Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Superšpion Orson Fortune (Jason Statham) a jeho tým špičkových agentů naverbují největší hollywoodskou filmovou hvězdu Dannyho Francesca (Josh Hartnett), aby jim pomohl při tajné misi, jejímž cílem je zabránit miliardáři a zprostředkovateli zbraní Gregu Simmondsovi (Hugh Grant) v prodeji nové smrtící zbrojní technologie, která hrozí narušit světový řád. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (282)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Po fenomenálních Gentlemanech jsem měl vůči Operaci Fortune možná až příliš vysoká očekávání, nicméně z kina jsem neodcházel zklamán. Ritchieho nejnovější snímek je svižná akční oddychovka na jedno zhlédnutí, u níž jsou sice vidět jisté rezervy na poli scénáře a (černého) humoru, v kině však film hezky utíká a díky pravidelně dávkované akci nestíhá nudit. Bylo fajn vidět po celkem dlouhé době Joshe Hartnetta v akci, hlavními tahouny filmu jsou však krutopřísný Jason Statham a neméně řízný Hugh Grant, kterým podobné role prostě sednou. Film ve výsledku neohromí, ani nepřekvapí, zato ale hravě zabaví a napne - a to se počítá. Slabší čtyři hvězdičky! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ritchie opět zkoušející jinou cestu. Více Krycí jméno Uncle než třeba Rozhněvaný muž nebo jakákoliv jiná Ritchiovka a přestože jsem nebyl úplně nadšen, klidně bych mu odklepl příštího Bonda, kterému je operace Fortune až okatě blízko. Standardně zmateně vyprávěné ale střihem i tempem při zemi, víc než bych očekával. Operace Fortune: Ruse de guerre je tak pouze a jen, nenáročná jednohubka, který nikdy nestrhne, zároveň ani neurazí. Jen už si vůbec nepamatuji o co v ní šlo. ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Nechutně tuctový akčňák, který by dnes rozhodně nevznikl, kdyby se pod něj nepodepsal režisér zvučného jména, kterým právě Ritchie stále je. Jediným pozitivem byl Hugh Grant, který si svou roli vyloženě užívá. Zbytek ansámblu mu nesahá ani po paty a Ritchie na režijní židli jede na volnoběh. Při sledování jsem měl pocit, že spíš všechno předal béčkovému štábu a potom na všechno dohlédl ve střižně. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie zde tak trochu jede na setrvačník a Operace Fortune jde spíše ve stopách nablýskaných povrchních blbin jako Krycí jméno U.N.C.L.E. než jeho posledních cool a funkčních zářezů Gentlemani a Rozhněvaný muž, přesto je to v pohodě. Dostáváme takový mix bondovky a M:I v typicky ritchieovském stylu, ale bez zajímavého hlavního záporáka, překvapivějšího scénáře a bez wow akčních scén. Humor a hlášky v tom dosedají na úrodnou půdu jen jak kdy, o hlavní postavy prakticky nelze mít obavy a chvílemi to působí, jak kdyby se Ritchie až moc opájel vlastními záběry, nicméně tempem to šlape jak má a aspoň to nemá přestřelenou stopáž, jak je v poslední době zvykem snad u všeho. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Mě to přišlo jako předkapela Mission: Impossible ve který Guy Ricthie zapoměl být Guy Ricthiem. Ano, jistě svoje svtělý chvilky to mělo (např celá scéna monolog Hugh Granta a nepovedený výbuchy satelitů ), Statham je stále ten samý drsňák co seřeže jednou rukou Terminátora s Predátorem, druhou bude bafat doutník a bude to vypadat hodně cool, ale měl jsem dojem že Guy nevěděl jestli se chce brát vážně nebo ne. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Pôvodný názov filmu bol "Five Eyes", čo malo odkazovať na spravodajskú alianciu zahŕňajúcu Austráliu, Kanadu, Nový Zéland, Spojené kráľovstvo a Spojené štáty americké. (Arsenal83)
  • Orsonovi (Jason Statham) nabídne jeho šéf Nathan, kterého hraje Cary Elwes a který hrál v Princezně nevěstě (1987), jeden ze dvou hotelových klíčů. Orson si chytře vybere klíč, který mu není nabídnut, a říká, že je to pravděpodobně lepší pokoj. Nathan pak žertuje, že už předtím mohl vyměnit hotelové klíče, a tak se ho pokusit obelstít. Toto je narážka na scénu Caryho Elwese v Princezně nevěstě s postavou Wallace Shawna, kdy došlo k záměně otráveného vína. (mikki089)

Související novinky

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

19.01.2024

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) v posledních letech nabral velmi zdatné tvůrčí tempo. Zatímco v loňském roce stihl představit v kinech akční komedii Operace Fortune: Ruse de… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

13.03.2022

Málokdy se stává, aby britský režisér Guy Ritchie (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) oznamoval spin-off některého ze svých snímků, natož pak aby ho oznamoval takřka ihned po premiéře. Jenže svět… (více)

Reklama

Reklama