Reklama

Reklama

Ve spárech temnoty

  • Austrálie Black Water: Abyss (více)
Trailer 1

Dva páry vyrazí na výlet do australské džungle, aby prozkoumali dosud lidstvem nedotčenou, hlubokou jeskyni, objevenou jejich kamarádem, který se do této tajemné šachty vydává s nimi. Když se všichni spustí dolů, začíná dobrodružství. Ne však takové, jaké si myslíte. Venku totiž začne obrovská bouře a jeskyni zaplaví voda. To ale není to nejhorší, skupina totiž po chvíli zjišťuje, že ve vodě něco je. Něco děsivého a nebezpečného... (Matared)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (79)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Po nepodarku "Jungle" a (pre istotu) následnej 7-ročnej odmlke mi Traucki opäť urobil radosť. Pekne nakrútený aligátorský jaskynný survival. Mínusom je iba klišé. Lebo keď už je skupinka kamarátov uväznená v jaskyni, samozrejme divák zisťuje, že mali medzi sebou aférky a hentá je tehotná s hentým... proste aby reč nestála, však o čom inom by sa mali tí chudáci baviť. Nakláňať sa na okraji brehu s baterkou je tiež bohovský nápad. Aligátor vyskakuje len vtedy, keď to scenáristovi vyhovuje, a keď sa už zdá, že je všetko nebezpečenstvo zažehnané, podľa očakávania to tak nie je. Takže inteligencie to veľa nepobralo a neprekvapí to dokopy ničím, ale ja mám prírodné horory rád, postavy sú sympatické, kamera krásna, spracovanie a útoky aligátorov presvedčivé, na film sa dobre pozerá a je to aspoň zábavné. Hodnotím rovnako ako Crawl. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Vynikající navázání na rejžovu prvotinu ze sedmého. Vizuálně to sice není film tak působivý, protože jeskynní interiéry se s krásnými mangrovovými mokřady nemohou rovnat, ale tenhle malý hendikep bohatě vynahrazuje klaustrofobická atmoška vodou pomalu zatápěné jeskyně. Citlivější/empatičtější divák bude dost možná lapat po vzduchu spolu s hrdiny. A nestvůrně přerostlý krokouš je samozřejmě opět na místě, nelítostný, hladový a k akci připraven. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dá sa kvitovať, že to v jaskyni vyzerá dosť autenticky, rozumej v podstate nič nevidíme, len zmes tmavých farieb so zelenou. Lenže filmy v podzemí sú tu od toho, aby vytvárali aj nejakú atmosféru, čomu treba prispôsobiť aj určitú štylizáciu. Postavy riešia hádajte čo, no niečo v zmysle kto čaká dieťa a s kým. Finále je síce fajn a odohráva sa niekde inde, ako by ste očakávali, avšak predchádza mu scéna, z ktorej priamo kričí blbosť preživších postáv. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Možný SPOILER. Hlúpejšieho krokodíla človek nevidí ani v dokumentárnych filmoch. Čo tam po kráse jaskýň, keď si človek pustí "animal horor", pritom hlavného záporáka vidí tak 3 krát (?), z piatich možných obetí dvaja prežijú, smrť ďalší dvoch si musíte nájsť niekde na "Dark webe", pričom takmer 80% filmu sa nič nedeje. Ak je tento komentár k tomuto filmu krutý, tak si predstavte, aký by bol, keby som sa zle vyspal. Jediné čo poteší je fakt, že krokodíla nevyprodukoval "CAPCOM", pričom každopádne, aj tak som nečakal nič mimoriadne, lebo keď v úvode vidieť, aká spoločnosť sa na filme podieľala, divák by si mal vedieť spočítať Dva a 2. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru příjemný nadprůměr. Rychlý spád, dobře využité prostředí, solidní postavy a hlavně režijně zvládnutá náznakovost v přístupu k predátorům, kteří nikdy nezačnou působit směšně a nepřirozeně. Ve finále je nám fuk, kdo tedy přežije (a stejně to víme) a posledních 10 minut tam být vlastně nemuselo, ale průběžně to napětí funguje, při úmrtích musí zapojovat představivost divák a last-second útěky docela svírají žaludek. Nic víc od toho snad ani nelze chtít. 60% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o druhý režisérův film o krokodýlech. Tím prvním byla Krvavá laguna (2007). (Duoscop)

Reklama

Reklama