Reklama

Reklama

Andor

(seriál)
  • USA Andor
Trailer 5
USA, (2022–2024), 20 h 42 min (Minutáž: 38–57 min)

Tvůrci:

Tony Gilroy

Hrají:

Diego Luna, Genevieve O'Reilly, Stellan Skarsgård, Kyle Soller, Denise Gough, Adria Arjona, James McArdle, Rupert Vansittart, Joplin Sibtain (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

V nebezpečných časech se Cassian Andor vydává na cestu, která z něj udělá hrdinu Povstání. (Disney+)

Videa (6)

Trailer 5

Recenze (231)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Inteligentní a dospělé Hvězdné války. Špinavé a zemité plné strachu a útlaku ze strany tyranů. Tony Gilroy po výborném Rogue One črtá dvě předchozí kapitoly, které vedly ke vzniku Rebelů. Ponurou dobu kdy je Impérium na vrcholu a tlačí na lidi takovým způsobem, že už toho mají po krk. Andor není typický hrdina, obzvlášť na dnešní Disneyho poměry. Zabíjí na potkání a své přátele často svou nečinností pošle pod gilotinu. Díky mámě má ale něco jako morální kompas. Diego Luna rolí roste a dodává své postavě mnohem zásadnější rozměr. Stelan Skarsgärd, svým loutkařem a v podstatě Imperátorovým protipólem, krade pro sebe většinu seriálu (jak v politické tak vyloženě povstalecké rovině) stejně jako Andy Serkis v roli šéfa směny. Jen jeho minipříběh s krutým a až nečekaně realistickým vyústěním ukazuje o kolik lepší = kvalitnější je Andor než cokoliv co zatím Star Wars nabídly. Potitulková scéna nádherně navnadí na to co přijde. Přestože díky filmům dobře víme jak to skončí. Skvělé. "I'm damned for what I do. My anger, my ego, my unwillingness to yield, my eagerness to fight, has set me on a path from which there's no escape. I yearned to be a savior for injustice without contemplating the cost, and by the time I looked down there was no longer any ground beneath my feet. I'm condemned to use the tools of my enemy to defeat them. I burned my decency for someone else's future! I burned my life to make a sunrise that I know I'll never see.” ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Andor se soustředí hlavně na obyčejné lidi a jejich lokální problémy. Konečně jako divák chápu útlak impéria. Ve všech předchozích filmech, seriálech atd. se proti němu válčí, ale až Andor ukáže, jak je na hovno, když jste támhle obyčejnej automechanik a přijdou vojáci a zavřou vám krám. Hrozně mě bavily i ty porady na tom gestapáckym ústředí. Navíc casting je velmi silný, až na část s loupeží jsou všechny postavy výrazné a charismatické a to platí dvojnásob pro záporáky. S klidem se vyrovnají i Wernerovi Herzogovi z Mandaloriana. I všechny ty intriky a špinavá akce bez technických wifikundací či Síly byla super. Jediné, co mi malinko drhlo byla absence ufonů ve vážnějších rolích. Naprosto to chápu, páč nepůsoběj seriózně. Ale na Star Wars mě vždycky bavily všechny ty zrůdky a zde jsou výrazně upozaděné. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Těch seriálů ze světa Star wars je prostě moc. Některé jsou dost slabé (Boba Fet) a některé jsou úžasně (Mandolorian). Potom je tu Andor, což není vůbec špatný kousek, ale oproti druhé řadě Mandoloriana to prostě není Star wars a tím ve srovnání hodně ztrácí. Postavy ujdou, příběh také, akce je fantastická. Pár dílů se ale docela vleklo a nic moc se v nich neodehrálo. A kvůli nim dávám "jen" 4 hvězdičky. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Ač první dva-tři díly dokáží vystrašit tím, že Andor bude jen další nezáživný obligátní spin-off ve stylu Knihy Boba Fetta, posléze se ukáže, že opak je pravdou. Od pečlivě naplánované vesmírné loupeže, až po vězeňské epizody připomínající Hru na oliheň říznutou Černým zrcadlem, v Andoru každým dílem přituhuje. Na pozadí nervydrásajícího dramatu se pak daří vykreslovat machinerie Impéria a tedy pěkně provázat příběh se světem Star Wars. 8/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ÚTLAK JE PROJEVEM STRACHU. A VĚZTE, ŽE JEDNOU PŘIJDE DEN, KDY VŠECHNY TY OKAMŽIKY VZDORU PROLOMÍ HRÁZ IMPERIÁLNÍ MOCI…“  Tak tady končí veškerá pohádka! Tohle je jinej svět, jiný téma, trochu jiný zpracování… tohle je seriál pro dospělý. A navíc můžu víc zabřednout to těch „imperiálních“ a „povstaleckejch“ problémů. Takže za mě – paráda! (I když jsem měl při prvních dílech strach…) /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Jedná se o prequel k „Rogue One: Star Wars Story“ (2016), který sleduje postavu Cassiana Andora pět let před událostmi filmu. 2.) Původně měl mít seriál 5 sezón. Gilroy a Luna se ovšem rozhodli udělat jen dvě. Důvodem je čas. Jednak jejich (poctivá výroba by zabrala cca 15 let), ale hlavně prý jde stárnutí (tedy věk) hlavní postavy. 3.) Thx za titule „Vojtěch Kostiha“. ///                         PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  **  NAPĚTÍ  * ()

Galerie (320)

Zajímavosti (44)

  • Seriál se odehrává pět let před událostmi Rogue One (2016). (ČSFD)
  • Byly zmíněny tři planety. Hosnian Prime byl představen v pokračování nové trilogie a nahradil Coruscant jako galaktické hlavní město. Stejně jako Coruscant je městská planeta, která byla zničena StarKillerem. Fondor je hlavní imperiální loděnice a pro Rebely tedy dává smysl krást tam technologie a vybavení. Jakku je planeta třídy „smetiště“, naprosto bezvýznamná. Jakku neměl v této časové lince absolutně žádný galaktický význam. Byla tak vzdálená, že Palpatine tam dokázal tajně vybudovat jednu ze svých observatoří, pomocí kterých mapoval Neznámé oblasti. Galaktická občanská válka skončila bitvou o Jakku katastrofální porážkou Imperiálního námořnictva. (Veskoslav)
  • Fest byla planeta nacházející se v sektoru Atrivis v teritoriích Vnějšího okraje (okrajová část Galaxie, většinou neprobádána, nebyla pod plnou imperiální správou). Poprvé byla zmíněn v knize „Star Wars: Rogue One: The Ultimate Visual Guide“. (Veskoslav)

Související novinky

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Dočká se Ahsoka druhé řady?

Dočká se Ahsoka druhé řady?

05.10.2023

Aniž bychom se pouštěli do nějakých velkých spoilerů, po finále nového Star Wars seriálu Ahsoka už je jasné, že si showrunner Dave Filoni (Star Wars: Klonové války, Star Wars: Povstalci) nechal… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Reklama

Reklama