Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po prvním skutečném střetnutí s nepřítelem se u jednoho z vojáků objeví zvláštní technické poruchy a smyslové zážitky. (Netflix)

Recenze (91)

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát BM šláplo poprvé (lehce) vedle. Ústřední myšlenka a poselství o manipulaci, lži a totalitě, která jedny chrání a druhé, se špatnými geny, hubí, je obzvláště při probíhající segregací lidí na očkované a neočkované (2021) dost mrazivá, ale zbytek je nedobře a předvídatelně udělaný. Ta romantická chvilka v zemljance je úplně na pěst., vysvětlující psycholog (nebo MASS kněz) je také na pováženou. A překlad názvu asi měl být Lidé pod palbou, ale asi by to vyzrazovalo až příliš z děje. Podle názvu jsem si myslel, že díl bude o nastupující ženské dominanci, čemuž odpovídaly i drsné vojandy, ale spletl jsem se. ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Priemer. Asi to bude tým, že tento námet som videl v jednej časti Krajných medzí, kde na oblbovanie vojakov a ovplyvňovanie ich vnímania nepoužívali sofistikovaný softvér a systém vpravený do mozgu, ale drogu. Výsledok bol ten istý. Zlikvidovať druhú stranu a nemať z toho výčitky. Pretože, čo si budeme nahovárať, dejiny sú samé my a oni a sem-tam nás napadnú, alebo sem-tam my niekoho napadneme, však? Asi práve preto som z toho nebol nejaký na vetvi, lebo od začiatku som tušil, o čom to bude. Black Mirror bol pre mňa vždy príbehom, ktorý zaujme, je plný zvratov, originálneho nápadu, alebo aspoň lepšie spracovaného prevzatého nápadu. Toto bolo už niekoľkokrát omieľané a ešte k tomu dosť natiahnuté. Dalo sa to urobiť aj rýchlejšie. ()

Reklama

palmovylist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi zajímavá a poměrně mrazivá vize genetické selekce, kontroly mysli a manipulace. Myšlenka je ale zabalená do vcelku průměrného "filmového" kabátu. Oceňuji zamyšlení nad volbou mezi klidnou nevědomostí a dlouhodobými pocity viny. Jistě velmi zajímavá musela být selekce rekrutů do armády :-D....65% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Samotný priebeh story nijak výnimočný. No tá pointa a podstata ukrytá v tomto príbehu, tá je až ukážkovo zarážajúca. Vymývanie mozgov, nie len v armáde, ale i formou médií, je v dnešnej dobe silnejšou zbraňou, než jadrová hlavica. Neskutočne lži sa šíria takmer všetkými spravodajstvami, až ma prekvapuje tá tupota a primitivizmus ľudí, čo dokážu toto nie len vnímať, ale tomu ešte aj veriť. Ja som naozaj zvedavý, kedy sa všetci “zobudia” .. ()

Blueeyes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trošku slabší, ale pořád velmi slušné Zrcadlo. Nosná myšlenka je působivá a rozhodně má cosi do sebe. Kdo si troufne dát ruku do ohně za to, že to tak dost možná ve skutečnosti nakonec nebude. Nebo už je? Já jsem celkem spokojená, technologie, manipulace, lidskost a nelidskost. Ačkoli tahle military tématika není můj oblíbený žánr, celkem mi to sedlo. Proč ne? ()

Galerie (5)

Zajímavosti (12)

  • Jediná epizoda seriálu, která varuje jak před minulostí, současností, tak i budoucností. (griph)
  • Epizoda se natáčela 18 dní. (griph)
  • Termín „šváby“ použitý v epizóde možno považovať za odkaz na rwandskú genocídu v roku 1994 – počas zverstiev vysielacie stanice vedené Hutumi často používali slovo „šváb“ (inkotanyi) ako eufemizmus pre Tutsiov, aby sa vyhli prípadným obvineniam z nenávistných prejavov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama