Reklama

Reklama

Vrah Rosemary

  • USA The Prowler (více)

Obsahy(1)

Dívka s chlapcem opouštějí maturantský ples a jdou si spolu zalaškovat do altánu v zahradě, kde jsou oba brutálně zavražděni jejím bývalým přítelem, na kterého nevydržela čekat až se vrátí z války. O pětatřicet let později se ve městě chystá poprvé od oné události další maturantský večírek a vrah s růží a vidlemi se vrací. Temný, odpudivý slasher béčkaře Josepha Zita (Pátek třináctého 4, Rudý škorpión). (choze)

(více)

Recenze (90)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Mezi fanoušky dnes už kultovní krvák o zhrzeném válečném veteránovi, který se neváhá mstít ani po dlouhých 35 letech. Jenže sexuchtiví studenti pořádají maturitní večírek a u toho náš zabiják nesmí z nějakých důvodů chybět. Tenhle trochu tuctový, ale mimořádně brutální slasher zraje jako víno, začátek osmdesátých let se na něm podepsal tim nejlepším způsobem. Vyniká syrovostí, temnou atmosférou a hlavně vynikajícím gore, na němž se vyřádil ten nejpovolanější - mistr Savini. Svou pitomostí pobaví i policista, co po opuštěných domech a tmavých hřbitovech pátrá po masovém zabijákovi, ozbrojen pouze obyčejnou baterkou. Jenže toho si divák nestačí všimnout, je totiž zaskočený a znechucený další brutální vraždou, která je zase o něco horší, než ta předchozí... Ach jo, tohle byly zlatý časy! ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Už na začiatku som sa poriadne zľakol - mysliac si, že pozerám "filmový týždenník". Čiernobiele správy z konca 2. svetovej vojny dali tomuto slasheru aj iný, takpovediac, spoločenský rozmer. Uniformovaný vrah s vidlami a vojenskou dýkou, ktorý mŕtvym obetiam zvykol darovať ruže, sa opäť prihlásil o 30 rokov neskôr. Atmosféra sa dala krájať, hudba ju umocňovala, napätie bolo miestami neznesiteľné, prostredie zapadákova uveriteľné, baby krásne a keď už prišla nejaká akcia, tak bola prekvapujúco brutálna a stála zato. Pointu nebolo jednoduché predvídať. Takže, tomuto slasheru k "dokonalosti" veľa nechýbalo... ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Zito výborne pracuje s atmosférou a hudbou, že by mu aj veľký Hitch mohol závidieť. Síce ja som mu ako skúsený hororový divák na jeho falošné ľakačky neskočil, ale takúto mrazivú atmosféru som zažil len v pár hororoch. Na rozdiel od Alfreda ale nenecháva vraždy na divákovej predstavivosti, ale ukáže ich vo všetkej ich kráse nádherne zblízka. A žiadne švihnutie nožom popod hrdlo alebo pichnutie vidlí pod pazuchu, ale čistý záber, ako nástroj vniká do živého mäsa, úplná delikatesa pre hororového fandu. Divím sa, že tento frajer v maskáčoch sa nestal rovnakou legendou ako Freddy či Michael Myers a že z tohto nevznikla ďalšia nekonečná séria. Každopádne tento podarený slasher radím na úroveň jedničiek Halloweenu a Nočnej mory z Elm Street. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film si pamatuju docela dobře. Někdy v osmé třídě nebo v prváku jsme na to šli do letňáku, protože jsme si mysleli, že je to pokračování Polanského Rosemary má děťátko. Prvotní zklamání z prozření, že to druhý díl není, však hodně rychle rozmetal film samotný se scénou s vidlema ve sprše v čele (pravda, byla tím jediným, co mi v paměti utkvělo dodnes). A tak jsem se k němu po sedmnácti letech rád vracel... Jenže návrat nebyl moc šťastnej. Tehdá v kině mě to snad bavilo, dneska mě to po většinu času nudilo. Za všechny negativa filmu jen pár – tak 40-50 minut mezi začátkem a koncem filmu je to fakt nuda; hlavní hrdinka mi byla neobyčejně nesympatická a to jak vzhledově tak chováním; nejhezčí herečku odkráglujou hned na začátku; vidle jako vraždící nástroj jsou dobrý nápad, ale asi jediný z celého filmu; potencionálního vraha vám okázale předhodí hned na začátku a na konci nezklamou, je to on. Závěrečnej hon po domě je docela zajímavej a i hudba často zachraňuje situaci. Jinak ale docela zklamání. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Perla ve slasher žánru, jež svým přímočarým způsobem pojetí rozhodně boduje. Žádné dlouhé vykecávání a přehršel dialogů, ale hned ze začátku se jde pěkně zostra. Vražedným nástrojem vidle? Super nápad! Potenciální využití je užito do puntíku a tak není divu, že přijde pořádná kill jízda s vynikajícím gore. Žádná laciná poprava prasat, ale oběti, které se nevzdávají a bojují o život dokud to jen jde. Ve finále pak přijde šokující odhalení vraha. Oldschool jak se patří a nebojí se přitlačit na pilu (vidle). ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Film bol zakázaný v Nórsku, Nemecku a na Islande. (Paldiny)

Reklama

Reklama