Reklama

Reklama

Meandr

(festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lisa (Gaia Weiss) se probudí v podivné trubici plné smrtících pastí. Její jedinou možností je jít dál. Ale není jasné, jak daleko se může dostat. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (114)

Radko 

všechny recenze uživatele

V časoch, keď som bol aktívnym jaskyniarom, často sa vyskytli zdĺhavé plazivky, takže  film mi bol dosť blízky. Najmä čo sa týka náhle sa vyskytujúcej vody, prekonávania hlbokých a úzkych chodieb rozporom, končiacich v neznámej hlbine. Alebo častými,  náhle sa zužujúcimi priestormi či bolestivo vystrčenými hrotmi kvapľov, zadierajúcich sa do kože. Orchestrálna sprievodná hudba a výber hlavnej hrdinky potešili. Toľko k pozitívam. Inak to celé pôsobilo ako počítačová hra s nástrahami, bonusmi a bubákmi, ktorá dotiahla hlavnú hráčku do finále. Či potešiteľného, alebo smutného, to nech si preberie každý sám. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Extrémně klaustrofobická variace Kostky, která efektivně pracuje nejenom se stísněnými prostory, ale i dalšími formami úzkostí. Originality sice Meander příliš nepobral, všechno ale vynahrazuje svou formální stránkou a bravurní one woman show Gaiy Weiss. Futuristické kulisy těsných tunelů spolu s promyšlenou kamerou a efektním sound designem dávají na vlastní kůži zakusit veškerou frustraci hlavní hrdinky. Všudypřítomná nejistota a vražedné překážky z filmu dělají působivou adrenalinovou jízdu, která divákovi prakticky nedá prostor ani vydechnout. To neustálé brnkání na nervy je natolik skličující, že jsem ochotný odpustit i ten nevýrazný a zbytečně alibistický konec. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Místo kostky potrubí a ono to funguje velice dobře. Tedy ty stísněné prostory byly skličující a pronásledování oním, co  přišel o ruku a byl spálen, bylo fakt na nervy. Oheň, voda a místo zbývajících živlů kyselina, mrtvoly a podobné legrácky. Nerad vyzrazuji to důležité, nedej bože konce, ale tady musím jasně napsat, co tím chtěl autor říci. Tudíž nejspíš SPOILER. Kde tedy Lisa vlastně byla? Odpověď je prostá - v Očistci. A po mučeníčku a překonání překážek se zaslouženě dostala nahoru, na rozdíl od Adama, který si to samozřejmě coby několikanásobný vrah nezasloužil a jehož hříchy byly daleko těžší než ten Lisin. Pěkný vizuál, výborná hudba a snaživá Weissová. „Jsem mrtvá?" „Tvé tělo už umřelo několikrát..." „ ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Nastává tady jeden a naprosto zásadní problém, kterej tenhle slibnej počin totálně zadupe do země. Všichni, co viděli Kostku (1997), popř. první Saw (2004), nemůžou být v dnešní době oslnění tímhle francouzským kouskem. Od prvního probuzení hlavní hrdinky v bludišti prostě musíte srovnávat a po čase zjistíte, že král není mrtev. Tady se to začne stávat repetitivním, navíc když "dojdou nápady na pasti, přichází zombík", ano můžeme se snažit o myšlenkovej přesah, proč tam je a kdo to vlastně je, ale obávám se, že je to zbytečný. Navíc přijde závěr, kterej byl pro mě total WTF. Ne, na závěr tohoto žánru fakt nechci sledovat takový procitnutí, prostě ne, sorry jako! Ty tři hvězdy jsou s hodně přivřenýma očima... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nedá sa povedať, že nápad by zrovna prekypoval originalitou, paradoxne (a našťastie) ale pri sledovaní pocit niečoho nového mať budete. Dôvodom je až extrémna klaustrofóbia prostredia, tam, kde si väzni v Kocke mohli vyskakovať, tam naša hrdinka nemôže ani pohnúť hlavou. Len sa treba vopred nastaviť do pozície, kedy si nebudete seba predstavovať na jej mieste. Slušný napinák, ktorý ponúka zaujímavú, i keď asi trochu nedotiahnutú pointu. Každopádne ma oslovila viac, ako keby to celé vyšumelo do prázdna, rozumej do očakávania ďalšieho dielu, kde by sa akože všetko (možno) vysvetlilo. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení začalo 18. listopadu 2019 a trvalo 33 dní, natáčelo se v pařížském regionu. (bianci)

Reklama

Reklama