Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naloďte se na Millennium Falcon a vydejte se do předaleké galaxie ve filmu Solo: Star Wars Story, zbrusu novém dobrodružství nejoblíbenějšího syčáka v galaxii. V řadě troufalých eskapád hluboko v temném a nebezpečném zločineckém podsvětí potkává Han Solo nejen mohutného Chewbaccu, svého budoucího kopilota, ale narazí i na nechvalně známého hazardního hráče Landa Calrissiana. Na této cestě se zrodí jeden z nejnepravděpodobnějších hrdinů ságy Star Wars. (Falcon)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (869)

novoten 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k obrovským produkčním strastem nechápu, jak je možné, že výsledek dopadl až takhle dobře. Něco se přetáčelo, něco se vystřihlo, něco se trochu násilím doplnilo, ale Solo zůstává povedeným dobrodružným filmem, který nejvíc ruší snad právě tím, z kolika rozličných kousků je šitý. Hazard, chemie s Landem, přepadení vlaku, božská Qi'ra a proti všem předpokladům i Alden Ehrenreich vedou novou Story na pozici povedeného blockbusteru, který prohrává v epizodních článcích. Krev mi totiž pila L3, droidí zlo, které přináší do ságy myšlenky, které v ní rozhodně vidět nepotřebuji. Druhým přešlapem je důlní eskapáda, která jako kdyby připlula ze skrz na skrz průměrného salátu. Obešel bych se i bez finálního camea, které čistě filmové diváky zbytečně vyruší z (v tu chvíli až neuvěřitelně dravého) tempa. I s podobnými ze-sedla-vyhazujícími momenty je ale z prvního Hvězdného finančního propadáku v historii více než důstojná pohádka, která překombinovanou Rogue One vesele strká do kapsy. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Podle trailerů a produkčních problémů jsem čekal stejnou (ne-li horší) sračku jako Rogue One. O to příjemněji mě Solo překvapil, jelikož to, co nefungovalo u RO, tady funguje skvěle. Děj tu jakž takž drží (u RO se rozpadal a jedna nelogická hovnařina střídala druhou), film nenudí (RO nuda k posrání), zajímavé a sympatické charaktery (tedy až na nejvíc otravného droida v historii SW, a Lando taky nic moc btw), akce tu střídá akci (u RO se k tomu člověk musel prozívat až do konce), a není to klasická digi sračka (opět zdravíme RO a Jurrasic World), bo se tu používají praktické efekty jako v ep. 7. Jen nevím jestli to byla chyba promítačky, ale Solo je asi nejtmavější SW v historii lidstva. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vsichni brblají, že už to nejsou ty staré Star Wars, ale ono je to dobře. Opisovat si mohl dovolit jen jednou Abrams. Tohle zábavné a odlehčené dobrodružství využívá díru mezi první a druhou trilogii zase trochu jinak. Solova sólovka je jako Firefly, s neskutečným rozpočtem na triky. Herecký ansámbl je solidní a ano kdybychom mohli dostat mladého Forda bylo by to o úroveň výš, ale dá se na to zvyknout. Hodně se hláškuje a i když příběh občas hapruje (přetáčky se podepsaly na několika podivných zvratech) pořád to výborně odsýpá. Navíc John Powell si hudební stránku neskutečně dává. S Williamsovým novým motivem pro Hana prezentuje dravý styl, který sérii bezvadně sedí. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $275miliónovTržby USA $213,767,512Tržby Celosvetovo $392,924,807Tržby za predaj Blu-ray v USA $39,434,713Tržby za predaj DVD v USA $16,041,501║ V podstate asi tak zbytočná nádstavba ako Rogue One, len ľahký priemer, kde proste chýba hercom správna charizma, jednoducho povedané ako keby sa vrátil do série drevený Hayden Christensen ale hneď niekoľko krát. Štúdiu Disney sa začína Lucafilm rozpadať pod rukami, chcú strašne rýchlo chrliť filmy ale nasadené tempo im podlamuje nohy. Dokonca pri tomto je Lucasova trilógia I-III nadmieru čarovná a legendárne epizódy IV-VI sú na svetelné roky ďaleko, nuž iná liga. Samozrejme že po technickej stránke tu nie je čo vytýkať, skôr toporný herci a všedný dej to nemá kam vytiahnuť. /videl v kine: 70%/ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No co si budem povidat, tohle je jen takova zabavna blbina, necekejte zadny velky osudy a podobne, ale ono by se to sem ani nehodilo, proste par zlodejskejch akci jednoho z nejslavnejsich paseraku. Filmu se neda uprit, ze je sviznej a zabavnej, furt se neco deje, na druhou stranu, cloveku je to tak trochu ukradeny, vime, ze hlavni dvojka to prezije a zbytek cloveka moc nezajima. Triky jsou ocekavane skvely, ale hudba mi prisla docela odflakla. Co se tyce hercu, Woody je tradicne fajn, Bettany jako zaporak ujde, Clarke je spis otravna a Ehrenreich je sice sympatak, ale moc charisma fakt nepobral. Takze rozhodne zabavi, pro skalni fandy Star Wars nutnost, ale pro beznyho divaka vicemene zbytecnej dil, kterej kdyz neuvidi, nic moc se nestane. Ja jsem se bavil, ale potrebu videt to znovu nemam, slabsi 4*. ()

Galerie (144)

Zajímavosti (51)

  • V předchozích Star Wars filmech (i některých seriálech) zazněla věta: „Mám z toho špatný pocit“ („I have a bad feeling about this“). Tady zazní její opak: „Mám z toho opravdu dobrý pocit“. (germik)
  • Jméno droida L3-37 je narážka na tzv. Leetspeak (též L33t či 1337), způsob psaní slov spočívající v nahrazování písmen číslicemi a jinými znaky. (Baltazzar)
  • Lando Calrissian (Donald Glover) ve filmu pronese větu: „Těžařské kolonie jsou nejhorší.“ Když se ale postava Landa Calrissiana (Billy Dee Williams) ve starších letech poprvé objevila ve Star Wars (konkrétně v Epizodě V - Impérium vrací úder, 1980), tak byla správcem těžařské kolonie. Jedná se tedy o ironický odkaz na její budoucnost. (Sidarius)

Související novinky

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

20.04.2024

Čeká nás další film, jenž mnozí z nás budou možná s nadějí vyhlížet jako jeden z nejočekávanějších v daném roce. Alespoň to tak vypadá na papíře. Studio Amazon totiž sune kupředu svůj snímek Project… (více)

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

14.09.2023

Je to jen pár měsíců, co Donald Glover a jeho bratr Stephen Glover převzali otěže nad scénářem k očekávanému seriálovému spin-offu o Lando Calrissianovi. Chystaný Star Wars projekt si tak od… (více)

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

28.07.2023

Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy před pár lety oznámila řadu nových seriálů a filmů ze světa Star Wars, z nichž víceméně na většinu stále zatím čekáme. Byl mezi nimi každopádně i samostatný projekt… (více)

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

12.03.2023

Jen před několika dny se objevily zprávy, podle nichž jsou filmy Star Wars, jedné z největších franšíz všech dob, víceméně v bodu mrazu. Jediný projekt, co by mohl v dohledné době dorazit, je prý… (více)

Reklama

Reklama