Reklama

Reklama

Michael Myers při převozu do márnice po autonehodě pohřebního auta ožije a po roce, kdy se skrývá v polích coby bezdomovec, se na Halloween opět vrací do ospalé venkovské díry, Haddonfieldu, kde kdysi žil se svou rodinou, než ji jako desetileté dítě vyvraždil. Michael je nutkán představou své psychopatické matky a svého dětského já k tomu, aby našel svou sestru Laurie, zabil ji, a tak ji přivedl ke své podivné rodince, zřejmě do pekla. Michael tedy vyrazí do městečka a cestou vraždí každého, kdo mu přijde pod ruku. Myersovi však nestačí své oběti zabít, on je musí utlouct, ubodat, rozmlátit na kaši, a tak dále. Postupně se Myers dostává blíž a blíž ke své sestře, která zatím díky nenažranému a hloupému psychiatrovi Loomisovi  a jeho knize zjišťuje, že je příbuznou největšího psychopatického vraha v dějinách USA. Nakonec Myers Laurie unese opět do jejich starého domu, když ji předtím zase zmasakruje její kamarádky... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (400)

teutates 

všechny recenze uživatele

V rýchlosti to zhrniem... máme tu pobehujúcu "bielu pani", neustále jačajúcu sestru (jačať nevystihuje daný spôsob jej prejavu), snové pasáže (tvoria asi tak 1 nudnú hod.) no a nakoniec super-human Michael (ešte krídla a máme novodobého "anjela" pomsti). Tak ako ma prológ zaujal, tak ma zvyšok dojebal... no a čo sa týka hnusu, sme u bonusu... and that's it 3-4/10 ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Tyler Bates: 1. He's F****** Dead ,2. Nights In White Satin - The Moody Blues ,3. Halloween Is Coming ,4. The Things We Do For Love - 10cc ,5. Who's Lee Marvin ,6. Amerarockers - Scream ,7. Jam & Jelly ,8. Kick Out The Jams - MC5 ,9. Ass Good ,10. (I Know) I'm Losing You - Rod Stewart ,11. D-E-A-D ,12. The Chase Is Better Than The Catch - Motorhead ,13. I'm Angel Myers ,14. Laurie's Theme - John 5Rob Marlette ,15. I Want To Party ,16. Translyvania Terror Train - Captain Clegg/The Night Creatures ,17. Jack-O-Lantern and a Blonde ,18. Honky Tonk Halloween - Captain Clegg/The Night Creatures ,19. Bring Your Baby Back Home ,20. I Just Want To Make Love To You - Foghat ,21. Snapped On By Weird Al ,22. Time To Die - Void ,23. I Love You Mommy ,24. Love Hurts - Nan Vernon ,25. Nurse Killa - Tyler Bates , ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Zombieho snaha dodať postave Michaela Myersa ďaľší rozmer nie je až tak márna a odklon od pôvodnej mytológie môže brať ako negatívum len divák, ktorý si nutne zakladá na tom, aby v remaku dostal presne to isté. Lenže bezdejovosť, ešte nezmyselnejšie dialógy ako ako minule a tentokrát už definitívne neznesiteľná Laurie Strode v podaní Scout Taylor-Compton, kazia akékoľvek dobré dojmy. V konečnom dôsledku teda remake kedysi slávnej série vyšiel rovnako nanivoč ako snaha o umelé naťahovanie príbehu vo Vzkriesení. 30% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Jedno sa musí Zombiemu uznať. Podobne, ako pri jeho prvej návšteve Haddonfieldu v roku 2007, ani teraz sa nenecháva zviazať putami kultovej Carpenterovej predlohy. Hoci si ju váži (nemocnica, odhalenie vzťahu medzi Laurie a Michaelom), otrocky jej neslúži, skôr jej symbolicky vzdáva hold a ide si svojou vlastnou cestou. Bohužiaľ, príliš vlastnou. Na jednej strane je svoj (halucinogénne pasáže), na druhej strane používa neznesiteľné slasherové klišé, s ktorými by mali noví hororoví režiséri pravdupovediac po opotrebovaných desaťročiach prestať a skúsiť to robiť inak. Alebo si naozaj myslia, že unudených divákov baví miliónty krát krútiť hlavou nad tým, ako obeť v nočnej divočine ziape na kilometre ďaleko, hoci vie, že za ňou je sériový vrah, namiesto toho, aby bola ticho, ľahla si do vysokej trávy a 5 minút sa nehýbala? Zombieho jednotka ma bavila. Toto nie. Scenár je chaotický, réžia nesústredená a dvojhodinová stopáž smrtiaca (a zbytočná). Humusácka atmosféra 70-tych rokov nie je všetko a výrazne ubudlo aj "ksichtov" z vedľajších úloh (v porovnaní s predchádzajúcim dielom). ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Rob Zombie v jedničce pouze načrtnul svou jedinečnou vizi, aby jí v tomhle pokračování dotáhl na samou hranici šílenství a absurdnosti. Michael Myers se tu hodně prochází po rozkvetlých loukách při západu slunce (trochu to budí dojem, že prožívá jakousi očistu), trpí haluškoidními představami, v nichž se mu zjevuje matka s bílým koněm a při těžce surrealistické pasáži spolu slavnostně večeří. Zdá se, že Zombie si během psaní scénáře dopřával nějakou bílou mňamku. Na všechny strany plive oheň a síru v podobě nadávek typu "Shit, I fucking kill you", ale to jsme si za tu dobu zvykli. Co se mu však musí nechat, tak je jeho apetit k nespoutané brutalitě. Michael se ve svém zabíjení tentokrát opravdu vyžívá. Kuchá, bodá, řeže, seče a drtí všechno, co se mu postaví do cesty a to s nebývalou vervou. Pracuje efektivně a hodně rychle, aby mu někdo náhodou neutekl. Myersovo odmaskování sice zapříčinilo ztrátu působivosti, jelikož přestal fungovat jako čisté a neproniknutelné zlo, ale samotný závěr, který si bere to nejlepší hned z několika původních sequelů, je nesmírně šokující a zanechává chuť po další filmové krvi. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (22)

  • Při psaní scénáře přistupoval Rob Zombie k postavě Sama Loomise (Malcolm McDowell) z pohledu jeho egoistické a sebestředné osobnosti, přičemž si za inspiraci vzal i talk show Dr. Phil (od r. 2002). (Takeshi666)

Související novinky

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno