Reklama

Reklama

Pátek třináctého 8

  • Česko Pátek třináctého 8: Jason na Manhattanu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po pekelném duelu s telekinetičkou Tinou v předchozím díle leží Jason pohřbený pod troskami mola na dně Křišťálového jezera. Zde jej vzkřísí elektrický výboj z porušeného kabelu a on se vydává dolů po řece hledat novou krev. Nalézá ji na výletní lodi Lazarus vezoucí třídu čerstvých maturantů na exkurzi do New Yorku, kam z nich nakonec díky jeho intervenci dorazí jen hrstka. Zbylí študáci se mu musí postavit v manhattanských docích, v metru, na Times Square i v kanalizačních tunelech pod Manhattanem. Osmé pokračování kultovní slasherové série 80. let v režii televizáka Roba Heddena. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

demented 

všechny recenze uživatele

Najhorší piatok :( Crystal Lake je pre fachmanov Jasonovho kalibru malé, to bolo jasné už dávno, ale jeho exkurzia do New Yorku sa fatálne nevydarila. Pri podobných filmoch na logické prešľapy kašlem a snažím sa ich nevšímať, ale tu sa to jednoducho nedalo (čo je veľa, to je veľa). Ani transformácia vraždiacej mašiny na cieľavedomého rádového zombíka v hokejovej maske mi neprišla ako dobrý nápad (čoho sme sa to dožili - Jason Vorhees prenasleduje ústrednú dvojicu v metre a necháva všetkých, po brutálnej smrti priam bažaiacich, cestujúcich na ocot). No a tie flashbacky fakt nemali chybu - wtf? Vážne bolo nutné pchať Jasona do traumy z detstva hlavnej hrdinky? To iba mne pripadá tá zápletka totálne dementná a vycucaná z prsta? Keď Jasonovi nezlomil väz ani piatok č.8, určite tu bude s nami navždy :) ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Pri 8. časti tejto série sa na činoch Jasona a hrdinov už nesnažím hľadať žiadnu logiku. Znova ide o podpriemerný horor, ktorému chýba hlava i päta, ale to už je charakteristický znak Piatku trinásteho. Objektívne by to bolo tak na jednu až dve hviezdy, ale priznávam, že som si túto blbosť fakt užil. Zmena prostredia v podobe lode a NY mi navyše sadla, i keď uznávam, že k Jasonovi neodmysliteľne patrí chatová oblasť s jazerom. ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Jason měl původně projít takřka celým New Yorkem a polovinu ho zmasakrovat. Bohužel nebyly prachy a tak se slavný bijec pohybuje většinu filmu na palubě výletní lodi. To by v zásadě ani tak nevadilo, ale film je bohužel natočený poměrně diletanstským způsobem, který způsobuje, že tu skoro není kouzlo původních filmů. V rámci série určitě podprůměr. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Čo sa mi páčilo: Jason v celej jeho kráse (proste mne stačí vidieť Jasona v akcii a som happy - má štýl), Jason pred rozbitým zrkadlom, Jason vs. kuchár, Jason a vyrušenie pankáčov, Jason si to valí kanálom, Jason si obzerá Manhattan, Jason vo vlaku (toto všetko je v poslednej tretine), pekné baby. Čo sa mi nepáčilo: slabé vraždy, slabé masky (preboha veď už v dvojke vyzerala Jasonova tvárička lepšie), Jasonova teleportácia, Jasonove vychutnávanie vrážd, hlavne zo začiatku - predtým to robil z hnevu, teraz sa v tom vyžíva, bohužiaľ tie smrte nie sú ničím výnimočné. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

[Pozor, obsahuje malý spoiler] Tak po sedmičce šla série zase kousek výš. Sice je to naprostá ptákovina a navíc nám to tentokrát tvůrci natáhli na 100 minut (to nemuseli), ale s Jasonem byla opravdu legace. Na lodi slabé, ale Jason na Manhattanu, to je maso. Tím se z toho stal asi nejvtipnější díl. Nejvíc mě dostala akce v metru, když tam před nim utíkaj, a ti laxní a apatičtí opilci, feťáci a bezdíci, prostě Američani, jen tak koukaj, jak kdyby to tam měli každý den:-). Nebýt slabého začátku, tak jsou to luxusní 3, takhle musím jednu ubrat, ale i tak se na to v budoucnu ještě podívám. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (17)

  • Film bol v nezostrihanej verzii zakázaný vo Fínsku. (Paldiny)
  • Kane Hodder (Jason) se v závěrečné scéně po vypití několika džbánů vody na povel pozvracel. Nejednalo se o speciální efekt. (Dinsberg)

Reklama

Reklama