Reklama

Reklama

Valentýnská pomsta

  • Kanada My Bloody Valentine (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hornické město Valentines Bluff působí na první pohled poklidným dojmem. Ovšem jen na ten první. Nad městečkem totiž leží stín dávné tragédie. Před dvaceti lety došlo k závalu, při němž zahynulo několik horníků. Přežil pouze jediný muž, ten se ovšem pomátl na rozumu a příšerným způsobem zavraždil dva muže. Navíc přísahal, že zabije každého, kdo by se pokusil v městečku ještě někdy uspořádat valentýnskou zábavu. Jenže uplynulo dvacet let a nová mladá generace už považuje šílencovu hrozbu za báchorku. Po letech se tak znovu chystá oslava svátku zamilovaných... (Allan)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

movie 

všechny recenze uživatele

Asi před 13 lety jsem tomuhle dílu dal jako naštvaný puberťák jednu hvězdičku a spílal jak neskonale nudná tahle vykrádačka PÁTKU TŘINÁCTÉHO je. Čas tomuhle moc nepomohl a já si dal na letošní Valentýn rewatch. A pořád platí to samé. Nuda. Žádné drama. Napětí nulové. Přitom vraždící psychopatický horník v plynové masce mohl klidně být ikonickou slasherovou postavou osmdesátých let. Bohužel je ovšem trestuhodně nevyužit, chybí tu klasické scény z perspektivy vraha a posuďte: je tu jen jedna jediná scéna, kdy vrah pronásleduje svoje oběti. Jinak se jen tak halabala vynořuje ze tmy a různých zakoutí a zpravidla při tom nevyleká ani postavy, ni diváka. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní kanadský slasher, u něhož je nutnost vidět UNCUT verzi. Vše se točí, jak už název napovídá, kolem svátku sv. Valentýna v městečku Valentine Bluff, kde se stala zrovna tragédie. Zasazení do tohoto časového úseku se povedlo, jelikož jde o přímou konfrontaci sladkých srdíček a parádních gore scén. Opravdu vydařený je i vrah, jehož tvář zahaluje plynová maska a v ruce svírá pořádnej krumpáč. Prostředí dolů přidává na děsivosti a samotné vraždy jsou také parádní. Kupodivu mne nezklamaly ani herecké výkony, což je u slasheru docela výjimka. Rozhodně jeden z nejlepších slasherů, který dokáže konkurovat, jak 'HALLOWEENU', tak 'FRIDAY THE 13TH'. Pro fanouška nutnost, pro mě srdcovka. ()

Reklama

iolaos 

všechny recenze uživatele

(full uncut) ... nutno podotknout, ze minula verze My Bloody Valentine nestala skoro za nic... jedinou věcí, ktera zdobila obě verze bylo famozni reseni maškary vraha (Gasmask je super napad !!!)... a ikdyz level technickeho reseni gore effektu v této necenzurované verzi je možná zastaralý a v některých scénách odbytý, davam i tak absolutni hodnoceni. Po "pátku" part 3 a 4 je valentýn třetí nejlepší vyvrazdovačkou z amerického kontinentu ,kterou jsem měl možnost vidět. Doufam, že 3D remake bude stejně zábavný... Slasher ! 9,9/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nápad s banským mestečkom viedol aj k originálnemu poňatiu zabijaka, respektíve nápad na vzhľad zabijaka mohol viesť k výberu dejiska mordovačiek. Finále sa tak mohlo odohrávať iba v jednom prostredí, a to samozrejme "dole v dole". Každá vražda je nápaditá, s krompáčom je síce sranda, ale vrah nemá problém využiť aj iné prostriedky na elimináciu obyvateľstva miesta, kde každý každého pozná. Záver možno prekvapil dobové publikum, dnes už asi málokoho, ale je logický a umne včleňuje do motivácie vraha tragédie minulosti. Dnes už zamrzí aj haprujúca logika, v momente, kedy každý vie, že tu opäť vyčíňa masový vrah, sa tomu väčšina deciek smeje a aj tak si usporiada valentýnsku párty. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Klasický slasher ze zlatých 80. let, kdy se tyhle snímky rojily jako houby po dešti. Tenhle kousek rozhodně patří mezi ty lepší, skvělá atmosféra a krásné mordy! Ovšem jedině uncut verze, pamatuju si, když film vysílala Tv stanice Nova a byl tak zásadně sestříhán, že nestál ani za zlámanou grešli. Nevystříhaná verze je pravým šálkem osmdesátkových vyvražďovaček. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (15)

  • Původní název filmu byl The Secret. (Chatterer)
  • Carl Marotte prohlásil, že když měl na sobě nanesen makeup pro scénu, ve které jeho postava ve filmu zemře, nikdo nemohl svačit v jeho blízkosti. (Zdroj: ČSFD)
  • Natáčelo se v Nova Scotia v Kanadě. (IDžOR)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno