným šermířským sportem zhublo (pokud jsem to správně pochytil). Takže předpokládám spíše proporce průměrné atletické ženy, nežli osvalené obryně ;-)

Ovšem všechno je možné. Klidně může být možné, že při agresivním výpadu zakopnu a napíchnu si srdce na vlastní meč. Znáš to, když "Když Bůh dá, i motyka vystřelí". Akorát by jsi potom IMHO dost vůči Pánu remcala, že je to nějaké nerealistické, tak jako u té závěrečné bitvy ve třetí epizodě :-D 

na příspěvěk reagoval CreepyJoe

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

CreepyJoe , CreepyJoe , CreepyJoe

Ale samozřejmě že to jde posuzovat objektivně. CGI buď vypadá dobře nebo špatně. Jestli je to kýč nebo ne je fuk. Je to jako malba, když to bude věrná kopie Rembranta, je to objektivně krásně namalované, i když subjektivně je to o ničem, páč je to kopie.

Objektivní hodnocení pak je o tom, jestli hodnotíš objektivní prvky a nebo celkový dojem. Jazyk jak od Shakespeara je objektivně hodnocen vysoko, ale subjektivně se mi ta mluva nelíbí. Proto pokud budu hodnotit Romea a Julii objektivně výborně, subjektivně odpad.

Ryze subjektivní přístup k hodnocení nijak neodsuzuji. Umělecká díla se mají hlavně líbit a subjektivní hodnocení tento aspekt zohledňuje nejvíce.

Já osobně subjektivně hodnotím věci které se mi líbí a objektivně věci, které se mi nelíbí. A to proto, abych nebyl subjektivně negativistický. Proto jsem dal TRoP 3 hvězdy, i když subjektivně bych koketoval nejvýše s jednou hvězdou. Prostě triky, CGI, hudba, výprava je na špičkové úrovni a objektivně to musím ocenit. To, že nemám vztah k nikomu, že herci nehrají dobře, že dialogy jsou přiblblé, příběh o ničem a ještě je to woke propaganda, je pak zohledněno v tom, že za to hvězdy nedostanou a zvažoval jsem i jednu ubrat.

na příspěvěk reagoval CreepyJoe

CreepyJoe

CreepyJoe (hodnocení, recenze)

cernakus

A k čemu je jim lepší CGI když vše co tam je odporně nechutný kýč, každej záběr ke zblití a obrazy a výjevi co jsem viděl tisíckrát, zívačka nuda, závěr špatný.

na příspěvěk reagoval cernakus

CreepyJoe

CreepyJoe (hodnocení, recenze)

cernakus

objektivně posuzovat nějaký film nebo dílo, nelze, to je jako říct mám nejraději zelenou barvu protože objektivně ze všech barev je nejkrásnější. Takže na nějakou objektivitu z vysoka seru u filmů a umění neexistuje.

na příspěvěk reagoval cernakus

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

No to tedy byli. A to dokonce i královské rody. Viz například naši králové Lucemburkové. Takovej mírumilovný Karel by nasekal na kostičky Dow i s celou tou její šermířskou partou. Jan pak byl naprostej zabijáckej rapl, ze kterého měli strach i jeho vlastní rytíři. Ze šlechty se začala stávat obézní, neužitečná chamraď až v renesanci s nástupem žoldnéřských a posléze národních armád a hlavně palných zbraní, které zásadně eliminovaly výhody rytířského stavu.

na příspěvěk reagoval CreepyJoe, CreepyJoe, CreepyJoe, CreepyJoe

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

W.Dow

No tak mně probodneš. Jsi tak dobrá, že během té sekundy co se na tebe řítím trefíš srdce nebo oko? To upřímně pochybuji. Kamkoliv jinam jsi jen dosáhla toho, že meč už nevytáhneš a já tě doslova roztrhám na kousky, páč i přes ten adrenalin to bude bolet natolik, abych se dostal do amoku. Jasně po pár minutách až hodinách umřu na ztrátu krve taky, ale to tvé nebohé mrtvole bude jen slabou útěchou.

Nicméně ok, respektuji tvůj názor na to, jakou výhodu poskytuje zbraň nad pěstí. ostatně, statisticky vzato je to prokázané, proto taky lidé ty meče vyvinuli. 

Ovšem už nejsem ochoten respektovat názor na vysvlečeného šlechtice. Kdyby ta zbroj byla tak rozhodující a ostatní faktory, které jsem tu zmínil zanedbatelné, tak by berserkové nebyli tak obávaní bojovníci. Jasně, po bitvě byli často posekaní či propíchaní. Ale pokud přežili, tak měli měli hafo zářezů. A to bojovali proti domobranám, tedy trénovaným pěšákům.

Takže vysvleč rytíře ze zbroje a stále bych si vsadil na něj, než na 5 vidláků v pytlích. ostatně i husitské tajemství vězelo spíše nežli ve výzbroji, výstroji, výcviku a velení, v hlavách samotných Táboritů, kteří byli tak zfanatizovaní, že se nebáli ani smrti. Tím se pak mohla aplikovat ta teorie, že když 5 vidláků zaútočí na rytíře, tak to má plecháč spočítané. Protože útočili najednou, beze strachu a ze všech možných stran.

na příspěvěk reagoval Luicy

W.Dow

W.Dow (hodnocení, recenze)

cernakus

No, myslím že by sis spíš naběhl akorát tak na hrot, kdyby si křičela, máchal rukama, a snažil se "zvítězit" zastrašením, představuješ si šerm příliš staticky a že ten druhý tě nechá udělat co chceš a nezakročí první nebo současně, stejně jako ano, dva metry jsou víc než si myslíš, meč není pomalá pomalá zbraň a čím větší cíl tím snaží je zásah. Můžeš se pokusit udělat sebevražedný náběh, kdy se to pokusíš řešit hrubou silou ale šance k úspěchu je spíš menší než vyšší.  

Je třeba přijmout fakt, že ta síla ti opravdu nepomůže, nemáchá se krumpáčem, stejně tak se nebavíme o nás ale našich hypotetických já, tedy někoho kdo svede zabít a s klidním svědomím tě propíchne, válečníky :D Musíš si uvědomit, že adrenalin pomáhá oběma stranám, zákeřnost je diskutabilní v rovnici, to můžou být obě strany, Hlavně ale řešíme šlechtic vs pirát, a promiň moc si ty šlechtice vyzdvihuješ. Hlavní výhoda rytířů pramenila ve zbroji a prostředcích, ono když proti tobě jde někdo skoro celý zakutý v železe a ty máš jen prošívanici a kroužkovou zbroj, tak tvé šance dost klesají, vysvleč ho a postav ho proti 5 a na 99% umře, pokud je nedostane do situace kde by se k němu dostali leda po jednom. Ovšem to je jedno, co jsem chtěla jsem řekla, ty si budeš myslet svoje a já svoje :) Takže se budeme leda točit v kruhu.

na příspěvěk reagoval cernakus, CreepyJoe

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

W.Dow

Bejzbolka, ta dřevěná hlavu jako vejce fakt nerozbije. Lebka je silná a pružná zároveň. I pajcrem je to překvapivě těžší, než by jsi si myslela a doporučuji použít ostrý konec. Dokonce jsem zažil sekeru zaseklou v čelní kosti a prošla jen do blány (takže bez trvalých následků).

Zlomená kost při boji neznamená automatické KO. Stejně jako neknokautovaly Démona ty šípy, dá se s tím chvíli fungovat. Já si zlomil pracku při pádu ze skály a v pohodě jsem s ní vyšplhal po laně k oku a pak slanil dolů, nežli mi dole došlo, že ji mám asi zlomenou. Po chvíli jsem v ní pak neudržel ani karabinu :-D Prostě všechno je to v hlavě (a krvi ;-)

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Luicy , W.Dow

Luicy:

a měl to "inside info" of toho tlustoprasete? Nikdy nevíš, třebas se s ním fakt kamarádí :-D 

V podstatě je mi jedno jestli mi věříš nebo ne. Neříkal jsem to abych se pochlubil, ale abych poukázal, že teorie a praxe boje se prostě liší. Před tou bitkou jsem byl také přesvědčen, že více jak 3 protivníky nemám šanci porazit. A zpětně jsem samozřejmě analyzoval, jak to vůbec mohlo takhle dopadnout. Zejména v přípravném řízení :-(

Bohužel jsi spolu s Dow asi nepochopila, co jsem se snažil v té analýze vystihnout. Tedy že určité prvky boje jsou stejné nezávisle na zbrani, počtu atd. Mezi ně patří psychika, ochota riskovat zranění (například i při střelbě je nutné prostě vytáhnout ven hlavu a jít do rizika, že ji dostaneš mezi lampy, ne každý voják to pod palbou dokáže, civil už tuplem ne), fyzická síla a kondice, typ a hladina určitých hormonů případně drog v krvi.

Furt se holky zaměřujete na to, že meč je něco zcela jiného než pěst. Ano, ale i ne (viz výše).

Démon je velký (190 cm) a svalnatý, ovšem zároveň ne těžkopádný. Na poměry GoT a středověku, který svět GoT simuluje je v podstatě já v moderním světě. A podobně je ztvárněn Matt Smith v seriálu, i když je menší a méně namakaný než jeho knižní protějšek. Je k tomu využita snímací technika. Ostatně protože svět GoT je v podstatě obraz středověké Anglie, tak šlechtici jako je on nejenže furt trénuje, ale má také kvalitní dietu, něco co plebs a v tomto případě piráti, zejména po 3 letech obléhání, fakt nemají. Tedy co se fyzičky a kondičky je boj Démona vs piráti v podstatě to samé co ta moje bitka.

Zocelení pirátů je pak chybný předpoklad. Ano, houževnatost bude vyšší, ale budou trpět podvyživeností, demoralizací i únavou a je třeba vzít v potaz, že Démon má auru elitního bojovníka, proti ktrému nemají 1na1 šanci. Stovky jejich kamarádů rozsekal nebo spálil drakem. Prostě z něho jde hrůza. Když ti navíc nakluše sám, bez draka, bez těžké zbroje (aby mohl dobře utíkat) do zdánlivé nepřáteslké pasti, tak si říkáš, že ten chlap má koule jak bejk. A ty máš z něho opravdu velký strach, pudový strach. Ty jako žena netušíš co tím myslím, tahle zkušenost, tenhle červíček v hlavě je nepřenosný, to máme jen my chlapi, ženské na to vůbec nejsou nastavené. Proto taky ženská "hrdinně" s klidem profackovává dvojnásobného chlapa, protože nemá v hlavě červíčka pochybností, v danou chvíli fakt věří, že má nad chlapem převahu. Kdyby se jako běžná ženská choval chlap, tak se z lovu a notabene z války živej nevrátí. Proto taky ženský běžně nelovily a neválčily. Jsme prostě jiní a chápu, proč toto asi nechápeš. Já zase nechápu věci, které běžné ženské chápou na první dobrou.

Dow:

ani neslovíčkaříme. Boj je zastřešující pojem, souboj je podkategorie boje, duel dvou osob, který má pravidla. Je to důležité, protože když budeme my dva si dáme souboj mečem, tak mně snadno porazíš, protože trénuješ už roky zatímco já s mečem máchám jak dřevorubec se sekyrou. Já tě nebudu chtít zabít, ty to budeš vědět a budeš psychicky v pohodě, soustředěná na techniku a bez stresu budeš číst řeč mého těla. Já se budu přirozeně držet zpátky, prvně proto, že budu chtít vyhrát podle pravidel a zadruhé proto, že tě nebudu chtít jako ženu ani zranit.

Ovšem jakmile půjde o boj, situace se změní. Bude mi buřt, jestli tě zraním, bude to totiž můj cíl, budu významně rychlejší, silnější a zákeřnější, nežli při souboji, budu mít snížený práh bolesti, ignorovat většinu sečných a bodných zranění, půjdu přímo po tobě a na tělo, tak abych zkrátil ten tvůj "bezpečný prostor" (při tréningu jsem schopen překonat z nuly 4 metry za méně než sekundu, stihneš mi za tu dobu zasadit paralyzující  ránu?). Budu řvát a to nepříjemně hlubokým hlasem. Celý postoj těla bude zastrašující a výhružný. Dost pravděpodobně, pokud jsi normální žena (tedy 166cm a 65 kilo), která ještě nebojovala bez pravidel a bez omezení, zcepeníš strachem na dost dlouho, abych zkrátil vzdálenost na nulu a pak už ti meč nepomůže, ani kdyby jsi byla Highlander. A výše uvedené platí dokonce i za předpokladu, že ty meč máš a já mám prd.

A proto rozlišuji boj a souboj. A je fuk, jestli je to pěstí, holí, mečem nebo pistolí.

A teď zpět k našemu seriálu. Zkušení válečníci. To je mylný předpoklad na který si opět vypůjčím kozomrdy z afghánistánu. Viděl jsem pár záběrů, jak talibanci bojovali s Američany a velmi častá "taktika" byla kozomrd za kamenem/zdí a naslepo kropí americkou pozici z kalacha. Přitom se jednalo o zkušeného Taliba. Ale prostě jeho výcvik nebyl kvalitní a nebyl připraven vytáhnout hlavu a mířit. Navíc by v takovém případě byl v nevýhodě, protože Američan má nejen lepší mušku, ale i lepší pušku. A ti piráti jsou přesně ti Kozomrdi. Obyčejní pastevci koz, co se přidali k Talibanu za slib trochu peněz, výcvik dostal takový, aby se sám nezabil při manipulaci s kalachem nebo granátem a to je tak všdechno. je podvyživený, nevzdělaný, věří na kdejaké legendy, a je posranej srachy z letadel(draků). Doposud nikoho nezabil. Zatímco Démon je elitní zabiják týmu Tuleňů, velkej, dobře živenej, výborně vyzbrojenej, s desítkami let výcviku, a počtu zářezů, že by mu ani dlouhý krk Caraxes nestačil. Navíc kdykoliv si na toho elitního zabijáka něco zkusíš, tak se od někud vynoří letectvo a trochu tě zahřeje.

Už jsme na stejné vlně a nebo stále myslíš, že by to ti Talibové přece měli snadno zvládnout?!

na příspěvěk reagoval W.Dow

Související novinky

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Rod draka pokračuje v produkci

Rod draka pokračuje v produkci

24.07.2023

Spisovatel G. R. R. Martin přidal na svůj blog nový příspěvek, v němž zazněly dvě důležité informace, které by měly potěšit fanoušky Hry o trůny i Rodu draka. Tou první je, že 74letý autor pomalu ale… (více)

Reklama

Reklama