Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Počítačově animovaný snímek ze světa Star Wars odehravající se za Klonových válek (mezi Epizodou II a III). V příběhu se objeví všichni hlavní hrdinové z předešlých filmů a pomalu se začnou objevovat další v připravovaném seriálu, který bude navazovat na film.

Před filmem už vnikl seriál Clone Wars, který byl však kreslený, takže nový film + seriál je spíš remake a bude jenom dál rozvíjet svět Star Wars za Klonových válek... (chmíří)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (424)

qualkalim 

všechny recenze uživatele

Aj, to bolelo. Chláchochil jsem sám sebe, že strohá animace je úmyslnou stylizací, že na mě čekají minuty a minuty akce atd. Vystřízlivění však přišlo už záhy po úvodních titulcích-netitulcích (po klasických odlétavajících tu nejsou ani památky), kdy sice ihned přijde první bitka, ale epičnost a drajv aby v ní člověk pohledal. Totální nuda, kterou navíc "obohatí" nezajímavé dialogy s mladou padawankou a v rámci SW universa zcela zbytečný příběh, který se točí kolem krkajícího a páchnoucího huttského mimina. Zobrazení Klonových válek se navíc vůbec nekoná, stejnojmenný seriál z roku 2003 jde v tomhle mnohem dál a aspoň občas v něm na vás dýchne SW atmosféra... Zde není zhola nic, známé hudební motivy se rozezní asi 2x, nová hudba je totální šmíra. Akční výlez po skále a mečové souboje jsou fajn, což ale i na obyčejný průměr zdaleka nestačí. Smutné 4/10 a bojím se připravovaného seriálu... (Drážďany, 15. 8. 2008) ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiné Star Wars, které celkem zajímavě vyplňují děj mezi dvojkou a trojkou. Animace je celkově povedená, tedy až na ty obličeje, které se určitě daly dopilovat o kus lépe. Zaznamenal jsem i pár humorných replik ("Střílej prostě támhle"...:-) ), atmosféra víceméně odpovídala tomu, co známe z celé série. Škoda jisté dětinskosti, která ubírá dospělému divákovi kousek potenciálního kouzla, na druhou stranu jí zase není tolik, aby na tomhle filmu ujížděly už i menší děti. Prostě za tři. ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Pre fanúšika SW ságy pozerateľné dobrodružstvo v obľúbenom vesmíre, i keď... celý čas som bojovala s presvedčením, že tvorcovia sa akosi nevedia rozhodnúť, akej vekovej kategórii má byť film určený. Na jednej strane divoká akcia, neustále laserové prestrelky, zabíjanie klonov, ničenie droidov, súboje na meče i blastery, krutí záporáci... na strane druhej priehľadné morálne posolstvá (poslúchaj učiteľa, chce ti dobre), pozitívne charaktery Jediov bez jediného mráčika pochybností a s tonami filantropie, totálne otravné prekáranie medzi Anakinom a Ahsokou, ktoré nie a nie skončiť - to všetko šité na mieru skôr inteligentnému odrastenému dieťaťu než normálnemu dospelákovi. Vo chvíľach, keď príbeh nebrzdili konverzačné, nie vždy a nie príliš vtipné vadenice medzi dvoma hlavnými postavami, to bolo celkom fajn. Veď aj tá šablónovitá Ahsoka je nakoniec sympatická. Čiže až na to výrazne kolísajúce tempo, ktoré súvisí s tými ostatnými výhradami, sa mi to vlastne páčilo. Uvidíme, aký bude seriál. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

V době premiéry fungující jako vzpomínka na nedávno skončenou novou trilogii, napodruhé při relativně náhodné projekci o nějakých patnáct let později mnohem horší. Animace nezestárla dobře, vývoj známých charakterů je omezený tím, co víme o jejich přítomnosti, budoucnosti i postranních záměrech a první tři čtvrtiny filmu jsou nepřetržitou repetitivní akcí. Mezi neustálým střílením, skákáním, létáním a padáním není čas na nádech a když se už poněkolikáté střetli zachmuření nepřátelé a po několikaminutovém souboji odešli oba živi a nezraněni, málem mi hlava padala únavou. Klonové války jsou bezedným zdrojem příběhů, tenhle vchod mi ale zatím zůstává zavřený. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Je dobre si to pozrieť aj so seriálom potom to lepšie funguje. Ak sa to bere ako samostatný film, tak je to samozrejme iba taká obyčajná vyplň. Pinda sa tu aj na animáciu, čo chápem, ale na druhu stranu, kedže je to pilot k seriálu, ťažko čakať dobrú animáciu za taký rozpočet. každopádne mňa, fanušika Star Wars to potešilo. Je to fajn akčne, dobre ozvučené a militaristický dravé, čo ja osobne môžem. 75% - 4* ()

Galerie (36)

Zajímavosti (46)

  • Loď, kterou Anakin odlétá z přistávací plošiny na Tethu, se jmenuje „The Twilight“. Je to starý Corellian G9 Rigger Freighter. Skywalker tuto loď používá i během televizního seriálu Star Wars: Klonové války (od r. 2008). Dave Filoni prohlásil, že se tím konečně trochu potvrzuje tvrzení strýce Owena, že „Lukeův otec byl navigátorem na nákladní lodi s kořením“ z filmu Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977). (KGBelik)
  • Snímek měl být původně jen první díl plánovaného seriálu a nebyl určen pro kina. George Lucas se ale rozhodl, když hotový film uviděl, že do kin půjde. (hippyman)
  • Když Ahsoka promlouvá ke klonům v hangáru, stojí vedle R2-D2 růžový droid. Tento droid se jmenuje R2-KT a byl do filmu zařazen jako pocta práci 501. legie (mezinárodní skupina kostymérů Star Wars, kteří odvádějí nespočet hodin dobrovolnické práce pro mnoho charitativních organizací). Droid byl vytvořen na památku Katie Johnson (dcery zakladatele 501. legie Albina Johnsona), která zemřela v sedmi letech na rakovinu. Někteří z kostymérů postavili pro Katie růžového R2 (přezdívaného R2-KT), aby jí poskytl útěchu v posledních dnech jejího života. To mělo odrážet scénu z filmu Star Wars II: Klony útočí (2002), kdy R2-D2 hlídá Padmé (Natalie Portman), když v noci spí. (KGBelik)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Další Indiana Jones

Další Indiana Jones

06.08.2008

Indiana Jones a království křišťálové lebky možná nebyla taková bomba, jak se očekávalo, ale každopádně ve světě film vydělal už téměř tři čtvrtě miliardy dolarů, což je suma, která ani hvězdy… (více)

Reklama

Reklama